Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 029)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Je to nudný film s nudnými lokacemi a prostředím, s odporným CGI, který nám prozrazuje, že se 90% všeho točilo před zeleným plátnem. Film je odporný i mimo kvalitu efektů, vše je tak neatraktivní a barevně odporně přesycený. Jsou tu nudní záporáci jak vzhledem tak charakterem a nudné postavy. Dokonce i akční scény jsou naprosto nezajímavý u postavy, která dokáže cokoliv stvořit svou myslí. Film praská přeplněním nezajímavou, nepůsobivou a unávnou expozicí, která by jednoho zabila. Dějí se tu věci jen proto, aby se děly, bez žádného budování! Nejzajímavější věc, co Hal udělá se svými schopnostmi je Hot Wheels autodráha a to je zároveň tak pitomý. Není tu jediná známka života, energie ani emocí. Nesnáším tenhle film a už ho nechci nikdy vidět! Kdyby Ryan Reynolds udělal prohlášení, že celý tenhle film udělal jen proto, aby vytrollil DC a mohl si z něj dělat srandu jako Deadpool, tak bych se nedivil! 2/10! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich komiksov, ktory proste treba vidiet v kine a to ja som videl nastastie aj v 3D, takze zazitok bol o trosku väcsi, ako keby som ho videl len na pc. V tom pripade by som dal maximalne 3*. Lenze Green Lantern je iba nenarocna oddychovka, plna vizualnych efektov, ktore sa mi cez 3D celkom pacili, ale problem je asi v scenari a v obrovskom mnozstve podobnych komixovych filmov a ked jedneho dna budete proste nasyteni tymito filmami, tak si ich prestanete vazit, alebo uz vas nebudu tak bavit a prave Green Lantern je tym filmom. A co je horsie, o par tyzdnov si len matne na tento film spomeniete a mozno si date otazku, ci to nahodou nebol Green Hornet, v preklade ZELENY SRSEN, ktory mal premieru iba pred pol rokom :-) Tim Robbins a Ryan Reynolds boli celkom fajn, Blake Lively je sice krasna, ale nepoznam ju. Pre mna je zahadou, preco stal tento film az 200 milionov dolarov a este dalsich 100 milionov na reklamu investovali studia, vobec mi taky drahy zase neprisiel. Martin Campbell je skuseny reziser akcnych filmov, 2 krat uspesne restartoval Jamesa Bonda a to s Piercom Brosnanom ZLATE OKO (1995) a neskor s Danielom Craigom CASINO ROYALE (2006). Natocil aj obe casti ZORRA s A. Banderasom (1998 a 2005), ale so sci-fickami nemal myslim doteraz ziadne skusenosti. Hudba od skuseneho Newtona Howarda bola taktiez svizna, ale nijak vynimocna, proste nebola to melodicka Zimmerovka. ________ Ryan Reynolds - (Hal Jordan / Green Lantern) +++ Blake Lively - (Carol Ferris) +++ Peter Sarsgaard - (Hector Hammond) +++ Mark Strong - (Sinestro) +++ Tim Robbins - (Hammond) +++ Jay O. Sanders - (Carl Ferris) +++ Taika Waititi - (Tom Kalmaku) +++ Angela Bassett - (Doktorka Wallerová) +++ Geoffrey Rush - (Tomar-Re - len hlas) +++ Michael Clarke Duncan - (Kilowog - len hlas) +++ Clancy Brown - (Parallax - len hlas) +++ (Videl v 3D kine 02.08.2011) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezáživný komiks, který stál neuvěřitelných 200 miliónů dolarů. Jelikož dala za pravdu i většina diváků na celém světě, jedná o veliký průšvih. Je žrejmé, že ani za obrovské peníze si prostě dobrý příběh nekoupíte. Green Lanterna měl režírovat leda tak Spielberg, vzhledem k rodinné tragédii, která potká hlavního hrdinu, by nikdo jiný nedokázal vyčarovat ty správné emoce. Nebýt uvedení filmu do kin ani bych nevěděl že nějaký Green Lantern existuje. Vypadá to že ve stáji DC Comics jsou úspěšní pouze s Batmanem a u toho by měli i zůstat, Jonah Hex byl také tragický. Problémů zfilmovaného Green Lanterna je spousta. Vadí mi až dětská přístupnost, slovo fuck nemusí být nutností, ale tak nějak divák tuší že vše dopadne podle pravidel a tak jak má, čili dobře. Ryan Reynolds působí docela prkeně, tady prostě nemá co hrát. Horšího záporáka než je doktor s velkou hlavou alias Sarsgaard aby pohledal. Umí hýbat předměty, to je toho. Vždyť má problém vůbec chodit. Různé světy mohou někomu připadat možná přitažlivé, stejně jako všelijaké vesmírné rasy, ale vždyť máme Star Wars a místo Lanternů rytíře Jedi. Ne, prostě všechno špatně, ani bych se neobtěžoval Green Lanterna znovu restartovat, tenhle hrdina nemá šanci obohatit komiksový žánr. PS: Viděna prodloužená verze. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Parafrází slavného Pratchettova výroku „v každé tlusté dívce je hubená dívka a spousta čokolády“ bych řekl, že i ten nejrozporuplnější film skrývá nějakou pravdu či lekci ze života. Třeba Green Lantern udílí přese všechnu svou průměrnost jednu velice užitečnou lekci všem scénáristům: můžete si vytvořit obřího lovecraftovského démona (Parallax), se kterým film operuje v první polovině, stejně vám ale ve druhé půli nezbude než nasadit i jednoho ryze lidského záporáka (vědec Hector Hammond), protože se samotným démonem prostě nevystačíte. Tvůrci Thora, který se stejně jako Green Lanthern nezdál pro filmové plátno moc vhodný, také věnovali pár minut Frost Giantům a Destroyerovi, ale ve výsledku koncentrovali veškerou energii na vytvoření záporáka v lidském Lokim a slavného protivníka Thora, mořského hada Jörmungandra, raději úplně vynechali. Ačkoliv by s tím kritici antropocentrismu asi nesouhlasili, filmovým tvůrcům zkrátka nezbývá než padoucha co nejvíce polidštit, nebo jej alespoň co nejvíce vztáhnout k člověku. Proto Lovecraft neustále zdůrazňoval, že jeho obrovské nestvůry jsou vlastně nepopsatelné či nevyslovitelné, a Ridley Scott v prvním Vetřelci zbudoval s designéry na neznámé planetě havarované kosmické plavidlo doslova mimozemských rozměrů, ale posádku nakonec konfrontoval s poměrně malými vetřelci, a tvůrci ostatních pokračování už si s nějakým vetřelčími základnami nebo planetami nedělali vůbec hlavu. Jak zobrazit skutečně obří monstrum a nemuset si vedle něj vymýšlet ještě lidské záporáky, to je hádanka, která se zatím žádnému umělci vyřešit nepodařila. Velký monstra fungují spíše v imaginativní rovině a Parallax z Green Lantherna, který musí nakonec ve druhé půli vyklidit pole pro Hectora Hammonda, je toho dobrým důkazem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No docela zklamani. Cekal jsem nejakou poradnou rezbu a trailery lakaly, ze by to melo bejt v docela epickym meritku a vysledek je takovej proste nic moc. Jednak dobrou pulku filmu vyplnujou osobni problemy hlavniho hrdiny, at uz se strachem, smrti otce nebo zenskejma a popravde receno, cely je to takovy trochu zmateny, obzvlast ta romanticka linie, ta se smrti otce pro zmenu pripomina Zhavy vystrely a celkove to na me pusobilo dojmem, jak kdyby si tvurci po natoceni souboju rekli, ze proste potrebujou nejakou vatu mezi to a co je napadlo, to tam narvali. Co se tyce samotnejch souboju, kdyz si Hal vymysli tu hromadu zbrani, je to fajn, skoda, ze to je malokdy. Vetsinou tu totiz nejsou souboje, ale spis epicky zabery. No a dalsi problem je se zaporakem, respektive zaporakama. Hlavni zlutej psouk vypada jak z Fantasticky ctyrky a je spis k smichu a jeho poskok dokturek je takovej uchylacek s oteklou hlavou. Kdyby aspon triky byly bezchybny, ale obcas docela haprujou, treba prave u hlavniho zaporaka nebo u ty bandy nesmrtelnejch alienu. Kdyby film jel v trochu uvolnenejsim duchu, mohla to bejt aspon zabava, jenze tady se bere vsechno moc vazne a do toho tu je sympatak Reynolds, kterej se jednu chvily tvari jako nejlepsi superhrdina vsech dob a za chvily skoro jak Van Wilder. Celkove sice lepsi 3*, protoze jsem se prakticky nenudil, ale letos zatim jedna z nejslabsich komiksovek. Tak po druhym skouknuti, kdy uz jsem nemel zadny velky ocekavani to je nakonec na slabsi 4*. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Záchranný modul Abina Sura (Temuera Morrison) byl pro scénu havárie vytvořen v reálné velikosti. (Caszidy)
  • V komiksu se Carol Ferris stala Star Sapphire, jakousi ženskou antihrdinkou s podobnými vlastnostmi, jaké mají Green Lanterni. Později se stala vojákem Star Sapphire Corps, společnosti, jejíž členkami byly pouze ženy, nosící fialové světlo lásky. Ve filmu je Carol (Blake Lively) přezdívána Sapphire a její logo lze spatřit na helmě ve stíhačce. (HellFire)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama