Reklama

Reklama

Gotham

(seriál)
Trailer 10
USA, (2014–2019), 72 h 58 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Camren Bicondova, Robin Lord Taylor, Andrew Stewart-Jones, John Doman, Cory Michael Smith, Sean Pertwee (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Dlouho předtím, než se stane komisařem, se policejní zelenáč James Gordon postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna. (Netflix)

Videa (169)

Trailer 10

Recenze (310)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem tak trochu burtonovskou atmosféru, Nolanův švih, trochu coppolovské mafiánštiny a klasické schéma kriminálních seriálů, ze kterého se budou postupně profilovat postavy Batmanova světa. A vlastně jsem to tak nějak dostal, takže bych měl být spokojený. Ale nejsem. Tím nechci říct, že by byl Gotham špatným seriálem. Právě naopak. Jen se tvůrcům nedaří mě přesvědčit, že to má něco společného s Batmanem. Ale třeba to přijde. 80% ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před premiérou Gothamu jsem měl velká očekávání a ta se naštěstí z velké části vyplnila. V první řadě musím pochválit dvě věci. Za prvé Gotham samotný, ze kterého prohnilost doslova čpí. Druhou věcí je skvělý casting (až na jednu dvě výjimky). Absolutně nejlepší je Ben Mackenzie v hlavní roli Jima Gordana. V těsném závěsu jsou pak Harvey Bullock a budoucí Penguin. Naopak mě bohužel zklamal Alfred. Jinak samotný pilot se povedl velmi dobře. První polovina se sice trochu pomaleji rozjíždí, ale ta druhá opravdu stojí za to. Těším se na další díly. Pilot za 90 % Další díly (kromě Arkhamu) se bohužel pilotu zatím nevyrovnaly. Edit: Po kompletní sérii ponechávám čtyři hvězdy. Jako hlavní klady přetrvávají atmosféra a herci, nakonec všichni (až na víme koho). Na plný počet to zatím není, máme tu skvělé epizody. např. ty s Arkhamem nebo poslední čtyři díly, ale také dost úplně průměrných dílů. Pokud si ale druhá série udrží laťku posledních dílů, máme se na co těšit. 80 % Edit Ve druhé sérii se Gotham skutečně zlepšil. Zejména první polovina série byla špičková. Bohužel druhá polovina si až takovou kvalitu neudržela. Ze začátku to bylo stálo super a vše kulminovalo v epizodě s vězením, která se mi líbila asi nejvíc. Pak už bohužel nepřišlo nic, co by člověka posadilo na zadek. Ještě tak možná Azrael byl výborný, ale bohužel jsme si ho moc neužili. Finále pak bohužel zničila Fish Mooney. Série 2 - 90 % ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruno Heller / Postavy: DC Comics | Hudba: Graeme Revell, David E. Russo | Distribúcia: Warner Bros. Television Distribution | Štúdio: DC Entertainment, Primrose Hill Productions, Warner Bros. Television || V tomto prípade budem hodnotit už po pilotnom diely, lebo vlastne prečo nie? Že ucelený dojem z celej série? Preto dávam percentuálne hodnotenia po jednotlivých fázach, buď po epizódach alebo sériách... 42 minút stačí hádam k objektívnemu hodnoteniu úrovne základnej formálnej stránky a obsahu. To by na čsfd nemalo byť 100 stránok pre jednotlivé diely Pat&Mat (A je to), tam je to asi inak že? :D --- Takže. Nový Gotham sa úspešne vyhol kopírovaniu niektorých zásadných scén z všetkých predošlíých Batmanoviek (Burton, Schumacher, Nolan), a tým dal hneď na začiatku najavo, že si bude raziť vlastnú cestu. Mnoho fanušíkov hlavne Nolanovej ságy určite tajne dúfalo, že to bude naopak čo najbližšie k trilógii z doby 2005-2012, a že sa vymenia len tváre hercov. O to viac by ale boli sklamaný v priebehu vyvýjania sa deja seriálu, kde sa už nový počin nebude schopný držať zákonitostí a pevne určených charakterov z Nolanovho sveta. Takže vlastnú cestu Gothamu považujem za pozitívne pojatie, i keď je silne možné, že tvorca Bruno Heller bol DC arzenálom nariadený k vytvoreniu prequel scén k nadchádzajúcemu Batmanovi so Supermanom, čo ale zistíme až po jeho premiére 24.3.2016. --- Casting je naozaj podarený, je až neuveriteľné, jak charakteristické postavy vedeli autori do projektu nájsť. O to slabšie je obrazové prevedenie, z ktorého kôli komixovým scenériám v pozadiach často cítiť na dnešnú dobu lacnejšie digitálne plátno, čo je dosť prekvapujúce, nakoľko interiéry sú bravúrne a naozaj dobové. Dej zatial trpel introdukčnou horúčkou postáv, ale 2. epizóda nám prezradí o schopnosti staronového Gothamu rozpávať príbeh v oveľa intenzívnejšej miere. Najväčšia miera spokojnosti prúdi určite u všetkých fanušíkov z faktu, že môžu vidieť svoje obľúbené postavy v novom, pravdepodobne obsiahlom počine, a tak je úspech nie zaručený, ale silne podporený. Pilot: 75% | 25.9.2014, 1080p, THX, EN DTS | Update: Po niekoľkých ďaľších epizódach seriál opúšťam, nakoľko mi nechutí jeho stavba a dosť často nevysvetliteľný vývoj postáv. Možno sa to vysvetlí časom, ale ja na to čakať nebudem. S01-05: 55% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Gotham je prequelový seriál, který fascinuje diváka svým vyprávěním známého příběhu neznámým zmateným stylem s tisíci vedlejšími linkami a jediným důvodem, proč na to lidé po pár dílech nepřestanou koukat, i když je to tak nehorázná a patetická hloupost, je zkrátka proto, že jsou zvědaví jak to dopadne. Zbytek juvenilních paniců na to čumí jen z důvodu obliby omalovaných homixů, kde si tito představují, jak hnětou poprsí své oblíbené hrdinky a sami se převlékají do pláštíků hrdinů, jimiž by se chtěli stát, když jim to ten ošklivý reálný svět tak krutě natírá. 40% ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

První řada mě zoufale nebavila a v podstatě jsem se jí prokousala jen proto, že jsem jela na con, kde měli být herci, a nechtěla jsem být za úplného neznalce. Nicméně ke konci první řady, asi tak někdy kolem epizod s Milem Ventimiglia a co se tam objevik Michael Chiklis, mě to začalo bavit. Ještě začátek druhé řady jsem sledovala pomalu, ale druhou a třetí řadu jsem maratonovala a dala vše asi za dva týdny, jak jsem se do toho zažrala. Komiksy nečtu, z Batmanovského světa znám akorát jeho, Alfreda, Jokera a Catwoman, takže to pro mě je vše nové. Jsem ráda, že Jim Gordon už není takový svatoušek a Harvey je nejlepší paťák ever. A má výborný hlášky. Bruce Wayne už se vzhledem a schopnostmi začíná blížit své budoucí identitě. Nejlepší padouch je Nygma, toho žeru, a začínám mít ráda Barbaru. A baby Batcat jsou tak roztomilí, až to bolí :D ()

Galerie (1 391)

Zajímavosti (123)

Související novinky

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

08.12.2021

Obvykle je zvykem nejprve uvést film, v tomhle případě komiksový reboot Batmana od Matta Reevese (Válka o planetu opic) čistě pojmenovaný The Batman, počkat si, jestli bude úspěšný a fanoušci s vizí… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

20.04.2021

A teď jedna špatná zpráva pro fanoušky oceňovaného komiksu Gotham Central. Před pár měsíci jsme informovali o tom, že se chystaný komiksový snímek The Batman s Robertem Pattinsonem dočká seriálového… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama