Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný velice dobře zajištěný starý muž Denis Farraud býval kdysi bouřlivákem, dobrodruhem do morku kostí a lupičem, dnes však již nemá možnost se ke starému životu vrátit, i když by možná chtěl. Nabídku na "kšeft" dostává posléze od mladého gangstera Beckleyho na uskutečnění jeho již dávného snu a chtějí z toho oba vynechat šéfa zdejší bandy, který si již dlouhá léta dělá zálusk na obchody pana Farrauda.. Uloupit z banky větší sumu peněz a navíc americkým vojáků, to není legrace a proto je třeba dobrý promyšlený plán. Denis s Beckleym dávají dohromady malou skupinu, která celou akci provede, vše si pečlivě předpřipraví a provedou, avšak v pozadí je stále tvrdý šéf bandy Henri, který si zdaleka nechce nechat ujít příležitost okrást okradající... (LiVentura)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (79)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jean Delannoy /komisar Maigret - Maigret klade past a Pripad Komisare Maigreta/ natocil vkusnu francuzsku gangsterku. Filmu suverenne kraluje Jean Gabin /Maigret klade past 1958, Pripad Komisare Maigreta 1959 a Komisar Maigret Zuri 1963/ v roli znudeneho Dennisa Farrauda, ktory je na starobu zabezpeceny, ale kedysi byval dobrodruhom a burlivakom. Potom prijme ponuku na kseft od akeho mladeho cloveka .... a zacina prava nefalsovana zabava. Filmuchtivy divak si uzije herecke koncerty plnym priehrstim, atmosfera je nadherne uvolnena, a pribeh k filmu ani chvilu nenudi. Rezia Delannoya je vyborna, kazdy zaber je prepracovany, a vidno, ze sa s kazdou scenou pekne pohral. To sa plne podpisuje na vyslednom filme a efekte. Takze dalsi legendarny kusok z francuzskej kinematografie, ktory som videl - a to som si na film uz dost dlho brusil zuby! 94 % ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tohle přesně byly role pro Jeana Gabina a vidět tohoto herce v akci je prostě lahoda. Příběh není jen o tom, kterak se dva staří parťáci chystají téměř geniálně "udělat banku", ale též o tom, že do kšeftů se prostě nesmí míchat ženská. A o přátelství, které nerozdělí ani peníze, i když je to s podivem. Příjemný film, který nenudí, zabaví a díky stopáži rychle uteče. Stará dobrá klasika. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bezesporu výborná francouzská kriminálka, které dodal punc nesmrtelný Jean Gabin. Filmů o bankovních loupežích byla natočena celá řada, tento patří k filmové klasice, připočteme-li k tomu zlatá šedesátá léta francouzského filmu, máme výsledek, který těm britským o loupežích dělá důstojného partnera a vysoko ční nad podobnými filmy americkými. Film neměl slabinu, pochopitelně pět hvězdiček. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Stará francouzská škola a Jean Gabin. Spojení ke kvalitní gangsterské krimi, kde nejsou tahounem akční scény jako dnes, ale silný příběh, pevná atmosféra a skvělé herecké výkony. 60. léta takovým snímkům přála a tak jich vzniklo bezpočet a díky za ně. Dnes zřejmě budou mít u mladší generace problém zaujmout, ale u těch starších určitě vyvolají vzpomínky. Jedná se o jednu z mnoha vynikajících klasik. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Silné kriminální drama v typicky francouzském stylu s nezapomenutelným puncem osudovosti. Jean Gabin se svým dokonalým minimalismem a rezignovaným pohledem v závěrečné scéně mě dojal téměř k slzám. Nedoceněná perla, která má na to zařadit se po bok žánrových klasik Rififi či Osudového kruhu. 95%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Popelářský vůz, který se podílí na vyloupení banky, je Renault Saviem JL20. Když jej Jim (Robert Stack) vyzvedává, má přední registrační značku 7948 SV 27, zadní není, vypadá jako zabalená. O chvíli později, kdy Jimovi na popelářský vůz vleze jeden z gangsterů, má vůz vzadu registrační značku 3431 SF 27, a tuto značku má pak vepředu i vzadu při účasti na vyloupení banky. Při odstavení na vrakovišti je ale zadní registrační značka zabalená (podobně jako při vyzvednutí). S největší pravděpodobností jde stále o tentýž vůz evidenčního čísla SITA 446. Drobností je, že v detailu na Jima (např. nastupování) je zrcátko na dveřích řidiče na šířku, v záběrech z větší vzdálenosti na výšku, při vyloupení banky jen na výšku. Značné točení volantem v nákladním voze na rovinných úsecích (aby vytlačil gangstery v Citroenu) je přehnané. (marcel5)

Reklama

Reklama