Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 4

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (255)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší? Mohlo. Jenže když nemáte nápady na filmový origin uděláte holt průměrnou klišé akčňárnu, kterou odněkud obšlehnete a říkáte si, jakoby jste už něco podobného viděli tak 20×. Filmu, ale neupírám hezkou vizuální stránku. Čas od času pěkně nasnímané akční scény. Dále herce Xola Maridueña zde absolutně zbožňuji a film zachraňoval a jako hlavního protagonistu jsem si ho zde oblíbil. Také se mi líbili vztahy s rodinou, jenže dost mě od toho odtrhávalo to jaký je ten film celou dobu jedno velké klišé. Ke konci bych ještě zmínil také komediální prvky ve filmu, které aspoň celkem odlehčovali film a nebyli špatné. Filmu dávám 4,5 bodů z 10.  ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na to, aký je Blue Beetle skvelý superhrdina je jeho potenciál zase raz krásne zabitý. Film, ako keby nevedel čím chce byť. Keď je komický tak veľmi rýchlo skĺzne do trápnosti. Keď je emočný, nevyhne sa patetizmu, čo pôsobí v tejto dobe a pri takomto druhu komiksov až nepatrične. Ako keby sme sledovali mexickú telenovelu alebo ďalší diel Torettovej ságy. Efekty sú druhotriedne a hoci súboje majú určitú nápaditosť ( hlavne ten posledný) predchádza im veľké množstvo slovných omáčok a detských vtipov. Jediné, čo tam ako tak funguje, sú vážne scény, ale je ich tam trestuhodne málo. Len tie v zásade ukazujú, čím mohol Blue Beetle byť, keby išiel cestou Snydera a nie Marvelu ( čo je prekvapivé, lebo zo Snydera kradne takmer všetko). Vo finále si to užíval ako jediný George Lopez. Ten ide celý čas na 200% hoci jeho postava často krát nedáva zmysel. A Xolo je fantastický v Cobra Kai ale hlavnú postavu vo veľkofilme neutiahne. 2* lebo pozerateľné to bolo. Ale aj tak sa jedná o úplne zbytočný film. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jaime Reyes nechtěl být superhrdina, ale mimozemský artefakt si ho vybral, takže mu nic jiného nezbývá. Teď musí ochránit svou rodinu před armádou zloduchů, kteří by rádi získali jeho schopnosti. Blue Beetle je nečekaně fajn starosvětská komiksovka, která má solidní akci, funkční postavy a nesnaží se diváka umlátit hromadou přepálených efektů. Spoléhá víc na sympatického hrdinu a ukazuje, že u superhrdinů opravdu není nutné dělat všechno vždycky jen větší, trikovější a hlasitější. Nic nového nebo převratného nečekejte, ale je to fajn. A po failech jako Flash a Ant-Man 3 to vlastně stačí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Iron Man a mladý Spiderman v jednom. Štýl to má, ako keby na režisérskej stoličke sedel Robert Rodriguez. V podstate tá najviac tuctová komiksovka na tému, ako sa nechtiac stať superhrdinom. Nenáročná oddychovka k nejakej ďalšej činnosti, ktorý z hlavy okamžite vyfučí. Pokiaľ má byť táto postava nejakým trvalejším členom nového DC sveta, tak... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No, nejlíp to za mě asi řekne zasloužilá plagiátorka a normalizační mumie soudružka Zagorová: Na projekční stěně mi přistál modrý šváb, mexický svrab, tuze vážný / Nestřík jsem na něj insekticid, kokot já, nerozvážný / Satan ví proč, já zmáčkl Plej a dost se týral / homixem přiblblým. // Och jakou trýzeň schovává švábí plíseň mokvavá, ta plíseň zlá. / Přitrouble trapný Mexikán, rodinných hovnot pán / mě pěkně sral…// U-u-u-úúú. Do mé pohody vlétl šváb / jak hnědý splav hajzlem bílým / Kreténa ze mě udělat chtěl, smůlu měl, už jsem zmrd, plán nevyšel. / Satan ví proč, já zmáčkl Plej a dost se týral / homixem přiblblým. / Kam tím mířil, když se jen dva čuráci zkoksovali před Sarandonkou prodejnou? *** Jediným pozitivem této furtdokolové pásové pičidity je, že se tentokrát zcela obešla bez negrů a buzerantů, neboť Aztékové hrdě nevycházejí ven, páč neteplají, a otročili jen pro Španěly a Portugalce. Čili až pro Dislektického Cigána přestanou kopírovat scénáře juvenilní oligofrenici, může se stát i hvězdičkovatelným. P.S.: Jakube, poďuž! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Rodina Reyesových přirovná vztah Jaimeho (Xolo Maridueña) a Jenny (Bruna Marquezine) k mexické telenovele. V jedné scéně pak rodina vtipkuje o tom, zdali je Jaime „María Mercedes“ nebo „María la del Barrio“, což je odkaz na skutečné telenovely z 90. let. V další scéně si pak Reyesovy prozpěvůjí ústřední znělku ze seriálu María la del Barrio (od r. 1996). (fiLLthe3DD)
  • Myšlienka, že Jaimeho (Xolo Maridueña) prvá premena sa uskutoční pred jeho rodinou, prišla od scenáristu Garetha Dunneta-Alcocera, ktorý mal pocit, že by to bolo viac mexické a že by z prvej premeny urobil niečo, čo sa stane nielen Jaimemu, ale všetkým členom rodiny Reyesovcov. "Ak si biely tínedžer z Queensu, tak inštinktívne budeš skrývať svoje schopnosti pred svojou rodinou. Ale ak žiješ v mexickej domácnosti, tak veľa šťastia, ak by si chcel pred svojou rodinou čokoľvek skrývať!" (Arsenal83)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama