Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (491)

choze 

všechny recenze uživatele

Satelit měnící počasí mi přijde cool a mám slabost pro filmy o únosech prezidentů i pro Butlera, který je synonymem dnešních tupých akčních kinobéček. Takže jsem se ke GEOSTORMU stavěl víc než vstřícně. Leč (nepřekvapivě) je to při nejlepší vůli průměr, který jen patlá dohromady to, co už jsme viděli jinde a líp. Katastrofické scény zoufale okoukané, zápletka se spiknutím z dálky průhledná, skvělí herci Harris a Garcia absolutně nemají co hrát. Celkově nenápadité a málo vtipné, což je asi nejlíp vidět na scéně automobilové honičky, kdy hrdinové prchají s uneseným prezidentem před katastrofou i záporáky. Podobná scéna v Emmerichově 2012 byla superzábavná, předčasný vrchol filmu a člověk si ji pouštěl znovu a znovu a to si vystačila bez prezidenta a záporáků. Tady ji odzívete. Devlin nejen zaspal dobu, ale ani toho od Emmericha moc neokoukal. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že v kině ještě někdy uvidím film jako GEOSTORM, jehož námět byl zřejme před dekádou zamítnutý Rolandem Emmerichem coby příliš tupý, dialogy pocházejí z druhé půlky devadesátých let a triky z éry někde mezi tím. Ale jako jo, ve své nehorázné blbosti je to až dětinsky upřímné. ;) Na rozdíl od své ženy jsem se nicméně provinile bavil, a to zejména díky analytické radosti z procesu znovuozvláštňování. Rozumíte, máte konkrétní vyprávěcí postupy a vzorce, které už před drahnou dobou začaly být natolik omšelé, že si je dovolily použít snad jen parodie... a tak zmizely ze zřetele, nepředpokládáte je, přestaly být preferovanou vypravěčskou volbou. Sledujete tedy film a uplatňujete současné povědomí o vyprávěcích postupech a vzorcích, což vede k tomu, že ačkoli velmi důvěrně znáte většinu z oněch dobou postupně opuštěných taktik, film vás nakonec vlastně neustále divácky překvapuje: kdo se podle současné logiky jeví jako padouch, nejenže není padouchem, ale rychle se přidává k táboru klaďasů. (SPOILER: Výjimkou je v tomto ohledu ten největší padouch, jehož plánovací logika je ovšem natolik mimózní, že svou hypotézu o jeho padoušství permanentně potlačujete: chce dosáhnout účinku X, přičemž na světě existuje pouze jedna osoba Y, která mu v tom může zabránit - a právě osobu Y přímo ponoukne na akci nasadit, cože?! PS: Ne, Verbale. Co píšeš, je jaksi zjevné, ovšem nedává to smysl.) Jinými slovy, GEOSTORM dokáže ozvláštňovat tím, že naprosto bez uzardění využívá nejprofláklejší vzorce vyprávění, gagy a tzv. hlášky, které působí překvapivým dojmem, protože nikdo nepředpokládá, že by se filmaři opravdu odvážili je použít. Dávám nakonec jednu hvězdičku - protože s diplomatickými třemi by zapadl do průměru a na dvě hvězdičky je to přece jen poněkud extrémní estetická zkušenost. GEOSTORM totiž není jen ledajaký špatný blockbuster, nýbrž nejen mimořádně, ale hlavně velmi osobitým způsobem špatný blockbuster! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že "Geostorm: Globální nebezpečí" se původně jmenoval projekt snažící se upozornit na hrozbu výsledků voleb v České republice. Pak ale Butler odmítl učit se Slovensky, tak z toho udělali biják. A ono to docela funguje, konec konců přes 60% je na katastrofickou limonádu príma výsledek. Já bych samozřejmě uvítal nějakou postranní linku s globálně nebezpečnou sexy vědkyní, která by do toho Gerardovi trošku fušovala, na druhou stranu má ale díky tomu film stopáž, při níž nepotřebujete do kina táhnout bažanta. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nebere se to tak vážně, jak jsem se bál, ale zároveň to ani není taková zábava, jako kdyby film natočil Roland Emmerich. Je to nadprůměrný a samozřejmě že v základu dost hloupý film, jenže to mi vůbec nevadilo. Vytknout ovšem musím to, co je skoro nejdůležitější - plán hlavního záporáka, který vše způsobil a který nedává ani kapku smysl, což by se ale ani takovýmto filmům stávat nemělo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak pomalu, ale jistě začínám litovat svých 150 kč za včerejší kino. Ne, že bych je vyloženě vyhodil do kanálu, ale po pravdě doufal jsem, že to bude o dost lepší. Problém není v tom, že je ten film blbej až na půdu a chování postav a děj jako takový nedává smysl, to se dalo čekat, ale hlavní potíž je v tom, že i té destrukce je tu žalostně málo a pokud jste viděli trailer, tak jste viděli prakticky všechno. Fakt nechápu co na tomhle mohlo stát 120 miliónů a kam se ty prachy poděli, takže ve světle tohohle spektáklu říkám díky bohu za San Andreas nebo Into the Storm kde si užijeme aspoň dostatek akce. Tady mě to ještě ze začátku chytlo destrukce HongKongu je ok, ale další potencionální dobrý scény byli zabiti třeba tornáda v Kalkatě která tam byli asi tak 2 minuty. Nicméně abych jenom nekafral tak má to i pozitiva. Nad vodou to drží tradičně spolehlivý Butler jehož neohroženost a hlášky to jistí. Ed Harris se při malém prostoru snažil taky vytřískat maximum no a řekněme, že ta příjemná devadesátková nostalgie v jejímž duchu se film nese to udrží v průměru, ale víc ani náhodou. Za týden už nebudu vědět o čem to vlastně bylo.50% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)
  • Jerry Bruckheimer se k filmu jako producent připojil později a nařídil nákladné přetáčky za 15 milionů amerických dolarů pod vedením jiného režiséra - Dannyho Cannona. (Duoscop)
  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)

Reklama

Reklama