Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Po Indie Game: The Movie další zajímavý dokument z herního světa tentokrát zaměřený na f2p hit od valve dota 2. Je zde monitorován progress 3 hráčů, kdy si postupně tipujete, který by to mohl vyhrát (já se netrefil :)). Dotu vůbec nehraju a neorientuju se v ní, ale nějaké základní principy jsou zde vysvěteleny, takže člověk je v obraze. Mezi hráče se řadím, ale názory prorokující, že podobné turnaje budou mít za cca 10 let stejnou popularitu jako fotbal jednoznačně nesdílím...8/10. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený dokument, který si nezadá s jinými podobnými sportovními dokumenty. Pokud se vám nezdá spojení hraní počítačových her a sportu, je právě pro vás tento dokument určen. Není o hrách samotných, spíše je o celosvětově vzrůstajícím fenoménu hraní. V některých zemích je hraní dnes už populárnější než třeba fotbal, pro mnohé je vysněným povoláním a z těch nejlepších hráčů jsou celosvětové celebrity. K zajímavému obsahu se přidalo i dobré zpracování a výsledkem jsou pro mě čtyři hvězdy. ()

Reklama

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to dokument hlavně pro fanoušky této fenomenální hry - vysvětlování různých pojmů z Doty se film totiž příliš nevěnuje. Na tu druhou je to ale i obrázek toho, jak moc se herní průmysl rozvíjí, jaké peníze se v tom začínají točit, jak hraní berou v různých zemích či co musí profesionální hráči pro úspěch udělat. Trochu jsem doufal, že to bude více o samotném turnaji než o příběhu tří hlavních postav, ale přesto výsledek hodnotím kladně. Rozhovory mají úroveň, zápasy jsou dynamické, záběry ze zákulisí velmi zajímavé a hlavně to nestíhá nudit. Poněkud netradiční téma se tak podařilo zpracovat více než dobře - 4*. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Le Reportage from Other Side of Kосмос ~ Ultra reklamní promo se skutečně vykalkulovaným scénářem, vpravujícím do příběhu a zachyceného dění osudy hráčů na ta naprosto přesně cílená místa. Jasně, je to přestřelený a netvrďte mi, že jste při těch příbězích hráčů neměli myšlenky na to, že ti lidé nejsou normální. Ale fandovskou základnu to zjevně má a je putna, jestli jde o CS, UT, DOTA nebo Farmville, má to svoje diváky, svoje sponzory a bezesporu svůj vesmír. Stejně jako kterýkoliv jiný vesmír vážněji myšlené zábavy, která přerůstá v něco ještě víc. Nesouhlasím s řečeným, že se e-Sporty stanou oblíbenějšími než třeba fotbal - na to je svět ekonomicky a technicky furt slabý (čti: je to sci-fi), ale to byly svého času i Verneovy vzducholodě ;) ~ A mimo to, zpracované je to fakt umně. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se nepovažuji za fanouška Ninji, jednou řekl věc, která se do celkové tématiky e-sportu celkem hodí: "You can't just drop everything and focus on playing video games for a living.“ V tomto dokumentu se většina hráčů vysrala na školu a začali hrát Dotu klidně i 15 hodin denně, což je nejenom hazard se zdravím, ale i s budoucností. V dnešní době je ale vydělávání peněz z hraní her ještě snazší než v době, co byl tento dokument natočen, hlavně díky Youtubu a Twitchi, takže člověk nutně nemusí být nejlepší na světě, aby si v dnešní době vydělával hraním. Je to jen jejich rozhodnutí, že zrovna oni budou nejlepší na světě a tím se budou živit, takže se potom nemůžou divit, že jejich práce spočívá v soutěžení, které s sebou nese dost stresu a jiných problémů. Jinak po technické stránce v tomto „dokumentu“ vypadala Dota jak nestupidnější hra na planetě a lidi, co o Dotě nic neví, si z tohoto snímku opravdu nic nového neodnesou. Nechápu proč tam nedali normální gameplay, jak se ta hra hraje a ne nějaký stupidní upravený záběry, který nemaj s reálnou hrou nic společnýho. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama