Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 594)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Vše, co si komiksový fanoušek, či milovník Wolverina může přát. Smysluplný a dojemný příběh, který se neutápí v hranicích PG-13 ratingu. Navíc zde perfektně působí chemie mezi hlavním triem Jackman, Stewart a Keen - ta pro mě natrhla prdel Chloe Moretz z Kick-Ass. Hudba zvolena citlivě a Loganův vnitřní souboj s identitou perfektní. Jednoznačná záležitost v podání Foxů... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad s "postapokalyptickým" nebo spíše "postkomiksovským" světem, v němž jsou superhrdinové již za zenitem, bez ambicí a nepotřební. Následné zpracování tématu mi ale nepřijde nijak oslnivé. Zkrátka fajn příběh vyhořelého, nasraného a lehce alkoholického Wolverina, který má na krku senilního dědka a malého nezvladatelného haranta. Taková lehce nadprůměrná pohoda, která podle mě ničím extra nevyčnívá. Emocionální katarze taky průměr, takže nechápu ten povyk okolo... 7/10 ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Všechno má svojí cenu – Singer to zprvu věděl. A Mangold jí teď za všechny ty přešlapy, papundekly, digitální vatu a nedodělky platí s úroky. Brutální, explicitní, sociálně dystopické, přitom velmi nostalgické a citlivé k postavám, které film svléká z trikotů a špikuje je smrtelnými chorobami, kašlem a pochybami. Ne, Mangold není elitní režisér, občas je temný tón na hraně přehánění, občas je tomu strašně vidět do žaludku, ale při posledním záběru mě to stejně dráplo tak hluboko jako žádný jiný X-Men film. Je to svým způsobem eR(voluce). Logan ji využívá nejen k vulgarismům a nevšední anatomické názornosti, ale i k tomu, že otevírá hodně neradostnou vizi budoucnosti, ve které je hrdinství už jenom mátožnou vzpomínkou z ošoupaných komiksových sešitů. Amerika v roce 2029 budovaná z náznaků, ale velmi aktuálních. Potomci lidí v superhrdinské verzi. Logan bolí. A to je dobře. Film pro pesimisty, kteří nedokážou přestat věřit. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná osobní oddanost ikonické postavě, která dalece převyšuje všechny, kterým bylo dopřáno vystoupit z ohmataných sešitů na velké plátno, v péči nanejvýš průměrného realizátora, který se veze na pohodlném ratingu a hrdinu dře do krve prvoplánově natolik, že ta cesta k čitelnému konci skrze instantní depresárium je až příliš okatá. Že malá holka v běsu rozsápe vojenské komando, je fajn, že mě ta hořká road movie s westernovým podkresem nechá emočně na nule, už ne. Ale aspoň si Foxové (ne)vědomky odškrtli adaptaci Last of Us. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Logan: Wolverine Final Tribute. James Mangold natočil snímek, který vzdává tu nejlepší možnou poctu jednomu z nejdrsnějších a nejlepších Marvelovských filmových superhrdinů. Výborné obsazení, jemuž kromě borce Jackmana vévodí nemluvná Dafne Keen, či v roli sexy záporáka Boyd Holbrook. Naprosto precizně a dokonale propracované akční scény a car chases. Konvoje vozidel v prašné a vyprahlé krajině mi připomínaly scény z nového Mad Maxe. Scénář a dialogy občas možná zavání lehkým patosem a žánrovým klišé, není jich však zase tolik a dají se lehce přehlédnout či snad prominout, protože tohle je přece sakra Wolverine!:) Mezi vrcholy filmu rozhodně patří Kick-Ass souboj Wolverine X:) Wolverine, znovunabytí regeneračních schopností za pomocí séra a kolosální závěrečný souboj v lese. A možná dojde i na Weapon X. Závěrečná scéna, kdy Laura vezme kříž a... jsem si říkala, co to jako s tím křížem dělá a pak to přišlo 😭 Jo, tekla mi slza:) A myslím, že jsem v kině nebyla sama. Překvapivě to bylo nejvíc lidí, co jsem kdy na Marvel Movies zažila, co zůstali až do konce, jestli nebude nějaká "after credits scene." A písnička Hurt od Johnnyho Cashe dostává s tímto filmem zcela nový význam. Thank You, Mr. Jackman, že jsi vytvořil Wolverina, věnoval mu 17 let a že jsi nám přinesl osm filmů, ve kterých jsi stále dokazoval, že Wolverine ve tvém podání byl, je a bude ten nejlepší. ALWAYS. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (67)

  • Než Laura (Dafne Keen) poprvé promluví, trvá to téměř dvě třetiny filmu. Do té doby pouze křičí a ječí. (ArsenalEagle)
  • Ve své době šlo o druhý nejdelší film z X-Men univerza. Delší byl už jen film X-Men: Apokalypsa (2016), a to o 6 minut. (ArsenalEagle)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama