Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Creepshow" sa prvý krát objavila v roku 1982. Bol to filmovo-komiksový projekt spisovateľa Stephena Edwina Kinga a filmové režiséra Georgea Andrewa Romera. Bolo to niečo nové, osviežujúce. Malo to u horrorových divákov úspech. Toto je o niečo slabšie pokračovanie tohto pôvodného filmového horrorového komicsu, natočeného podľa poviedok Stephena Kinga. Bolo vyprodukované v roku 1987. Počet príbehov sa scvrkol len na tri, oproti piatim, ktoré tvorili prvú časť. Tiež i kvalita ich spracovania sa mierne znížila. Najvydarenejšou adaptáciou je tu bezpochyby druhá poviedka s názvom "Prám". Dobré je, že si "Creepshow" ponechala svoju originálnu komiksovú podobu, pomocou ktorej balí tieto tri krátke príbehy do jedného tématického celku. *** ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Pokud bych zvolil úhel pohledu jako většina kolegů a přistupoval k filmu jako k čistokrevnému hororu, byl bych také přísnější! Ale toto je milá, odpočinková parodie, či spíše parafráze na horor s humornými prvky a rozhodně si nemyslím, že tvůrci chtěli vyvolat u diváků mrazení v zádech a panický strach. Už samotný comicsový předěl atmosféru odlehčuje a například cedulka u jezera na konci povídky - to je humor přímo český. :-) Kdyby viděl moje tři a půl hvězdičky samotný Stephen King, věřím, že by se neurazil, ale spíš usmál. ()

Reklama

charge 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně je nejlepší prostřední povídka, poté ta s indiánem a nakonec se stopařem, ve výsledku druhý Creepshow nezklamal stejně jako první díl, který se mi líbil stejně. Určitě se jedná o to lepší, co bylo podle Kinga zfilmováno, i když povídkový zpracování jsou vždycky snažší natočit, než celý román, z kterých se většinou staly B filmy, co se Kingovek týče. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud bych tuto trojici zfilmovaných povídek měla brát jako horrory, pak mohou uspět jedině u dětského publika. Pokročilejší diváci už v tom přece jen vímají spíše komediální prvky... a nejsem si jistá, nakolik je ta béčkovitá křečovitost vtipným záměrem. Protože při čtení povídek jsem cítila napětí či strach, nepřišlo mi to k smíchu jako "Creepshow 2". Nakonec má tento povídkový film štěstí v jedné věci - poprvé jsem to viděla v pubertě a tehdy se mi to líbilo, z nostalgie tedy přihodím třetí hvězdičku. Jinak jde ovšem o nepříliš dobře zvládnutý průměr na svou dobu a podprůměr v současnosti. 50% ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Ani spojení takových jmen jako Stephen King a George A. Romero nedokázalo tyto tři povídky povznést na něco výjimečného. Mezi jednotlivými povídkami nás provází chlapec Billy a jakýsi rozvozce novin (částečně animovaní, částečně hraní). Povídky Náčelník dřevěná hlava a Stopař bohužel neznám. :-( První povídka o oživlém dřevěném indiánovi se neuvěřitelně vleče a když už se konečně začne něco dít, tak zjistíte, že je konec. Druhá povídka Vor se vcelku drží literární předlohy Prám (Mlha), ale konec je trochu jiný (na to už jsme u zpracování Kingovek ale zvyklí). Jen škoda, že se režisér nevyřádil podobně jako King v umírání svalocha Dekea… Mě se osobně nejvíc líbila třetí povídka, ve které si vystřihl malou roličku řidiče náklaďáku samotný mistr King a za postelí na poličce leží dokonce i jeho IT. I když tento povídkový film moc hrůzy nenahání, poslední povídka je alespoň trochu morbidní a zábavná…vždycky, když si vzpomenu na Plíživý děs, vybaví se mi „Díky za svezení, dámo“ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)
  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)

Reklama

Reklama