Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (433)

vurhor 

všechny recenze uživatele

14 let. 14 dlouhých let jsem čekal na návrat jedné z mých nejmilovanějších pixarovek. A voni mezitím vydali ne jeden, ale hned dva sequely na podělaný nudný Auta. A jak nakonec slavný návrat dopadl? Inu, Úžasňákovi 2 jsou bezesporu velice zábavným a vtipným filmem, ale zároveň je fakt citelně slabší než jednička. Problém je, že film si až příliš nechává ty nejlepší věci na konec, v rámci čehož dochází k utahanějším a průměrným sekvencím, především ve druhé třetině filmu, které příliš velkým vzrůšem nejsou. Na vině může být i slabý hlavní záporák, jehož motivy jsou jsou takové ... "meh" (čti: laciné). Když se ale akce rozjede, tak je to parádní. Snímek má plno skvělých nápadů, úžasných interakcí mezi členy rodiny, plus z animátorského hlediska je to vyložená slast pro oko, obzvlášť práce se světly je tu nadpozemská. Rovnováha mezi rodinnou komedií a superhrdinskou akcí, byť maličko kolísavá, je stále na slušné úrovni. Všichni členové rodiny tu jsou totiž furt skvělí. V případě jiného pixarového pokračování bych to asi nechal na 3*, ale jelikož mám Úžasňákovi fakt hodně rád, budu hodný strýček Honzíček a smiluji se. Jako dobrý. Ale pokud bude někdy nějaké příště, tak zabrat, mladej, zabrat! Slabší 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $608,581,744Tržby Celosvetovo $1,241,891,456 Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,123,119Tržby za predaj DVD v USA $20,616,930║ Brad Bird je v tomto čo ponúka ako doma, rodinná zábava pre celú rodinu, kde si každý nájde niečo svoje. Okrem dobre vygradovaného príbehu a nevyhnutných účelových rodinných hodnôt, tu máme opäť nadupanú akčnú jazdu, kde to fakt lieta s každej strany. V podstate to krásne naväzuje na prvý diel. Dejovo to pekné nakŕmi ale i zabaví. Jack Jack tu jasne vládne a kradne si pre seba čo sa dá. /videl v kine 3D a 2D verziu: 90%/ ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Totéž co minule, jen bez momentu překvapení, zato bavící zrcadlovým převrácením rolí (do akce tentokrát vyráží Elastička a kde v jedničce akce s vlakem postavila supehrdiny mimo zákon, tady je naopak legitimizuje aj.) a odkazováním na jedničku. Ta přece jen příběhově fungovala líp, ale i tak spokojenost. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých čtrnácti letech jsme se dočkali pokračování jedné z nejlepších pixarovských klasik: Úžasňákovi jsou zpátky a stále v ráži! Dvojka nabízí řádnou dávku svižné akce, solidní animace a nejednoho vtipného momentu, o který se postarali zejména malý Jack-Jack a stará dobrá Edna. Co se krimi-zápletky týká, tak byla poněkud průhledná, což by v rámci jiného žánru možná mohlo vadit, ale zde jde o film, který byl primárně vytvořen pro průměrně náročného diváka. I když je fakt, že člověk po zhlédnutí scenáristicky vyumělkované Coco očekává i trochu víc od současných animáků - což však není výtka jako spíše připomínka. Především jde ale o příjemně strávené dvě hodiny v kině s "červenou" rodinkou, která se vesměs hravě zvládá vypořádávat jak se zloduchy, tak se strastmi rodinného života. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Dokonalý produkt z lepšího mekáče. Neznepokojí, neurazí, udělá to, co dělat měl a druhý den o něm člověk neví. Ale mě tohle nebaví. Takže pointu jsem nepřekvapivě rozlouskla po půl hodině filmu (ale to se dalo čekat, na tom to ostatně nestálo) a pak až do konce koukala jedním okem na Twitter a druhým na plátno. Výtečná animace, naopak výtvarná stylizace pro mne téměř za hranicí snesitelnosti. Zajímavá byla lehce naťuknutá paralela superhrdinů, virtualizace a oslabení skrze maximální zabezpečení, nicméně byť je pro zápletku klíčová, není moc rozvedená do hloubky a slouží jenom jako záminka, aby mohli Supers vytvářet a akcelerovat Rio. A k tomu občasný patos a shitload rodinného štěstí. Avšak musím konstatovat, že klimatizace ve Slovanském domě, kvůli níž jsem se na tohle nechala vytáhnout, byla výtečná a výrazně mi zlepšila včerejší večer. [kdo tyhle filmy rád, bez obav může k mému hodnocení přihodit 2*] ()

Galerie (53)

Zajímavosti (25)

  • Jedná se o celkově 20. film studia Pixar. (Tomas_TM)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. června 2018 v Los Angeles (Kalifornie). (Varan)
  • Motocykel s elektrickým pohonom, ktorý vo filme používa Elastigirl (Holly Hunter), bol vytvorený na základe reálneho motocykla Ducati Hypermotard. (MikaelSVK)

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno