Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Myšlienka je veľmi zaujímavá. Keby som to mal zhrnúť, tak je to spojenie filmov Počiatok, Constantine, Matrix a Koniec dní. Čiže nič nového alebo originálneho. Niečo sa tam udeje a zase je to v jednej rovine, ktorá je monotónna. Žiadne spestrenie, či udržanie diváka v napätí. Možno až ku koncu. Žiadna atmosféra, dej nie je rozvetvený. Celý príbeh je zameraný na chlapca v izbe, ktorý sedí nehybne e nikto sa ho nesmie dotknúť a ktorého posadol démon, ktorý má nevybavené účty s Dr. Emberom. Smrť rodiny, opilectvo (ako aj vo filme Koniec dní). Keby sa režisér zameral viac na tú atmosféru, dej by sa s ňou zviezol a vytiahol by moje hodnotenie na 4 hviezdičky. Aj naprieč tomu, čo som už uviedol, sú tu aj svetlé stránky, ako to, že hlavný hrdina je na vozíku, to tu ešte zatiaľ nebolo a ešte dve scény, ktoré vedia vyľakať. James Wan je James Wan. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak trošku kopírka skvělé Cely, ale méně nápaditá po všech stránkách. Film má jeden velký problém, byť se snaží tvářit jako horor, tak se mu nedaří absolutně navodit atmosféru, napětí a jakýkoli hororový prvek. Díky skvělému Eckhartovi, hudbě jsou momenty, které drží diváka, aby nezíval. Úmorných dialogů je až přespříliš a logických nesmyslů, nahodilostí jak by smet. Veškerá akce mi do filmu vůbec neseděla a úplně míjí tento žánr. Od závěru dostanete přesně to, co už v půlce očekáváte. Po filmu jsem přemýšlel, co vedlo Eckharta přimělo vzít tuto roli......4/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

No musím sa priznať, že som od "Incarnate" nakoniec dostal celkom schopnú hororovú drámu, ktorú som si aj užil a bavilo ma to sledovať. A dokonca musím povedať, že cestovanie do mysle v tomto filme je podľa mňa veľmi fascinujúce. Film sa neubráni niektorým klišé a musím povedať, že záver je pre mňa trošku sklamanie, lebo to urobili tou absolútne nesprávnou cestou a trošku ma to štve, ale na druhú stranu je to celkom miestami aj vizuálne trošku strašidelné, nemá to asi žiadnu otravnú skákačku a celkom mám pocit, že film vie aj miestami budovať atmosféru. Musíme síce prekonať mizerný úvod a nie najlepší záver, ale zvyšok filmu ma celý čas bral. Nápady ma fascinovali, príbeh mi prišiel zaujímavý a celkom musím povedať, že som aj chcel, aby sa z toho Cameron a Dr. Ember dostali. Aaron Eckhart mi v hlavnej role absolútne sedel a vo ilme podľa mňa na nadmieru funguje. David Mazouz je tu rozhodne lepší, ako sa ukázal vo filme The Darkness. Je mi jedno, že tu asi budem v menšine, ale ja som si "Incarnate" skutočne užil. A dostal som popravde viac než som čakal. Dokonca by som sa nebránil si to pozrieť aj znovu. Z mojej strany spokojnosť. Hodnotenie: B+ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Som rád, že to vyšlo skôr, ako som na to šiel do kina. Boli by to trochu vyhodené peniaze. Nie preto, že by bol film nejaký veľký prepadák. Ale je to len šedý priemer, ktorý sa dá pozrieť, ale za pár hodín úplne vyšumí. Z hororového hľadiska tam divák veľa nenájde. Ani žiadne veľké strašenie, ani žiadne pekné masky. Čierne démonické oči mi už jednoducho nestačia. Námet nevyužitý, ale totálne. Pretože keď sa už hlavný hrdina dostane do myšlienok posadnutého fagana, tak ja osobne automaticky čakám pekné démonické svety a výjavy, peklá, príšerky a podobne, ako to bolo povedzme v podarenom Cell či Insidious. Tak som čakal, kedy to konečne príde, a ono to vôbec neprišlo. Vlastne som v celom filme nenašiel nič, čo by stálo za pochvalu. A tak je najväčším plusom krátka stopáž, keďže film končí skôr, ako začne nudiť. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Selžou-li při exorcismu i nejlepší profi vymítači vyškolení ve Vatikánu, zbývá už jen jediná možnost. A tou je Dr. Ember, cool vozíčkář sršící testosteronem, se strništěm a s chlapácky zastřeným hlasem, namísto vůně kolínské obestřený výpary bourbonu, drsný a nekompromisní ghostbuster... nebo demonbuster... vlastně takový virtuálně-realitní demonhunter, který démonům nerecituje verše z Bible a nezaklíná je Otčenášem, ale dá si s nimi rande přímo v mysli posedlého a nakope jim zadek (většinou). Kolem něho se ochomýtá celkem nezajímavá katolická pizda v upjatém kostýmku, požehnaná a pomazaná Svatou Stolicí, ale hlavně a především jistá vlámská krasavice, známá divákům Game of Thrones jako rudá kněžka Melisandra. V rámci "vymítačského" žánru určitě příjemný nadprůměr, nadprůměrně temný a zároveň nadprůměrně oddechový. Podvečerní béčko po šichtě jedna báseň. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama