Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud bych tuto trojici zfilmovaných povídek měla brát jako horrory, pak mohou uspět jedině u dětského publika. Pokročilejší diváci už v tom přece jen vímají spíše komediální prvky... a nejsem si jistá, nakolik je ta béčkovitá křečovitost vtipným záměrem. Protože při čtení povídek jsem cítila napětí či strach, nepřišlo mi to k smíchu jako "Creepshow 2". Nakonec má tento povídkový film štěstí v jedné věci - poprvé jsem to viděla v pubertě a tehdy se mi to líbilo, z nostalgie tedy přihodím třetí hvězdičku. Jinak jde ovšem o nepříliš dobře zvládnutý průměr na svou dobu a podprůměr v současnosti. 50% ()

willis 

všechny recenze uživatele

Jinak ten nejzajímavější příběh vyšel i u nás pod názvem Prám 2x, ve sbírkách Hodina děsu(1992)a Mlha (2007). Povídka je samozřejmě ještě o něco lepší a s tou skrvrnou si mohli aspoň trochu víc pohrát aby nevypadala jako kus igelitu v rybářský síti. V samotné povídce své oběti dokáže dokonce přitahovat nějakými hypnotickými duhovými barvami.Další dvě povídky jsou ale podprůměrné jak námětem, tak zpracováním.... škoda. ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Nevím co to tu všichni plácají, první povídka byla hrozná, až trapná, naprosto předvídatelná a jen ty nakečupovaný smrti na konci nestály za starou bačkoru. Druhá povídka byla zas nečekaně pitomá, ale nápadité a zábavné plovoucí bahno mě konečně trošku přesvědčilo o škodlivosti člověka na životní prostředí:)) No a třetí byla naprostá bomba, smáli jsme se snad bez přestání od té ošidné nehody, a asi navždycky si budu pamatovat nejneodbytnějšího a neméně nadšeného stopaře s jeho památně neodbytnou větou: Díííky za svezení dáámo, díííky, díííky :D :D :D ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě to bylo o dost lepší než první díl.. Méně pitvoření (hlavně toho Kingova). Jednotlivé povídky jsou sice delší, ale překvapivě funkčnější a údernější než ty z první antologie... Pořád je to ale jen taková televizní jednohubka, kterou nelze brát příliš vážně (jako opravdu seriózní zářez do historie filmového hororu).. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

PROLOG: Tento film má naprosto stejný komentář s filmem "Creepshow": Mám rád (a především při podzimních večerech) takovéto projekty. Tedy pár cca dvacetiminutových příběhů tvořících film. Nejedná se ani tak o horror jako o mystery žánr. Takovýchto projektů bylo natočeno nepočítaně, ale tyto horroro-mysteriózní u mne mají vždy dveře otevřené. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)
  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)

Reklama

Reklama