Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $74,068Tržby Celosvetovo $121,540,000▐ veľmi rozpačito podané, raz sa to tvári uvoľnene potom až príliš krvavo vážne, moc nevyvážené, k tomu zlé obsadenie hlavne John Cusack a Adrien Brody sa dosť nehodili do daných úloh, Jackie Chan v jeho klasickej mentorskej polohe ešte ako tak ujde, súboje na tak veľkú výpravnosť neprinesú požadované veľkoleposť, zopár dobrých scén sa odohrá hlavne pri stavaní pevnosti ale ináč dosť nezvládnutý projekt, kde sa nezmyselne skáče medzi scénami, príbehom, až je z toho pekný guláš a to popri tom nemalo až tak zlú kostru príbehu /40%/ ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

U mě spokojenost, dobrodružný snímek, jak má být. Jackie Chan mě bavil, John Cusack se mi líbil, Adrien Brody mi spolehlivě pil krev a ta krásná divoška Peng Lin mi byla tuze sympatická. Cením si choreografie duelů, byla velmi pěkná a povedená. A že to celé byla pohádka? No, byla. A co? Mně to vůbec nevadilo. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Ku sledovaniu tohto filmu ma presvedčila dvojica hercov Cussack a Brody. Jackie Chan mi príde vždy až moc uletený. Ale predstava filmu odohrávajúceho sa v dobovej atmosfére Hodvábnej cesty a možnosť vidieť solídny príbeh, síce mierne pritiahnutý za vlasy bola lákavá. Lenže na začiatku to začalo príšernou reklamou na BMW. Fakt hnus, potom ak ku tomu prirátam odpornú technickú vizualizáciu dvojice mladých "vedcov", tak som začal ľutovať sám seba, čo za kravinu som si to pustil. A zrazu šmyk a sme z roku 2015 v minulosti. Znovu nepríjemné prekvapenie z toho čo sa sami odohrávalo na obrazovke. Jackie Chan ako ochranca svätej cesty je mierne povedané až príliš milý na drsného bojovníka. Trošku filmu pridajú grády súboja Cussack vs. Chan, ale inak slabota. Až ku koncu sa film mierne približuje ku tomu čo som očakával a začnú boje. Ale aj tie sú príliš detinské. Príbeh mi prišiel ako veľmi zjednodušená kópia Gladiátora s kulisami Východu. 2*, ale len za ten koniec, inak je to podpriemer. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jackieho Chana máme spojeného i v pokročilém věku s chlápkem, který by pořád dokázal vymlátit hospodu, pokud by zjistil, že mu barman natočil podmíráka. Celkově je to zvláštní mišmaš, ale na akční scény se dá díky choreografii koukat, občas překvapí i nějakým tím originálním záběrem. Na plátně se navíc permanentně něco děje, takže jeho béčkovost, kýčovitost a extrémní jednoduchost divák tak nějak přehlédne. Pokud si tedy předem řekne, že jde na asijskou pohádku... Tři hvězdy s odřenýma ušima. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohlasně wow. I když po famózní první půlce tempo trošku poleví a vyvrcholí až velkou bitvou pěti armád, nic to nemění na tom, že jakmile přijde na akci, je tenhle čínskej kousek dle očekávání naprosto bezchybný a nejen díky úchvatným zpomalovačkám patřičně hutný a zábavný. Jackie Chan i na stará kolena dokazuje, že právě on je ten vyvolený průkopník žánru a klidně byste ho ve filmu tipli na zkušeného čtyřicetiletého kapitána obranné hlídky, jelikož on stále všechnu svojí sílu umí patřičně prodat. Velice mě překvapili John Cusack i Adrian Brody, kteří skutečně vypilovali svoje římské bojové umění s mečem a hlavně úvodní desetiminutový duel Cusacka s Chanem je po choreografické stránce naprosto bombový. Přidejte vhodnou orientální hudbu a patřičnou špinavost a syrovost (ovšem prohnanou žlutým filtrem) a máte recept na epický historický film...8/10 ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Film mal v Číne premiéru vo formáte IMAX 3D na čínsky Nový rok. (mh825)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama