Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (787)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak hrozné, jak jsem se obával, naopak. Scénář je obstojný, místy je to skutečně vtipné, má to super soundtrack a je na tom znát, že si s tím hromada lidí dala hodně práce. Především pak všichni herci, kteří namluvili animované postavy - dabing je u tohoto filmu vážně skvělý a patří dík distributorovi, že film uvádí do kin výhradně v původním znění s titulky. Místy se mi tam přesto vkrádala nuda a některé fóry mi tak úplně nesedly - snad proto, že nejsem vyloženě cílovka (tou jsou podle mě v první řadě teenageři, kteří ten film musí prostě milovat). V prudérní Americe asi může humor tohoto filmu u leckoho narazit (protože je samozřejmě "politicky nekorektní" ažaž a prdel si dělá ze všeho a ze všech), ale u domácího publika, které má tu laťku citlivosti vůči sexuálním narážkám apod. úplně někde jinde, bych se o negativní reakce ani komerční úspěch film nebál. Tenhle film na sebe podle mě v pohodě vydělá a nedivil bych se, kdyby za pár let vzniklo pokračování. Odpočinková záležitost na léto, která pobaví - nic víc, nic míň. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Veskrze velmi sympatický film, který není zdaleka tak pitomý a hloupý, jak se o něm snaží spousta lidí tvrdit. Jen si v něm najdou svoje obě dvě skupiny, jak ti s IQ pod sto, tak i někteří, co jsou nad a nehrají si na to, že kakají fialky. Je fakt, že přehnaná ostrost mluvy nerovná se ostrost vtipu, tedy pro mě. Ne, že by mě sprostota a všudypřítomná sexualita urážela, to vůbec, ale její větší nenucenost by přidala filmu na překvapivosti, neboť po chvíli už to člověk skoro nevnímá. Avšak klady jasně převládají; brilantní námět, velmi povedené a netrapné narážky na jiné filmy/žánry i aktuální geopolitickou situaci a dobré situační gagy. Zejména se povedlo vše, co souvisí s masakrováním nebohých potravin, působí to velmi uvěřitelné a brutálně a díky tomu vtipně. Těším se na pokračování a jsem zvědavý, co s ním tvůrci vymyslí. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Výborný... Světovej rekord v počtu sprostejch slov za hodinu a půl dost suverénně padnul, no a mě by zajímalo co jako dál? Hrubýmu pytli hrubej komentář, takže - kdybych pomazal celuloid sračkou a nacpal ho do promítačky, objeví se na plátně přesně ten samej film jako Rogenova zbrusu nová připomínka toho, že půdorys tunelu Blanka byl inspirován rentgenem jeho hlavy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Podívejte, není to žádná sláva, příběh má super zápletku, ale pak se odvíjí poměrně očekávanou cestou. Jenže ocenit takhle ostrý a odvážný humor prostě musím. Buchty a klobásy jsou animák, který plně využívá předností žánru, cáká na nás perverznosti, nadsázku, pubertální humor a.... To je v pohodě. :) 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ešte nevymyslia,“ krútili sme s pani manželkou hlavou. A je to pravda. Bohužiaľ, ak budete naladení trailerovo, budete sklamaní – drvivá väčšina deja sa odohráva v prekvapivo nudnom supermarkete a v domácnosti, kde prebiehajú hlavné krvavé orgie, len zopár minút. K tomu priemerné postavy, ktoré diváka nemajú príliš veľkú šancu chytiť ako za srdce, tak ani za nič iné. Dobrý vtip príde len raz za cca 20 minút, čo je dosť šokujúce. Film je spočiatku úžasne (nielen sexuálne či politicky) sprostý, vulgárny a zvrhlý, ale už po chvíľke opakované vtipy upadnú do monotónnej sivosti a prichádza rozčarovanie, ktoré nezachráni ani opulentné finále (nechajte sa prekvapiť) a WTF koniec (tiež sa nechajte prekvapiť). Myslím si, že tento film je natoľko vtipný... až je nevtipný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Jedna z hlavních postav se jmenuje Frank (Seth Rogen), což ovšem není jen jméno, ale také může jit o slangový výraz buď právě pro párek, nebo také pro mužské přirození. (kellne)
  • Z účtenky se můžeme dozvědět, že Frank (Seth Rogen) stojí 4 dolary a 20 centů. Číslo 420 je častým odkazem na kouření marihuany, kterého je Rogen velmi zapáleným propagátorem. (NIRO)

Reklama

Reklama