Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (791)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fakt už musim někam za trest stokrát napsat "Nevěř hypu, nevěř hypu nevěř hypu..." Premisa natažená na úmorných 90 minut, velmi nepromyšlený a nevyužitý svět... vůbec nic tu ani zdaleka nedosahuje potenciálu, který tvůrci otevřeli. Rogen a spol. si měli ujasnit, jestli točí pro děcka, nebo to myslí tentokrát vážně. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Začněme otázkou. Líbil se vám This is the End (Apokalypsa v Hollywoodu)? Pak je takřka jisté, že se vám bude líbit i Sausage Party. Tohle je totiž další z řady filmů Rogena, Franca a spol. typu "nechápu, že nám na to Sony dalo peníze, tak si aspoň užijeme nehoráznou prdel". Za úžasné muzikálové číslo od oskarového Alana Menkena, za nespočet naprosto kulervoucích scén (Terminátor, tampon!), za překvapivě kvalitní animaci a (už tradičně) geniální výběr známých šlágrů napasovaných do naprosto úchylných situací si film zaslouží krásné čtyři hvězdy. I když se i přes svou relativně krátkou stopáž chvílemi zbytečně táhne (ona teologická alegorie tvůrcům bohužel trochu přerostla přes hlavu), za tu odvahu pustit něco tak zvráceného do kin, speciálně tu závěrečnou hromadnou scénu, ze které byla cenzory údajně vystřihnuta jen necelá vteřina (!!!), přidávám pátou hvězdu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Příliš nejsem fanda Rogenovo harému, ovšem viděl jsem spoustu jeho filmů a asi jsem se více u žádného nebavil tak, jako Sausage Party v naprosto brilantním českém názvu. A i když jsem hodně balancoval na pomezí čtyř a pěti hvězdiček především proto, že cca prostředek je poměrně hluché místo s málo frekventovanými vtipy a nejspíš jsem čekal příliš moc. I tak to ale velmi bohatě vynahradí zbytek filmu, u kterého garantuji, že nic co by se jen vzdáleně tomuhle přisprostlému animáku podobalo zkrátka neexistuje. Zkrátka trefa po všech směrech. PS : Nevím jestli je náhoda a je to skutečně přesné, ale ve Vlkovi z Wall Street se objevilo slovo fuck 506x a zde prý také, ačkoliv za poloviční dobu..9/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je tohle food porn nálož sprostých slov a výjevů, které jsou pro někoho přes čáru únosnosti. Na druhou stranu je to animák pro dospělé, tak je jasné, že se nebude zachraňovat Willy. Na jedné straně oceňuju, že se film vyjadřuje k takovým těm „plačivým“ otázkám jako je náboženství, jinakost, etnicita a tak, ale nechává to jen na úrovni legrace, něco hlubšího z toho samozřejmě nikdo nevyvodí. Nakonec v podstatě všechny ty stereotypy jsou využity k tomu, aby pobavily nebo zdramatizovaly scénu. Ovšem některé (pop)kulturní odkazy byly povedené, to samé i návštěva cukrovinkového Stephena Hawkinga. Vybrané písničky byly skvělé a bylo vidět, že si s tím tvůrci vyhráli. Na druhou stranu jen sprosté výrazy a sem tam dobré a hravé nápady nestačí, aby vás film 100% zaujal. Navíc ani animace mě nijak zvlášť nenadchla, neoslovila. Myslím si, že zhlédnutí bolet nebude, pokud nevadí, že to není zrovna příběh s morálním poučením a že vyvrcholení je opravdové vyvrcholení. Lepší 3*. Přeci jen i druhý den po zhlédnutí jsem na film myslela, především z toho důvodu, že jsem netušila, jak ho ohodnotit. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Nehorázná blbost, ze který se dalo vystříkat mnohem víc, ale i přesto nehorázně baví především svojí absurditou a Rogenovým "fuck off diváci, tohle je můj film" stylem. Lepší tři skořicové hvězdy, ale kvůli scéně "Meat Loaf" mírně nadhodnotím. EDIT: Po shlédnutí Angry Birds musím srazit na ty lepší tři. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu zazní slovo "fuck" nebo jeho modifikace celkem 506krát. (Maulincio)
  • Scéna, ve které vypadnou potraviny z nákupního vozíku a zvedají se ze země, je inspirovaná úvodní scénou válečného filmu Zachraňte vojína Ryana (1998). (KillHurt)

Reklama

Reklama