Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (840)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dovrzal jsi, rasisto! Milenci jdou najisto." Chci se stát rasistou. Jasná volba i vzhledem k mému iracionálnímu strachu z myší. Jen nevím jakým. Rasistou černým, bílým nebo žlutým? Asi je to fuk, hlavně aby to bylo košer. Můžu si taky hodit západoafrickým frankem. A až si vyberu, budu i já vdávat dceru. Pár bodů ze svatebního itineráře:  *Na zahradu dát stany, beduíni jsou na ně zvyklí. *Pro černochy chatrče. *Popřát novomanželům, ať se jim narodí zdravé, jako zebra pruhované děti. *Zkontrolovat tchánovi chrup, zuby typu Simba. *Obhájit si zasedací pořádek: Bílí budou sedět na černých (seslích), žlutí vzadu, budou všem dýchat na záda, židi vpředu u zdi (nářků), komunisti vlevo a muslimové extrémně napravo. *Kněz bude ve zpovědnici sedět na prdeli a za břicho se popadat, jaký mají ti chudáci rodiče pech. *Policie bude sedět v Antonech, připravená pomáhat a chránit proces integrace. *Ve 13:30 obřad, ANO, ANO, slzy dojetí, objetí, polibky, pohlavky, všeobecná rvačka. *Od 14 hod. volný program, vyprávění rasistických vtipů. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Taky jsem si při sledování tohoto filmu kladl otázku: "Co jsem komu udělal? Kterej sadista mi tenhle film doporučil? Ten debil!" Bylo mi řečeno, že to má být komedie - a já viděl tragédii. Jsem ze srdce rád, že jsem na tohle nemusel do kina a vysolit nekřesťanské peníze. Ne, rozhodně nejsem Ortelista dementista, co učí děti zpívat "mešitu" a "bílou orchidej", ale multikulti humor se musí umět. Určitě ho nedosáhnete tím, že bude omílat fórky s obřízkou. Což o to, nápad na film byl dobrý, ale provedení hodně slabé. Svou vinu asi nese i unylý dabing. Jinak plně podepisuji komentář frbulky. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO JE TO SAKRA ZA RODINU? SOU SNAD NĚJAKÝ KOMUNISTI?…" /// Žid, Arab a Žluťák do každé (francouzské) rodiny… A jestli vám je to málo, nezapomeňte na černochy! U Verneuilových je totiž možný všechno… Multikulturním, politicky nekorektním humorem proti předsudkům a depresi. Nejen francouzký, ale troufám si tvrdit, že i naší. Já se smál, syn se smál, žena se smála, pes … (ne ten hajzl nic! Já už fakt nevím, co mu pustit…). Asi neexistuje lepší pozvánka, než že ve Francii obecenstvo vrní blahem. A mohamedáni si můžou přidat další položku na ten svůj seznam! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč náš sněhulák má šikmý voči, jarmulku a fousy. 2.) Mám čtyři dcery (chudáku!). 3.) Thx za titule ,,Jiph“ a ,,NewScream“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prý je tenhle film jeden z nejúspěšnějších filmů ve Francii v tomto roce. A já se popravdě vůbec nedivím. Za prvý je to komedie, což je všeobecně oblíbený téma a za druhý se brutálním xenofobním způsobem naváží snad do všech národností, které se aktuálně neustále do Francie cpou, a se kterými má Francie v současné době velké problémy. Pro některé xenofobi tady ale musím říct, že naštěstí v tomhle filmu byl každej absolutní sympaťák (nehledě na ty dcery, ty byly vysloveně k zulíbání) a tak jsem si film mohl maximálně užít. Pátou hvězdičku si navíc vysloužil Christian Clavier, který předvádí naprosto dokonalou roli otce, kterej není schopnej přijmout žlutýho, černýho, Araba ani Žida v rodině. Hezky se mu to u zeťáků sešlo, co? ()

emma53 

všechny recenze uživatele

V žádném případě nebudu skrblit s hodnocením, protože tolik vtipných a přitom inteligentních komedií je v dnešní době jak hledat jehlu v kupce sena. A tohle je po dlouhé době komedie, které přesně sednou mému naturelu a klidně jí dám kdykoliv repete, což o mnohých jiných komediích říct nemohu. Taťka čtyř dcer byl k sežrání, ani ho jako herce výrazně neznám, ale tady bodoval a se svojí mimikou a hláškama si mě cele získal. Dcera, která malovala ty překrásné obrazy se jim také povedla a občasné připomínky k její osobě byly to samé jako s taťkou, byla jsem mrtvá smíchy. Bylo tam pár menších místeček, kde to bylo malinko hlušší, ale jako celek absolutně neváhám. Výborný námět, vtip, grády, herci....nelze jinak, než tleskat a přát si jen houšť takových vtipných perliček. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel hlavně v Paříži, v Seine-Saint-Denis (Montreuil a Bobigny), v Hauts-de-Seine (Rueil-Malmaison a Colombes), Val-de-Marne (Saint-Maur-des-Fossés), v Indre-et-Loire (Chinon) a také v Abidjanu na Pobřeží slonoviny. (bianci)
  • Nápad na film sa zrodil v hlave režiséra Philippa de Chauverona pri čítaní novín. Narazil na článok, v ktorom sa uvádzalo, že vo Francúzsku je 20% manželstiev, v ktorých sú partneri rôzneho pôvodu alebo vyznania. V iných krajinách sú to sotva 3%. (kacer4)
  • Kvuli politické nekorektnosti se film nedostal do distribuce v USA a Velké Británii. (Steve_Zissou)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama