Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 1

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (377)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jigsaw si aj cez svoje nedostatky zaiste nájde svoju divácku základňu a nejeden zarytý fanúšik série bude potenciálne ôsmy diel brániť zubami nechtami. K dobru mu budiš desivé scény a výborná práca maskérov. Kvôli prešľapom a scénam, v ktorých akoby tvorcovia namiešali tisíc kombinácií a jeden nonsens, so sebou ale ako ťažkú guľu na nohe potiahne i veľkých odporcov. Nezostáva než dúfať, že filmový štáb bude mať dosť odvahy, aby sa nabudúce chopil ozubenej píly a zvážil taktiku "menej je niekedy viac". Nový snímok k nevôli mnohých bohužiaľ pôsobí tak, že zbesilé vraždenie je vôbec tým najmenším problémom. Najväčšou nepríjemnosťou nového Jigsawa je scenár. Kompozične síce prekvapivo nápaditý, ale inak slabý tak, že človeka núti sa zamyslieť, či ten skutočný neukradol maskovaný komplic Johna Kramera s prasačou hlavou. Jedným slovom - prekombinovaný. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Puzzlík se vrací a společně s Elyse z Insidious se přetahují, kdo z nich bude hrát ve více pokračováních, i když jejich postava už dávno prdí do hlíny. Tentokrát mu trvalo přes sedm let let, než se vydrápal z rakve, každopádně měl díky tomu dost času si uvědomit, co se v minulých dílech zesralo a třeba se i ponaučit. A jak to dopadlo? Vzhledem k tomu, že jsem čekala pecku, kterou ocením odpadem až jednou hvězdou, to dopadlo nad očekávání. Jako pyčo dobrý, je to nadprůjemnej zážitek co má do sračky skutečně daleko a ani osazenstvo mě nesralo. Puzzlík zde má roli vedlejší a je to mysteriózní asi jako zážitek po konzumaci měsíc prošlýho jogurtu, každopádně i přes všechno to netajemné tajemno to dokázalo být občas i celkem napínavý. Puzzlík je samo sebou už průhlednej jak sklo a průjemně chytrej orangutan pochopí vo co go nejdýl do půl hodiny (pokud u toho zachrápe), ale i když je to stále to samý MENU tak tentokrát jsem guláš dostala sic ne jako od maminky, ale zase ne ten ze čtvrtý cenový, kterej tomu bezďákovi přede mnou nesedl a tak ho nablil zpátky a číšník doufal, že si toho nevšimnu. Tenhle guláš je solidní a možná si ho za rok dám znova. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec série, nebyl jsem svědkem údajného pozvolného úpadku a vyčerpání Saw, možná i proto se mi osmý (Jig)Saw poměrně líbil. Ačkoliv mě v první hodině vyloženě iritovala detektivní zápletka, ke konci se to tak nějak hezky skloubilo dohromady a k mé plné spokojenosti jistě i dopomohl fakt, že to skončí za klidných 90 minut a lehce to uteče. Sice by mě mohl vyloženě popudit cliffhanger jako vrata, ale tak nějak mi to k podobně dojeným sériím sedí. A milovníci krve, neopodstatněného násilí a vyložených nechutností jistě budou i tentokrát spokojeni, resp už byli v kině. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Návrat k poměrně slavné sérii s výraznějším odstupem 7 let vybudoval očekávání při nejmenším v tom smyslu, že by se nemuselo jednat o další překombinovanou slátaninu, která se snaží především vytěžit pár zlaťáků ze známého značky... Avšak opak je pravdou. Jigaw si v ničem nezadá se Saw 3D, přináší opět chaotický příběh plný logických kiksů a šťavnaté gore záběry, které ale vlastně už tak nezarazí do sedačky jako dříve. Prapodivným pluskem je, že jsem se několikrát během projekce od srdce zasmál. 4/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivý návrat a to nejen ohledně série samotné, ale také co se týče přítomnosti příjemné kvality. Hořká nota, kterou před sedmi lety zahrálo Saw 3D, je zapomenuta, přestože se o restart v žádném případě nejedná. Naopak, nezasvěcení diváci budou tou záplavou respektu vůči dávno mrtvému vrahovi pořádně zmateni. Já si s předchozími díly tehdy prošel od toho lepšího až po to nejmarnější a jsem téměř v šoku z toho, že bych nejnovější (a vzhledem k nevelkým tržbám zase na čas poslední) příspěvek do galerie zvrácených her zařadil v rámci série možná hned za legendami opředenou jedničku. Logické chyby se jako obvykle vymýtit nepodařilo a vzhledem k ošemetnému zapletení se do prapůvodní mytologie samotného Jigsawa to ani nebylo možné. Za onu přehledně vystavěnou i sympaticky matoucí podívanou plnou divákových napjatých nervů přesto opatrné díky. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Dlouhá odmlka od posledního dílu byla údajně zapříčiněná scenáristy, kteří potřebovali čas na vytvoření kvalitního scénáře. (ČSFD)
  • Přestože poslední díl ze série Saw 3D (2010) byl brán jako konec série, tak se studio Lionsgate rozhodlo v roce 2012 se sérií pokračovat. Ve hře byl i plánovaný reboot série. Nakonec se po letech rozhodlo pro pokračování frančízy. (Lucasion)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. října 2017 v Moskvě. (Varan)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno