Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (292)

castor 

všechny recenze uživatele

Ještě ani nezvládal nočník, ale do skautu už Jason Statham chodil. Spolužáci doma hltali pohádky, on na zahradě na čas rozkládal zbraně, četl si o výbušninách, piloval IT schopnosti. Pak se o něj samozřejmě praly prestižní školy, vybíral si a nakonec vystudoval Harvard, Yale i MIT. Prostě tenhle chlapík zvládá všechno. Nyní si užívá v teple, ovšem dívka v nesnázích a vrahoun a bývalý kolega, který má pro našeho starého známého hned tři fušky, ho přivedou zpět do akce. Celé je to taková univerzální látka, která místy zaujme, ale vesměs jede v průměrných kolejích. A hlavně hodně často vůbec nedává smysl. Na scéně máme kromě holohlavého drsoně, svého času sólového nájemného zabijáka s chraplavým hlasem, i Jessicu Albu, kterou by byl hřích nesvléct do plavek/spodního prádla, takže Jessica ukazuje, že pořád strčí do kapsy dvacetileté modelky. Bitky nejsou zlé, ale prostě jen variují to, co jsme viděli jinde (třeba v Kurýrovi). Střihač nebo kameraman měli občas dostat jednu výchovnou, mnohé potencionálně silné scény jednoduše odflákli. Statham naštěstí netloustne, jeho mlčenlivé charisma pořád táhne, když cedí něco ostrého, nepůsobí u toho směšně, když dává ránu, umí to dokonale prodat. A na to, že dialogy mnohdy bolí, jsme si už tak nějak zvykli. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Drsný řemeslo mohou dělat jen drsní mechanici. Tak tady máme dvojku a já se opět bavil. Úvodní sekvence na lanovce je bondovka hadr. "Hlavně aby to vypadalo, jako nehoda" a ne zakázka profi zabijáka je i zde stěžejní. O akcičku není nouze o pěknou kočičku také ne, ale tu postelovou scénu, teda pěkně odflákli. To já bych si s takovým materiálem dokázal pohrát líp. Tommy Lee, jako drsnej obchodník se zbraněmi v Bulharsku, mě také pobavil. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jistě znáte celou řadu (béčkových) akčních filmů, v nichž drsní akční týpci chtějí pověsit své "řemeslo" na akcí ohnutý falus, ale zrovna když už chtějí odkráčet pryč, náhle se musí konfrontovat se svojí minulostí, kterou musí v přítomnosti složit na lopatky, aby si v budoucnu mohli užívat felačních rtíků svých přítelkyň. A to je i případ Arthura Bishopa (Jason Statham), který za zadek Jessicy Alba, kterou poznal teprve nedávno, udělá v podstatě cokoliv. Dostal za úkol zlikvidovat tři nepohodlné a extrémně nebezpečné cíle v podobě obchodníků, kteří představují nevítanou konkurenci. Aby to neměl tak jednoduché, jejich vraždy musí vypadat jako tragické nehody. Úkol mu zadal zloduch Craine, který si vzal sličnou sexici Albu jako rukojmí. Pokud se na jedničku neupomínáte, nic strašného se neděje. V podstatě tohle pokračování, až na několik styčných bodů, se svým předchůdcem nijak zásadně nesouvisí. Vše spolehlivě jistí drsný Jason Statham, který sice podlehne vagině, jinak se ale se svými protivníky nijak nemazlí. Zde se ovšem vyskytuje první problém. Bishop je úplně nepřemožitelný, za všech okolností, prostě v bitkách a přestřelkách nemá konkurenci. Nejinak je to v jeho plánech, jak se k cílům dostat. Jejich provedení je poměrně neotřelé, i když v celém filmu bychom hledali originalitu jen stěží. Statham je ovšem na své akční misi fyzicky dobře vybavený, takže jeho skoky z lanovky na letící rogalo a z vysokého útesu, nebo lezení po mrakodrapu jsou fajn, i když mu s tím pomáhali trikoví specialisté. V zásadě se vyskytl ještě jeden problémeček - film je předvídatelný až hanba. Absolutně neomylně, a to i méně zkušeným divákem, se dá predikovat, jak se celá mise bude ubírat a jak se skončí. Až na pár drobností, se vše ve filmu vyřídí předvídatelně, Bishop ušetří život až třetího cíle, tím je Tommy Lee Jones, jinak žádný jiný úkrok nebyl k mání. Dvojky se ujal německý režisér Dennis Gansel, který z rutinního scénáře spravil hotový zázrak. I když to není úplný technický mág, akci hoví dobře, na zadní projekci sice nešetřil, ovšem nepolevující příval akce je příznivý. Pokud máte v oblasti akčních béčkových opusů zdatně nakoukáno, tenhle film vám akční orgasmus nezpůsobí. Není to ale ani žádné malátné pokračování, svého předchůdce hravě strčí do akčních trenek. 6/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No já zírám můj první Statham v kině, no úplně první solovka na které sem byl v kině, už možná byl v kině, ale nikdy né sám, takže tohle je historický zlom. A je to dobrý, fakt dobrý, hned úvodní bitka mně zarazila do sedačky a já se těšil na další dobrodružství pilného zabijáka. A ty jeho mordy "ať to vypadá jako vražda" se povedli, dalo by se říct, že sou o level výše. To ve vězení je na prvním místě, ale i zbytek filmu je výborný. Akci nelze nic vytknout, bitky sou drsný, přestřelky, rychlý, je teda fakt že hlavní záporák se zmůže jenom na píchání Stathama do prdele klackem a pravá ruka záporáka, zase na zbabělé utíkání a dobře mu tak, ale ten zbytek je naprosto skvělý. A přitom sem hlavnímu záporákovi žral to že je to ukrutně zlý hajzl, co vraždí koťátka, štěňátka a želvičky, takže to co nepředvedl mně mrzí. Moje jediná obava, už od začátku filmu směřovala k ženě pro kterou všichni chlapi zabijou, bál sem se že Jessica tady bude hrát takovou tu husičku, co se nechá unést a bude brečet, řvát a mně to bude srát . A jenom dobře že takovou roli tady nemá, dalo by se říct že je to holka od rány. No a k Tommymu, tady má asi nejlepší výkon, zatímco u Bourna syndromu byl na umření, v Criminalu podal velice dobrý výkon, tak tady je prostě vtipný a zajímavý. Jinak maximální spokojenost......tedy je tady ještě něco, Statham v jedné scéně vystrčí hlavu z poklopu a jeho výraz ve tváři, je doslova komický. Škoda ze začátku to mohla být koule, takhle to bude čtverec, ale furt dobrý, v budoucnu určitě pustím. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Omezím se pouze na drobnou úpravu Enšpíglovy poslední noticky: ...ale hlavní je ta akce, a ta je vymaštěná. Viděno na větší krabičce od zápalek o úhlopříčce 120 cm v HD kvalitě (1920 x 1080), stažnej bůh neví, kde jsem k tomu přišel a žádnej rozhodoně ani budget nestrádal! Čumej, čumej! Jo a miluju film. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Skladba, ktorú si prehráva Arthur Bishop (Jason Statham) na LP platni, je "Suffocation Blues" od skupiny Black Pistol Fire. (Laslo)
  • Arthur Bishop (Jason Statham) nosí hodinky Omega Speedmaster Professional a IWC Aquatimer Automatic 2000. (Liqid)
  • Film se natáčel na čtyřech kontinentech a v šesti zemích: Austrálie, Evropa (Maďarsko), Jížní Amerika (Brazílie) a Asie (Kambodža, Thajsko, Malajsie). (kellne)

Reklama

Reklama