Reklama

Reklama

Max Lambert, bývalý šéf lupičské bandy, si odpykává dvacetiletý trest. Před zatčením zakopal u kostela nedaleko Říma několik milionů ve zlatě, „výdělek“ ze své poslední akce. Se svým spoluvězněm Pierrem Bizetem připraví plán útěku a v převleku za duchovní se snaží odletět do Říma, kam zrovna v této době směřují církevní hodnostáři z celého světa. Takže dvě sutany navíc se mezi nimi lehce ztratí! Jenže uprostřed poklidného letu se objeví únosci, kteří nutí pilota obrátit letadlo na Tanger. Ale to zdaleka není ještě to nejhorší, co je na cestě za svobodou a penězi čeká. Jedinečná dvojice GabinBrialy, výborné dialogy a situace v komedii, která nestárne. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (199)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Gabinovo rozloučení s diváky s pravým francouzským šarmem. Humor na úrovni, příjemné dialogy a skvělí herci. Není to film, kde se válíte celou stopáž, zato když přijde vtip, stojí za to. Vedle hojně citovaných "Jsme v prdeli, monsignore" či "Já už jsem přispěl" mě uzemnila postava feministky. "Žena má přijmout milost z rukou ženy? Jak ponižující." ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 12.2.1983, réžia českého znenia (ÚPF 1979) = K.M. WALLÓ - K tomuto filmu mám obzvlášť sentimentálny vzťah. Bol to totiž prvý film s GABINOM, ktorý som sledoval s mojím dedkom. A nebolo by na tom nič zvláštne, ale môj dedko vzal na milosť len veľmi málo snímok. A ešte niečo, a to vravím bez srandy. Môj dedko vyzeral úplne ako Gabin a "oplýval" navonok podobne nevrlou povahou. Ale hlboko vo vnútri bol ČLOVEK. Tak mi nenadávajte za tieto výlevy, ale toto som si musel napísať. No a ešte ďakujem LEVNÝM KNIHÁM za dokonalé DVD. Aj s pôvodným kinodabingom. Amen. (2.9.2009) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Opět vynikající Jean Gabin v útěkovém filmu, který se krapet zvrtne. A protože se jedná o poslední jeho počin, jde vlastně zároveň i o důstojné rozloučení z francouzskou hereckou legendou, kterou již nikdo bohužel nenahradí. Jeho klidná kamenná tvář v každičkém záběru ve spojení s kulometnou dávkou různých hlášek v každé situaci je stále zárukou kvalitní podívané. Vážné téma a velice inteligentní humor. To dokázal zhmotnit jenom on. Závěrečná pointa je už jen třešničkou na dortu. Snímek nelze jinak než doporučit. Už kvůli Gabinovi, který tu vlastně shrnul to, co mu šlo nejlépe. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Málokteré zločince si člověk oblíbí. Snad kasaře Mlíka, snad Pěničku. Ze zahraničí si lze oblíbit v první desítce jen Jeana Gabina a Jeana - Clauda Brialyho. Jsou to roztomilí bankovní lupiči - monsignor a abbé prchající bohužel v uneseném letadle, bohužel ne do Říma ale do Tangeru. Vynikající kriminální komedie, poslední setkání s Jeanem Gabinem. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

J.G. sa ozaj dôstojne rozlúčil so svojou filmovou kariérou-čo sa málokomu podarí...výborný scenár,režia,herecké výkony-všetkých...záver nebol až tak prekvapivý,lebo -tak ako som si to predstavoval ja,že by malo dopadnúť-tak to skončiť podľa scenáristov-nemohlo-zrejme z výchovného dôvodu..... vynikajúci film - i český dabing starej školy -super. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2014 vyšel film na DVD v první remasterované verzi ve vysokém rozlišení. (sator)
  • Bernard Menez byl poprvé osloven pro roli Pierra Bizeta (Jean-Claude Brialy), ale odmítl ji, protože se mu nelíbil scénář. Později přiznal, že hluboce litoval, že promeškal tuto jedinečnou šanci zahrát si s legendárním hercem Jeanem Gabinem (Max Lambert). (sator)
  • Po pristáti lietadla, v čase 01:00:11 (keď sa k lietadlu približujú schodíky) a aj neskôr, je vidieť, ako sú už pod kolesami podvozka špalky, aby sa nepohlo. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama