Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (596)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola nádhera. Romantický žáner a hlavne z americkej produkcie síce určite nepatrí medzi moje najobľúbenejšie, ale z Age of Adaline som mal pocit, že by to nemuselo byť zlé a navyše to trochu ozvláštňuje aj ten doplnkový, prakticky až fantasy prvok so starnutím, kvôli čomu som tomu skúsil dať šancu a s výsledkom som teda mimoriadne spokojný. Dejovo to síce mohlo byť aj o niečo prepracovanejšie, občas som mal pocit, že sa tu toho vlastne ani až tak moc nedeje a pripomína to štandardnú žánrovku, ale má to úžasnú atmosféru, hlavne už rozbehová úvodná štvrťhodina si ma dokonalo podmanila, svojim štýlom mi propomenula niekoľko mojich obľúbených filmov a tak mi bolo jasné, že ma to bude veľmi baviť. K tomu je to perfektne natočené, tu som si vizuál nadmieru užíval, film sprevádza veľmi príjemná hudba a veľkým plusom je aj obsadenie. V prvom rade hlavná hrdinka Blake Lively je tu nesmierne sympatická a tak som si celý čas prial, aby jej to vyšlo čo najlepšie, nesklame ani jej priateľ a po veľmi dlhej dobe ma zaujal aj Harrison Ford. Samotná romantika je tu podaná úplne ideálne, takže ani s týmto nemám problém. Takže to jediné, čo by som tu ešte uvítal je viac takých tých doplnkových scén, aké boli hlavne v úvodnej štvrťhodine, ale aj tak som nadšený, Age of adaline je zatiaľ najlepší film, aký som tento rok videl a s radosťou si ho pozriem znovu. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Navždy mladá je parádny, fascinujúci film. Vôbec som mu neveril a absolútne sa mi ho nechcelo pozerať, ale potom som sa odhodlal a bolo to geniálne a keď som si po rokoch dal reprízu, bolo to ešte geniálnejšie. Blake Lively si tento film určite dá časom zarámovať a nech už v živote bude hrať v čomkoľvek, toto bude už navždy hodnotené ako jeden z jej najlepších hereckých výkonov (samozrejme po boku báječného Smrtiaceho prílivu). Ostatní sú tiež skvelí, ale nie až tak, ako ona, hoci každá postava urobí niečo úžasné, nečakané alebo niečo iné, čo vás dostane. Scenár je absolútne božský; upísal by som dušu diablovi za to, ak by som raz niečo také dokázal napísať (dcéra). Spomenúť musím fantastickú, zvláštnu, hypnotickú, snovú a nádherne mysterióznu atmosféru, ktorá sa ťahá naprieč celou snímkou. Do toho tony citov, nechýba humor, silné a nezabudnuteľné momenty, ktoré vám vytvoria zimomriavky na koži a slzy v očiach (pes, sivý vlas, oživovanie, meteorit, stretnutie po desaťročiach). Nevidím dôvod nenapáliť tomu rovnú stovku. Bez debaty jeden z najlepších filmov roka (ak nie desaťročia). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

"Tak tohle je přesně film pro mě. A po 50 odstínech je to druhý nejlepší film, co jsem od smrti svého manžela viděla," nadšeně prohlásí dvaapadesátiletá Květa, žena zvolna zarůstající vousem. Její manžel před pěti lety skonal zcela nepřirozenou, avšak dobrovolnou cestou, šlo o náhlý kolaps z toho, jak se mu jeho choť měnila před očima. Když její transformace dosáhla vrcholu, tzv. prasnice, kdy by asi tak trvalo rok, než by za pomoci potápěčské výbavy a přístroje pro noční vidění našel otvor do její tvarůžkové píči, raději volil odchod. Myšlenky černé jak černé kafe směřovaly jen k tomu, že by si musel nejdříve prosekat cestu houštím plnou dravé zvěře a netopýrů mačetou jak princ v pohádce O Šípkové Růžence. Tomu ta cesta stála alespoň za to, protože věděl, že smočí do kvalitní výstelky, ale pomyšlení, že když tuhle prasnici má prstit, musí mít prsty dlouhé jak "ítý", ho den ze dne ničilo. "Na tenhle film se vyplatí jít do kina dvakrát," s těmito slovy volá Květuš své stejně staré kamarádce Heduš, která je nevidomá. "Já už to viděla a chci na to jít znovu!", sdělí nadšeně Heduš do telefonu. Jdou na to spolu do kina, Květa každých patnáct minut popisuje Heduš, co se děje na plátně, ale film ji znovu pohlcuje. Od poloviny už jen mlčí, je do něj zabraná a užívá si jej. Vždyť je to taková romantická paráda, působivě natočená a krásně zahraná. Blake Lively v tomhle filmu vypadá jako Květa nikdy vypadat nebude. A až ten film vyjde na dvd, pořídí si jej za sníženou cenu v Tescu na Clubcard. A pak bude roky a roky čekat na podobně laděný film pro ženy, jejichž zevnějšek není nestárnoucí na rozdíl od zevnějšku titulní hrdinky tohoto dojemného filmu. Typicky ženský film netřeba hanit, i když prostřední část je rozvleklá. 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe zase jedna kvalitná romanťárna, ktorá nezapadá prachom a stane sa žánrovou referenciou, ako je dnes napríklad Zápisník jednej lásky. Audiovizuálne nádherná, až do mierneho gýču zahalená, ale dejovou kostrou sofistikovanšia a atmosférou osudovosti a neodvratného plynutia času ľudského života naplnená lovestory, ktorá vás chytí za srdce. “Sci-fi” prvok udalosti, ktorá je štartérom príbehu, nepôsobí rušivo, ale mu dodáva literárne snové kúzlo. S mladou Meryl Streep by sa film dostal ešte vyššie, ale Blake Lively je dostačujúca a svojou ženskou krehkosťou a krásou snímke dodáva správnu romantickú náplň. Dobrá rola pre Harrisona Forda dnes taktiež poteší. Takmer na plný počet hviezd. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Geniálně vyladěná záležitost bez jakéhokoliv patosu, sentimentu či rádoby dojemných scén, které by tam režisér notně musel našroubovat. Emoce zde mají svůj důvod, neboť veškeré citové scény jsou upřímné a zahrány od srdce. Blake Lively je fenomenální a dle mě jí minimálně oscarová nominace nemine. Dialogy je též radost poslouchat. Není nouze o chytré scenáristické hrátky a navrch hlubokou myšlenku, která dělá Adaline skutečně něčím výjimečným. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o druhý film Ellen Burstyn, kdy hraje roli, jejíž rodiče zůstávají fyzicky stejní, zatímco ona stárne. První byl Interstellar (2014). (jajush)
  • Prezentovaný príbeh o lodiach pod San Franciscom je skutočne pravdivý. Keď sa inštalovali podzemné inžinierske siete, naozaj boli objavené lode. Doteraz ich našli asi 500. Veľká časť centra San Francisca bola postavená na ich vrchole. (Arsenal83)
  • Hoci sa filmu odohráva v kalifornskom San Franciscu, filmári pracovali výlučne v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Film sa natáčal od 10. marca do 5. mája 2014. (MikaelSVK)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama