Reklama

Reklama

Max Lambert, bývalý šéf lupičské bandy, si odpykává dvacetiletý trest. Před zatčením zakopal u kostela nedaleko Říma několik milionů ve zlatě, „výdělek“ ze své poslední akce. Se svým spoluvězněm Pierrem Bizetem připraví plán útěku a v převleku za duchovní se snaží odletět do Říma, kam zrovna v této době směřují církevní hodnostáři z celého světa. Takže dvě sutany navíc se mezi nimi lehce ztratí! Jenže uprostřed poklidného letu se objeví únosci, kteří nutí pilota obrátit letadlo na Tanger. Ale to zdaleka není ještě to nejhorší, co je na cestě za svobodou a penězi čeká. Jedinečná dvojice GabinBrialy, výborné dialogy a situace v komedii, která nestárne. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (199)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Labutí finále mistra Gabina, které se s elegancí zaměřuje na skutečnost, že úroveň, šaty a falešný pas dělají člověka. Klikaté cesty Páně mohou vést k malověrnosti, nicméně ani únos letadla nemusí být zas až tak stresující záležitost, obzvláště když svůj prostor využije hláškující abbé Jean-Claude Brialy a vztah vrchní komisař - pragmatický gangster čerpá ze vzájemného respektu. Apropo, zajímavá symbolika úplně poslední věty a posledního záběru. Pan Herec už přispěl dost a smířen odchází.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Teda podle hodnoceni jsem cekal nejakou ultimatni komedii, ale nic takovyho jsem nedostal ani vzdalene. Sice pribeh o utikajicich veznich, jejichz letadlo unesou, je docela dobrej a ma slusnej potencial, ale ten je vyuzitej jen minimalne. Obcas padne nejaka paradni hlaska nebo Gabin s Brialym udelaj slusnou scenku, ale to je tak vsechno. Vetsinu casu se tak dej hrabe na jednom miste, nic moc se nedeje a spis to nudi. Zachranuje to pak akorat zamracenej Gabin. Fakt jsem cekal daleko vic. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie, která je spíše inteligentně a velmi poklidně podávána. Takže pokud očekáváte nějaké bláznivé excesy a eskapády, nejspíše nebudete plně spokojeni. Svatý rok mi přišel jako Gabinovské krimi dílo, lehce podkresleno humorným podtónem. Spíše jsem z něj měla dojem jako z díla, které bylo vytvořeno s jistým důrazem na důležitost, a ne jako z čisté, odlehčené komedie. A takto na mě působí spousta těch Gabinovských. Což mi rozhodně nevadí, protože vždy se jedná o skvěle zvládnutý snímek, ač svým stylem "chladného" humoru, nepatří k mým oblíbeným. "Vaše tělo, které bůh obdařil tak půvabnými tvary, nebylo stvořeno k tomu, aby sešlo v dešti kulek za kalného jitra." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Genialna komedia, ktorou sa Jean Gabin /trilogia Komisar Maigret 1958 - 1963, Heroin, Sicilsky Klan/ rozlucil s filmovym priemyslom a tvorbou. Scenar - dvaja vazni sa prevlecu za knazov, a pri uteku sa zamiesaju medzi putnikov - fungoval roku 1976, a funguje perfektne veru dodnes. Gabin sam osebe bol herecka legenda, a mal obrovsky talent, takze film dokazal v pohode utiahnut. Hlavne, ked sa pridaju herci ako Jean-Claude Brialy, a mimoriadne kvalitna rezia Jeana Giraulta /filmova seria Cetnik se Zeni -- Cetnik a cetnice/. 95 % ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Nahlíženo dnešníma očima, nic extra to není, i když pár pěkných momentů se najde. Ale nutno přiznat, že málokterému velkému herci se podařilo uzavřít filmovou kariéru takto důstojně jako Jeanu Gabinovi. Jeho poslední věta ve filmu: "Dej mi pokoj, já už jsem přispěl," dostává symbolicky více významů. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Boeing 747 ve filmu je registrován pod F-BPVA, jedná se o první dodaný Boeing v roce 1970 Air France. Pro potřeby filmu je maskován jako Air Italia. (sator)
  • Poslední film Jeana Gabina. Zemřel 15. listopadu 1976, téměř sedm měsíců po premiéře, která se konala 23. dubna 1976. (Komiks)
  • V průběhu filmu se střídá letadlo s logem fiktivní Air Italia s letadlem tehdy ještě existující společnosti PAN AM. (krysarr)

Reklama

Reklama