Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (788)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak hrozné, jak jsem se obával, naopak. Scénář je obstojný, místy je to skutečně vtipné, má to super soundtrack a je na tom znát, že si s tím hromada lidí dala hodně práce. Především pak všichni herci, kteří namluvili animované postavy - dabing je u tohoto filmu vážně skvělý a patří dík distributorovi, že film uvádí do kin výhradně v původním znění s titulky. Místy se mi tam přesto vkrádala nuda a některé fóry mi tak úplně nesedly - snad proto, že nejsem vyloženě cílovka (tou jsou podle mě v první řadě teenageři, kteří ten film musí prostě milovat). V prudérní Americe asi může humor tohoto filmu u leckoho narazit (protože je samozřejmě "politicky nekorektní" ažaž a prdel si dělá ze všeho a ze všech), ale u domácího publika, které má tu laťku citlivosti vůči sexuálním narážkám apod. úplně někde jinde, bych se o negativní reakce ani komerční úspěch film nebál. Tenhle film na sebe podle mě v pohodě vydělá a nedivil bych se, kdyby za pár let vzniklo pokračování. Odpočinková záležitost na léto, která pobaví - nic víc, nic míň. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po "Travičce zelené" (***), "Sousedské hlídce" (***), "Apokalypse v Hollywoodu" (*****), "Interview" (****) a druhých "Sousedech" (?) přichází další rogenovská prasárna, tentokráte však "schovaná" za roztomilou animaci. Ale ať už animované nebo ne, grupáč je pořád grupáč a párek v prdeli je pořád... ále radši nic.;-) Chcete natočit brutální, vulgární, úchylný (nikoli však nenápaditý) film plný sexuálně, kulturně i politicky nekorektních narážek a nemůžete najít sponzory? Udělejte z něj animák. Btw, cool závěr. Bude hraně-animovaná dvojka?xD ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších nápadů posledních let. Rogen/Franco/Hill nám servírují opět jejich tradiční zvrhlý a vulgární humor, který nelze nemilovat. Líbilo se mi, jak zde vystihli problémy i ze dnešní doby od náboženství, rasismus po šikanu. Závěrečný grupáč je highlight celého filmu. Uvažoval jsem o 5*, ale bylo zde pár hluchých míst, což sráželo tempo, ale solidních 80%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ultra, ale fakt ultra sprostej animak, kterej snad prekonava i takovy preborniky jako South Park nebo Terkel ma problem. Skoda, ze taky neni ultra zabavnej. Ne, ze by to nebylo vtipny, jen je to spis o par megoznich forech, nez ze by se clovek chechtal celou dobu. Obcas je to tak bohuzel jen sprosty, ale zase prijemna zmena, oproti jinejm animakum, kde ty trochu pro dospely sem tam neco naznaci, tady je vse hezky natvrdo. A ted nemyslim jen sprostou mluvu, ale i vizualne jsou nektery sceny fakt hodne za hranou, vevodi tomu asi setkani s panem zneuzitym kondomem a zaverecny orgie. Co se tyce pribehu, ten je originalni, ale urcite z neho slo vytezit jeste o fous vic, na druhou stranu, zaver vypada trochu jako priprava pudy pro dalsi dil, tak uvidime. Ale za me spokojenost, 90 minut pohodovy zabavy, rad si to nekdy zopaknu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ono je určitě fajn a osvěžující zprávou, že někdo přišel s animákem, který neřeší rozněžněnou princeznu nebo vtipného opeřence, nýbrž porci nekorektního humoru. Otázka je, zda to funguje a zda tvůrci zvládnou bavit po celou délku. Nezvládnou. Jít o půlhodinový kousek, ve kterém by bylo to málo, co mi přišlo vtipné a odvážné, tetelil bych se blahem. Být v tomhle světě konzervou, je sakra výhra. Čím déle trvanlivou, tím lépe. Kusy zboží si totiž v regálech obchoďáku naivně myslí, že jakmile si je lidé, které oni sami považují za bohy, vyberou a odnesou, čeká je úplně jiný život. Netuší, že je doma rozkrájí, uvaří, sežerou. Dočkal se i balíček párků s Frankem a pečiva s Brendou. Tihle dva se milují a těší se, že se venku do sebe konečně „zasunou“. Jenže tuhle idylu nabourá zákazníkem vrácená hořčice, která než spáchá sebevraždu, vykládá všem, jež chtějí poslouchat, že je to tam venku krapet jinak. Neúnavný Seth Rogen posbíral několik kámošů a společně napsali animák, ve kterém hraje nadržený párek nebo židovský bagel, a evidentně se u toho bavili. Divák už méně. Animovaný svět jim poskytl dostatečně výživnou půdu, mnohokrát jdou s humorem za hranu, jenže spíš se točí v kruhu a utápějí v samoúčelných scénách, nápadů je dost, ale neudeří tak, jak by mohly a měly. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • První americký počítačově animovaný film označený přístupností R (mládež do 17 let smí do kina pouze v doprovodu dospělého). (Maulincio)
  • Ve Švédsku na film mohly - v doprovodu rodičů - už děti od sedmi let. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno