Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (175)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Velmi odlišná variace Sherlocka Holmese, která se na slavného detektiva kouká z jiného úhlu pohledu na sklonku jeho života, kdy má ke své nejbistřejší verzi, na kterou jsme zvyklí, velmi daleko. A právě v tom je její krása, neboť po mnoha tradičních Holmesovkách se nám dostává netradičního příběhu, ve kterém sice dojde na vyšetřování, ale hlavním předmětem zkoumání je samotný Sherlock a jeho pohled na svět a především dumání nad vlastním životem a jeho významem. Ian McKellen je v titulní roli excelentní a právě díky němu a hloubavým, zajímavým dialogům se ladně přenesete přes pomalejší tempo snímku, neboť vám bude dělat radost trávit s tímto filmem každou minutu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vědět, že zde bude Mr. Holmes prezentovat Ottův slovník naučný, Včelařův rok a jeden případ, který mohl v klidu ponechat Alzheimerovi ve spárech, byla bych ušetřena všech průvodních znaků pozdního stáří a necítila každou kost v těle... to vlastně znamená, že McKellen zahrál fakt dobře, jen, ehm, poněkud zbytečně. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem sice nečetl (zatím), takže nemám s čím srovnávat (což se brzy změní), ale tenhle televizní film se mi sakra líbil. Je tu celkem zajímavý a funkční detektivní příběh, říznutý nějakou tou lehčí romantikou a dramatem, navrch neopakovatelná, tradiční atmosféra anglického venkova, Ian McKellen jako skutečně vkusný a vynikající Sherlock Holmes a i další obsazení nezklamalo, a za zmínku stojí hlavně role (bohužel malá) Frances de la Tour. Jako detektivka to funguje dobře, stejně jako příběh stárnoucího člověka, který už nemá co ztratit, ale může hodně získat. Délka není nijak zdlouhavá, příběh nenudí, prostě velmi přijemná záležiost, které ale ta červená barva slušela přecijen víc. Navíc je to zajímavé i z hlediska samotné postavy Sherlocka Holmese, protože takhle ho ještě nikdo nenapsal. Myslím, že by Doyle měl radost. A nebo taky ne, já koaždopádně za tohle radost mám, pěkný film. 80%. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Komorní drama v anglickém stylu o starém geniálním skoro senilním dědouškovi, který je osamělý a začne si budovat pevné pouto s chytrým synem své hospodyně.. A shodou okolností je ten dědoušek zároveň slavný Sherlock Holmes, který si nemůže vybavit, proč díky jednomu případu ukončil svou detektivní kariéru.. Poetické, prázdninově pomalé, ale zároveň je to velmi milá podívaná, která klasické fanoušky Holmese pravděpodobně zklame.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD UMŘETE, CO SE STANE SE VČELAMI?“ … „NEMÁM PONĚTÍ. ČLOVĚK NEMŮŽE VYŘEŠIT VŠE“… /// Třiadevadesátiletej stařec a jeho svět, ve kterým se snaží léčit selhávající paměť pomocí žlutodřevu peprnýho, stará se o včely a jeho jediným posluchačem je malej kluk. Krátký flashbacky z návštěvy Hirošimy a ze vzpomínek na dávný případ, slouží divákovi k úniku z farmy, na který žije s hospodyní a jejím synkem. Pomocí nich je vyprávěn případ o záhadě lidské povahy, který tak skýtá možnost nahlédnout do duše Holmesovi… Fajn je Milo Parker, ale jinak jde o komorní a nudný drama, který je hereckou exhibicí Sira Iana Murraye McKellena. A kdyby tady nebylo těch několik fantastickejch (Sherlockovskejch) dedukcí, mohl by to bejt film vo jakýmkoliv starci, kterýho jediným posluchačem je malej kluk. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „A Slight Trick of the Mind“, kterou v roce 2005 napsal Mitch Cullin, číst nebudu. 2.) Jedu jenom senilní filmy. 3.) Thx za titule „Erza12358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Philip Davis, který ztvárnil inspektora Gilberta, se dříve objevil v jedné epizodě seriálu Sherlock (od r. 2010), kde hrál řidiče taxi. (oje)

Reklama

Reklama