Reklama

Reklama

Max Lambert, bývalý šéf lupičské bandy, si odpykává dvacetiletý trest. Před zatčením zakopal u kostela nedaleko Říma několik milionů ve zlatě, „výdělek“ ze své poslední akce. Se svým spoluvězněm Pierrem Bizetem připraví plán útěku a v převleku za duchovní se snaží odletět do Říma, kam zrovna v této době směřují církevní hodnostáři z celého světa. Takže dvě sutany navíc se mezi nimi lehce ztratí! Jenže uprostřed poklidného letu se objeví únosci, kteří nutí pilota obrátit letadlo na Tanger. Ale to zdaleka není ještě to nejhorší, co je na cestě za svobodou a penězi čeká. Jedinečná dvojice GabinBrialy, výborné dialogy a situace v komedii, která nestárne. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (199)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Poslední film Jeana Gabina přinesl příjemnou podívanou na klasickou dvojnásobně kriminální komedii, jakou Francouzi u sedmdesátých letech uměli snad nejlépe na světě. Pokud jsem tenhle film někdy viděl, tak už jsem děj zapomněl a mohl jsem se mu plně oddat, aniž jsem měl nutkání odběhnout od obrazovky, ba naopak. Svatý rok je připomínán jen okrajově, dva uprchlí trestanci se totiž v převleku za černo.... snaží dostat do Říma, kde se konají velké slavnosti, ale kde má hlavně Jean Gabin ukrytý poklad, který se mu však za jeho nepřítomnosti (jak tušíme od okamžiku, kdy je taxi dovezlo namísto úkrytu) přeměnilo v supermoderní svatostánek. A mezitím dobrodružství na palubě uneseného letadla. Pravda je, že tady to trošku ve scénáři skřípalo, ale film měl především pobavit, a to se mu povedlo. Pět hvězdiček pro Jeana Gabina i povedený závěr. ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Prachem zašlá francouzsko-italská komedie, prezentující přesně ten styl humoru, kterým jsou obě země proslulé. Snímek je starý přes čtyři desetiletí a technicky vzato má spoustu nedostatků, ale už kvůli tomu jsem doufal, že scénář to vše zachrání a bude špičkový. Ale to jsem se přepočítal. Je až příliš jednoduchý a přímočarý, bez nějakých překvapujících zvratů a momentů. Dvojice bavičů Jean Gabin (pro kterého to bylo poslední učinkování na plátně) a Jean-Claude Brialy ale svoji úlohu zvládli a některé jejich hlášky byly výborné! Dokonce i s dabingem jsem si je užil, což se o ostatních postavách říct nedá! Závěr? Já takové komedie zas tak moc nežeru, ale v některých chvílích jsem se opravdu bavil a hlavně nenudil, takže to nebylo nejhorší. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Málokteré zločince si člověk oblíbí. Snad kasaře Mlíka, snad Pěničku. Ze zahraničí si lze oblíbit v první desítce jen Jeana Gabina a Jeana - Clauda Brialyho. Jsou to roztomilí bankovní lupiči - monsignor a abbé prchající bohužel v uneseném letadle, bohužel ne do Říma ale do Tangeru. Vynikající kriminální komedie, poslední setkání s Jeanem Gabinem. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 12.2.1983, réžia českého znenia (ÚPF 1979) = K.M. WALLÓ - K tomuto filmu mám obzvlášť sentimentálny vzťah. Bol to totiž prvý film s GABINOM, ktorý som sledoval s mojím dedkom. A nebolo by na tom nič zvláštne, ale môj dedko vzal na milosť len veľmi málo snímok. A ešte niečo, a to vravím bez srandy. Môj dedko vyzeral úplne ako Gabin a "oplýval" navonok podobne nevrlou povahou. Ale hlboko vo vnútri bol ČLOVEK. Tak mi nenadávajte za tieto výlevy, ale toto som si musel napísať. No a ešte ďakujem LEVNÝM KNIHÁM za dokonalé DVD. Aj s pôvodným kinodabingom. Amen. (2.9.2009) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Odejít " na vrcholu " je umění a Jeanu Gabinovi se to i za pomocí Jeana Giraulta povedlo. Povedený scénář ( utéct z vězení v přestrojení za biskupy, následně nasednout do letadla, kterého se zmocní teroristé a místo plánované zastávky Řím letět do Tangeru, tomu říkám pořádný pech :o) nebo řečeno slovy hlavního hrdiny.....a jsme v prdeli monsiňore :o) Svěží, vtipné dílko, vynikajícím způsobem zahrané ústředním duem Jean Gabin, Jean - Claude Brialy. * navíc přihazuji za ten povedený konec.........dej pokoj, já už jsem přispěl :o) kdo viděl ví, kdo teprve uvidí, pochopí.... p.s. toto bylo po opravdu dlooooouhé době, kdy jsem dal přednost českému dabingu před originálem a musím smeknout. Zejména Josef Větrovec exceluje! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Po pristáti lietadla, v čase 01:00:11 (keď sa k lietadlu približujú schodíky) a aj neskôr, je vidieť, ako sú už pod kolesami podvozka špalky, aby sa nepohlo. (Van_der_Ovec)
  • Film odkazuje na Svatý rok konající se v roce 1975. Tehdy ho oslavil papež Pavel VI. Svatý rok se opakuje periodicky jednou za 25 let. (Komiks)
  • Kostel, který vidíme na konci filmu a který má být kaplí San Lazzaro poblíž Říma, je ve skutečnosti kostel Sainte-Monique, dnes koptský kostel Sainte Marie & Saint Marc v Châtenay-Malabry. (sator)

Reklama

Reklama