Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Navzdory odsuzujícím komentářům musím říci, že tak hrozné to nebylo. Velmi oceňuji, že tvůrci vynechali trapné bubáky s rošklebenými tlamami, dlouhými vlasy a komickými pařáty. Také vynechali lekačky ve stylu práskání dveřmi, pukání zdí a létání váz. Vyhnutí se vyobrazení démonů je největší deviza, jelikož co může být dnes směšnějšího, než rohatá obluda (jo, každý není Barker, aby dokázal stvořit cenobity). Předávání posedlosti dotykem také není novinka, ale celkově snímek jisté napětí měl. Každopádně mnohem lepší, než trapárny typu Insidous nebo V zajetí démonů. A samostatná hvězda pro Rudou kněžku! Ale více jak tři nedám. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem lepší, ale i daleko horší démonické horory. Inkarnace vlastně vůbec ničím nevybočuje z průměru. Největším problémem filmu je nedostatek akce. Samotná vymítání se obejdou bez běžného velkého křiku a létajícího nábytku (samotní aktéři ale levitaci zvládají). Což je ale škoda, protože právě tyto scény bývají ozdobou žánru (a důvodem proč na to jdeme do kina). Tady si ale autoři vystačili s jakousi snovou realitou, ze které se posedlý musí probudit a démon je pryč. To je ale dost o ničem. No a pak ten OMG závěr. Klišé, klišé, klišé. Inkarnace je přesně ten typ filmu, na který se podíváte, možná vás i pobaví, ale za týden úplně vyšumí a za měsíc si nebudete moci vzpomenout, o čem že to vlastně bylo... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nechápem čo to Peytona napadlo, no výsledkom jeho "experimentu" presedlať na iný žáner je hrubo nevyužitý potenciál. Ono to zas vyslovene tragické nie je, akurát neviem kto to ocení, pričom ísť na to do kina, polámem si ruky na tri časti. Pár momentov nebolo vyslovene zlých, no tá snaha, ktorú vynaložil tvorca, je až úsmevne tragi-komická. Z hororového hľadiska totiž buď nič nedotiahol do konca, alebo je ozaj taký naivný, že si myslel, že fanúšika tohto žánru ohúri nazretím do mysle posadnutého takým spôsobom, nad ktorým zostáva rozum stáť. Myslím, že vyobrazenie slnečného počasia jak v Katare, či hádzanie si loptičky pri potoku je ozaj to posledné, po čom divák túži. Napriek mnohým mnou spomínaným mínusom, tá tretia hviezda sa ASI predsa len pýta - 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kombinace Počátku a Vymítače ďábla s kočkou Carice van Houten v hlavní roli. Tedy v hlavní roli je jen do okamžiku, než se na scéně objeví hendikepovaný Aaron Eskhart a naplno převezme otěže. Mám nějaké divné období, kdy se režisérům daří zavděčit se mi s kdejakou sračkou. Dost by mě zajímalo, co stálo za pojmenováním démona jako Maggie. Že by zhrzená láska? Dost momentů, které měly zřejmě fungovat děsivě byly vyloženě směšné. Smích je zdravý, takže to neberu jako výtku, jen jsem to absolutně nečekal. Malinko to zavánělo spíše parodií na horor. Každopádně jsem u toho vůbec netrpěl, takže sem hnusné tři kousky šoupnu. Pokud hledáte horor, tak rozhodně hledejte jinde. Pokud hledáte nenáročný film na večer, tak by u vás mohl film uspět. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz pochopitelně zhlédnu drtivou většinu hororů mnohem dříve než obyčejný hororový divák. Mnohdy se k danému hororu dokonce dostanu ještě před oficiální premiérou, což byl případ právě snímku Incarnate. Se svým odborným komentářem tedy přicházím v několikadenním předstihu, čímž mnoha fanouškům dobrého hororu nepochybně ušetřím čas i peníze. Od Incarnate jsem nečekal žádné zázraky, jelikož dobře vím, režisér Brad Peyton viděl hororový žánr pouze z rychlíku, a jak je vidno, má fundovaná prognóza se opět do puntíku vyplnila. Incarnate zaujme pouze neotřelou příběhovou premisou, jež však ve výsledkupředstavuje krajně nezdařilý pokus o propojení snímků Insidious a Inception. Horor samotný nedokáže postrašit ani vylekat. Nepovedla se ani práce s tempem, které je místy neadekvátně pomalé a jindy naopak přechází až ve zběsile akční pěstní souboje. Postavy jsou vesměs nesympatické a povětšinou velmi jednoduše vykreslené. Herecké výkony sotva průměrné a ve scénáři se navíc vyskytují četné logické díry. Ostřílený hororový divák bude rád, když během projekce nezačne usínat nudou. Uděluji pouze jednu silnější hvězdu a kárám diletanství distributorů. Nejlepší horory roku 2016: Unfriend, Under the Shadow či Blair Witch se do českých kin nedostanou, ale naprosté hororové braky typu Incarnate ano? ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama