Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2016, 11 h 54 min (Minutáž: 49–61 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I po druhé sérii si seriál udržuje vysokou kvalitu,i když absence Wilsona Fiska je velmi znatelná.Na místo něj se ve druhé sezóně objevují dvě nové kladné/záporné postavy Elektry a Punishera,přestože jsou zdařilé,Fiskovo charisma jim chybí.To,co v seriálu rozhodně nechybí,je pokračující vývoj jednotlivých postav,zvláště to platí pro postavu Karen Page.Pokud jde o akční scény,daleko zajímavější mi připadají ty Punisherovy než boje s armádou mrtvých/nemrtvých nindžů,taky mě potěšilo obsazení Clancyho Browna,i když nám dlouho nevydržel.Už se těším na třetí řadu! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// KarelR je rychlík, ale dojel jsem těsně za ním a tak ho můžu víceméně s klidem podepsat. Drew Goddard opravdu udělal pro Daredevila to samé, co Chris Nolan pro Batmana a druhá série je prvotřídní komiksovou prací po všech stránkách. Postavy jsou plnokrevné, staráte se o ně, mají komplexní vývoj po celou sérii, zápletka se košatí, špičkové akční scény nikdy nekončí a rámování spolu s obrazovou kompozicí snad nikdy nebylo lepší. Po formální stránce naprostá nádhera. Příběh sice někdy během třetí čtvrtiny ztratí na chvíli tempo, ale ve finále ho opět nabere a nakonec tak nevadí ani slabší návrat jedné z ústředních postav, dokonce nevadí ani opakující se kulisy toho malého světa, kterým Hell's Kitchen bezpochyby je, ve finále to všechno stojí za to. Výsledek se musí zažít, osobně bych ho srovnal dejme tomu třeba s takovým koncem vašeho oblíbeného porna, ale to ať si každý rozhodne sám. Důležité je, že to klaplo. Druhá série potvrdila, o čem jsem byl víceméně přesvědčený už po té první - a totiž, že Marvel Cinematic Universe pod Netflixem žije svým vlastním životem a hořká pravda je, že ten je díky Daredevilovi SAKRA moc zajímavější, než ten který nám servíruje jeho aktuální filmová odnož. 10/10 ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně o něco slabší, co jednička, hlavně kvůli vývoji děje. Na konci mi to jednouše už přišlo jako přeplácaná omeleta (konec vůbec byl takový deuxový, trochu moc hollywoodský s drobet klimax shazujícím cliffhangerem) a našel jsem i pár wtf momentů a trochu nelogických uvažování, kterých se seriál doposud úspěšně vyvarovával. Absence silné záporné postavy také nepřispívá hodnocení. I tak, stále je to nadupaná zábava, herecky brilantně zahrané (Punisher, Elektra) roztahané a akční drama, kde mírně odlehčující prvek je příjemně cynický Foggy. Choreografie bitek je na nejvyšší úrovni, až je jejich častá frekvence kontraproduktivní v smyslu, že vás i malinko můžou omrzet (bitka na schodech je v 3. epizodě je top!) a to vše za přispění jinak perfektní kamery. A když je nečeho víc, musí být nečeho míň, což jde ruku v ruce s trochu řidším dějem v civilní formě a dělá podívanou mírně nekonzistěntní. Škoda. I přes docela dost výtek, jak jsem říkal, skvělá podívaná. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxní situace, kdy se tvůrci poučili z nemnohých chyb předchozí série, aby při jejich řešení udělali několik nových. První sezóna poněkud strádala roztažením na třináct epizod. Druhá naopak místy působí, že je jí třináct málo a uchyluje se ke zkratkovitosti. První, navzdory zbytečné roztáhlosti v několika dílech, působila sevřeně a stavěla na dualitě Matta/Fiska. Druhá je mnohem dynamičtější, ale jsou v ní samostatné linie kolem Punishera/Elektry (on je sice übercool, ale neporovnatelně zajímavější postava je ona), které si jedou každá na své koleji a chvilku tahá pilku tu ta, tu ona čili to působí výrazně méně sevřeně; speciálně ve druhé třetině, kdy se v jeden moment rozvijí dobře šest na sobě nezávislých linií a byť se to i tentokrát o jistou dualitu snaží (rozdílné filozofie řešení problémů Matta/Franka), tak to tentokrát není dvakrát moc nosné. Minule to bylo o skvělém Fiskovi, ale poněkud se nedostávalo „pouličních antagonistů“, nyní je to skoro výhradně o těchto charakterech, ovšem chybí charismatický kápo, který si nemaže ruce krví, ale ze stínů tahá za nitky. Jediné co lze svorně vytknout oběma sériím je, že když mají k dispozici hlavního hrdinu jakožto právníka, tak proč toho sakra nevyužijí? Zde to sice zkoušejí, ale ní to úplně ono. Málokterý jiný superhrdina může nabídnout tak vděčné dějové linie i ve své civilní poloze. Jinak vše dobré zůstalo či přibylo ve větším než malém množství (propracované charaktery, kde není Matt "jsem pokrytecký katolík, co neví co chce" Murdock tím ani zdaleka nejzajímavějším, nečernobílá morální dilemata, vymazlené kontaktní „Raid like“ bitky a je-li to vůbec možné, tak je to ještě o řád temnější i více nekompromisní než minule a to se to již minule nedrželo nikterak zpátky). Pro třetí sezónu by to chtělo definitivní návrat Fiska (protože když je na obrazovce, tak kvalita prudce stoupá; ostatně není náhoda že i tentokrát jsou vrcholné scény série za jeho účasti), k němu pořádnou pravou ruku v podobě pouličního záporáka (Bullseye?) a proti nim křehkou vnitřní tenzí poznamenanou alianci ambivalentních hrdinů, čímž by se vyřešily problémy obou sérií jednou ranou. Každopádně i tak spokojenost náramná až téměř úplná. ()

Deyw

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepsi serie aneb kdyz vedlejsi postava valcuje tu hlavni..zrod nejlepsiho punishera co je - brutalita, ktera je v jeho scenach je neskutecna a scenu u soudu si poustim do ted jako motivacni :D plus ta rezba ve vezeni atdatd..takze daredevil je tu uplne k hovnu a ostatni taky ale punisher sype jak krava! ()

Galerie (187)

Zajímavosti (24)

  • Název epizody Kinbaku je japonský výraz pro otroctví. (Epistemolog)

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama