Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (175)

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Ian McKellen. Osobnost, charakter, gentleman. Vždy jsem ho považoval za jednoho z nejlepších herců. Tady mi to v roli pana Holmese, která mu neuvěřitelně sedla, dokázal. Krásně propracovaný charakter postav, který předbíhá skvělý scénář. Mezi plusy patří i hudba, která se krásně spojila s posledními scénami. Také náznak pár komických situací nebyl úplně nazmar, některé se i povedly. Mezi mínusy ale považuji celou situaci s Japonskem. U těchto scén jsem se jako u jediných v celém filmu, vcelku nudil. Přišly mi zbytečné. To je ale snad jediný mínus. Na to, že je McKellenovi "pouhých" 76 let, roli o skoro 20 let staršího, senilního starce, zahrál excelentně. 19. 10. 2015 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film mal pomalšie tempo, ale veď aj Sherlock vplyvom staroby spomalil. Aj napriek tomu vôbec nenudil a mal veľmi príjemnú atmosféru a vizuálne sa mi páčil. Príbeh je celkom zaujímavý, prelínanie skutočnosti, spomienok na minulosť, postupné odkrývanie starého prípadu a do toho výborné herecké výkony troch hlavných predstaviteľov (McKellen, Linney, Parker) ... ja som spokojná. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu propracovanější (více strhující, dechberoucí, s nečekanou pointou přicházející...) zápletku, kterou tam pracující senior Holmes řešil, ale člověk nemá čekat. Celý snímek působil melancholicky, ale přesto zajímavě a uvěřitelně. Dvakrát od různé osoby zazní smutné "myslel jsem, že mě zná líp", které evokuje osamělost, když nás nikdo nechápe. Na celovečerák do kin odvážné, ale Ian a spol. to utáhnout dokážou, co mě jen lehce vytáčelo, byly ty přechody ze vzpomínek z minulosti do přítomnosti, protože... dějová linka minulosti se mi zamlouvala víc. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Komorní drama v anglickém stylu o starém geniálním skoro senilním dědouškovi, který je osamělý a začne si budovat pevné pouto s chytrým synem své hospodyně.. A shodou okolností je ten dědoušek zároveň slavný Sherlock Holmes, který si nemůže vybavit, proč díky jednomu případu ukončil svou detektivní kariéru.. Poetické, prázdninově pomalé, ale zároveň je to velmi milá podívaná, která klasické fanoušky Holmese pravděpodobně zklame.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdekdo by mohl naznačit, že už je trošku přesherlockováno. Já bych však namítl, že pokud tvůrci přijdou s originálním tématem a nebude se jen vařit s vody, nemám s filmem problém. To je i příklad nového postaršího Holmese, kterého se brilantně ujal Ian McKellen. Film má tři časové linie a ačkoliv je asi půlku filmu nejasné, jak vlastně zapadají do sebe, v závěru se vše krásně propojí a 93letý Sherlock dokáže i zapůsobit..70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)
  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)

Reklama

Reklama