Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2016, 11 h 54 min (Minutáž: 49–61 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drew Goddard by měl v titulkách mít upravené příjmení tak, že by se mu umazaly poslední čtyři písmena. Protože pro Daredevila je prostě božskou volbou. Asi není bez zajímavosti, že Drew měl původně režírovat Marťana, ale vzdal se toho, aby mohl natočit první dvě epizody první řady Daredevila, a v podstatě se proměnit v tvůrce seriálu. Daredevil měl v první řadě všechno, co mohl mít jakožto experiment, který ukázal, že dospělé a temné komiksárny dokážou bavit i v televizním seriálovém hávu. Druhá řada je příběhově - řekněme si to upřímně - mnohem slabší než první, hlavně ve svém třetím aktu ztrácí dech (takže k čemu byla ta ohromná díra? Proč jsme dva akty sledovali Punisherův proces, když ve třetím nemá absolutně žádné vyznění? Atd.), na druhou stranu překonává první v několika jiných ohledech - kamera je naprosto brilantní (hlavně v prvních epizodách), Punisherův charakterový ark je bezdyšně skvělý, choreografie je ještě lepší než v první řadě, a často opomíjený střih a střih zvuku si imho mohou podat ruku s největšími filmovými spektákly. Zkrátka jen zamrzí to, že po naprosto nadupané první třetině přichází útlum a zakolísání hlavně v poslední třetině (byť Kingpin prostě musí potěšit!) a naprosto zbytečný cliffhanger do třetí řady. A upřímně, Punisher musí dostat Goddardovu péči a vlastní sérii, Jon Bernthal - ač jsem tomu nevěřil - je naprosto perfektní Punisher! ^_^ ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,MOHL BY TO BÝT KONEC BDĚLÝCH STRÁŽCŮ NEW YORKU“ /// Nejukecanější hrdinskej seriál… Vobjeví se Punisher, jeden by čekal hromady mrtvejch… a ti dva spolu prokecaj jeden díl. Sluníčkář Daredevil mě pěkně sere. Je to vlastně takovej idiot, co se chce furt rvát. Uznávám, že je v tom dobrej, ale tohle rozdílný ideový smýšlení mně sledování série neusnadňuje. Na scéně Elektra! Konečně aspoň trochu zajímavá story a tahle holka sem vnáší kus Marvelovský atmosféry. Dvojka lepší jedničky. Kdyby si tak vodpustili tu miliardu keců, vedoucí „jen“ k uvědomění si, kdo vlastně jsou. Kdyby… ale to by byl jinej seriál. Přesto zvedám hodnocení celý série na 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě.. 2.) Sráče nezabíjím. Jen se peru. (Proč? A koho bych asi pak mlátil? 3.) Thx za titule „edna.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Daredevila je o chloupek lepší, nežli úvodní. Představují se nové postavy, začíná se více budovat Defenders universum, které mě doslova pohltilo na několik měsíců. Ale stejně jako u první série je i zde několik slabších momentů o které jsou některé jednotlivé epizody více protahovány. Nějak se nemůžu ubránit dojmu, že by Daredevilovi pomohl trošičku razantnější střih k úplné dokonalosti. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Ďalšia komixová adaptácia, roztiahnutá na seriál? Precedes v podobe vlažných Agentov S.H.I.E.L.D. zobral Netflix veľmi vážne a po neistej prvej sérii do nás servíruje odvážne kastingové lahôdky. D'Onorfiova kreácia KingPina je možno najlepší komixový zloduch od čias Jokera a Bernthal dodal Punisherovi gule, o ktorých môže snívať väčšia seriálov z "normálneho" prostredia. Veľká paráda, pri ktorej vyzerá ako dôstojný súper hádam už iba Nolanov počin. Navyše, celé je to delikátne brutálne a motivácie postáv dávajú zmysel. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klíčová otázka: posouvá druhá série Daredevila někam dál? Odpověď: jednoznačně ano. Pokud se ptáte na padoucha, tak ne, nikdo tak monumentální jako Wilson Fisk tu není, on zde totiž hlavní padouch po většinu epizod chybí, načež je odhalen až ke konci. Druhá série ale představuje Daredevila jako osobnost, kterou čeká spousta osobních zkoušek. V tomto směru jej Fisk zcela prověřit nemohl. V první sérii se tedy zrodil hrdina, ale kdo je vlastně onen hrdina? Zatímco Punisher "testuje" Daredevila, Elektra "testuje" Matta. Kdo jsi, kdo nejsi, kam kráčíš, co jsi ochotný udělat, co už ne, proč to děláš. Daredevil je skvělá postava. Aby proto mohl být řádně otestován, musíte proti němu postavit charaktery neméně skvělé (Bernthal nikdy nehrál tak dobrou postavu a tak dobře). Postavy jsou nyní nejsilnější stránkou seriálu, jsou tak dobře napsané, že 13 dílů je zatraceně málo, a vy víte, že Vám scénáristé nedopřáli tolik času s postavami, kolik měli. Hloubku tudíž vystřídaly dějové zkratky (nemám jim to za zlé, ale někdy je přílišná hloubka, jak se zdá, na škodu). Daredevil si postavil nesmírně bytelné základy, a to nejprve v podobě atmosférického, dynamického světa, který následně v druhé sérii zaplnil živoucími postavami provázanými složitým vztahovým spletencem. Na těchto záviděníhodných základech může v další sérii rozehrát hru nolanovského kalibru, takovou, jakou komiksový svět ještě neviděl. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (24)

  • Scény na lodi byly natočeny na palubě USCGC Lilac (WAGL-227), která se nachází na molu 25 na Manhattanu. Je to jediná parní stále funkční loď, která existuje. (Epistemolog)
  • „Semper Fidelis“ je latinská věta, která znamená „vždy věrný“ nebo „vždy loajální“. Ve Spojených státech je nejznámější jako motto námořních sborů Spojených států. Jinde je to společné heslo pro města, rodiny, školy a vojenské jednotky. (Epistemolog)
  • Jde o první epizodu, kde Punisher (Jon Bernthal) nosí své slavné logo lebky na své neprůstřelné vestě. (Epistemolog)

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama