Reklama

Reklama

Kate Abbottová pracuje jako bezpečnostní expert na americké ambasádě v Londýně. Její kolegové se stanou obětí pumového atentátu v restauraci, kde se konala oslava narozenin jednoho z nich. Ona měla štěstí, protože ve chvíli výbuchu byla v obchodě naproti restauraci. To, že se nejednalo o náhodu, ale že jí jde o život, pochopí ve chvíli, kdy na ni zaútočí neznámý muž. Stopy teroristického spiknutí vedou k jednomu z jejích kolegů z ambasády. Když ho vyhledá, muž se ji pokusí zabít. Dojde k potyčce a Kate ho zastřelí. Teď má v patách americké úřady, které ji považují za teroristku a vražedkyni i najatého chladnokrevného zabijáka. Začíná honička po celém Londýně. Kate musí dokázat svou nevinu a zmařit plánovaný teroristický útok na náměstí Time Square v New Yorku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (189)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Agentka bez minulosti pronásledována agentem s bohatou minulostí. Brosnan se příjemně na stará kolena vymaňuje ze škatulky uhlazených klaďasů do podoby uhlazeného záporáka. Milla opět na pohyb zaměřené roli, což jí jde stále k pleti. Šakalovitý terorista, hrátky anglofonních agentů, kdo má větší vliv a pěkné detonace. Slušný průměrný thriller s happy endem. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Utíkej, Milo, utíkej, honí tě Brosnan divokej…“ Mile natočené, avšak nemile unylé a fádní honění Mily napříč Londýnem. Prostě takové nedomrdlé Tři dny s kondomem osazené asexuální Redfordvičovou a precizně záporným Bondem, co se jí snaží Piercnout skrz hlavu. Ale pokud zrovna nemáte do koho píchnout, je to určitě lepší než monoskop nebo počítání hrbolů v omítce. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než November Man. Scénáristicky promakanější s lepšími postavami a jejich motivacemi. Ze začátku se to rozjíždí velmi dobře a ty oldschool špionážní hrátky prostě vždycky byly, jsou a budou fajn a chvílemi to vypadá, že to může zdatně sekundovat Bournovi. Bohužel pak se to zvrtne a naháněčka po Londýně už je slabší, aby to zakončilo naprosti dementní finále podle toho nejhoršího scénáristického klišé. Naštěstí tvůrcům došlo, že Brosnan je nejšťavnatější jako záporak a tady jeho 100 pure born to kill hitman The Watchmaker byl zatraceně cool. Bohužel jim to došlo až po téměř 15ti letech od jeho největší akční role klaďase a svůdníka žen. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Akčních krimi filmů na téma terorismus je opravdu dost, a v podstatě mohu konstatovat, že většina z nich jsou skutečně zábavné podívané, sem, tam se ovšem vynoří takovýto „mongolík“, který tvoří jen hromada předvídatelností, tuctovostí a stokrát viděných klišé, bez tvůrčí nápaditosti a čehokoliv nečekaného. Neoriginální, jednoduchoučkou ústřední zápletku se tudíž snažili tvůrci „oživit“ alespoň nefalšovanou překombinovaností, což ovšem diváka nasere tak akorát ještě víc, dále pak ačkoliv se jí snažili hnát kupředu rychlostí tornáda, tak i přesto je zde momentů nudy rozhodně více, než těch záživných, akce jinak film obsahuje spíše méně, horší ale je, že její zpracování je vyloženě o ničem, napětí a atmosféra jsou pak zcela nepůsobivé a závěrečná gradace, respektive pointa je vlažná, nedramatická a nefunkční. Mila Jovovich mě jinak tentokrát vůbec nebavila, a tak alespoň díky za toho Brosnana, který si svého padoucha svým nekompromisním pohledem evidentně užíval, nicméně co se týče nejen jeho postavy, tak vesměs působily nezajímavým a nevýrazným dojmem. Survivor je zkrátka takový prostinký, chaotický zmetek, který se snaží být tou opravdovou zábavnou a strhující jízdou, tentokrát ovšem zůstalo skutečně jen u té snahy, kterou si dovolím odvážně nazvat Frigidní. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Josef Frolík - agent ŠtB, ktorý zdrhol z ČSSR na Západ v roku 1969. Spolu s rodinou so sebou zobral kopu informácií o agentoch a fungovaní tajnej služby. Tie následne odovzdal americkej CIA, za čo bol tuná v neprítomnosti odsúdený na trest smrti. Vo svojich pamätiach, ktoré vyšli pod názvom Špión vypovedá opisuje, ako pri myšlienkach o emigrácii absolútne zavrhol veľkú Britániu, pretože jej tajné služby boli prešpikované agentami KGB a ŠtB a ktoviekoho ešte. Emigrácia do Londýna a odovzdanie informácii tamojším bezpečnostným zložkám by sa podľa jeho slov rovnalo čistej samovražde. Survivor ukazuje, že obdobný stav v Anglicku trvá dodnes: ambasády sú infikované pomocníkmi dnešných sofistikovano-chemických teroristov. Tí na infiltráciu používajú osobné motívy. Britské tajné služby a polícia riešia všetky pochybenia streľbou do podozrivých. Pre nich je podstatná len informácia o dopadnutí niekoho, nie zistenie pozadia a príčin. To je stručne o motiváciách a zmysle príbehu. Skvostný úvod v tomto smere navnadil na oveľa viac než na naháňačkovú jazdu, končiacu spásou v hodine dvanástej. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama