Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (612)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už jen to, že Mark Strong (53 let) hraje mladšího bráchu Sachy Barona Cohena (44 let). Jedno se musí Cohenovi nechat. Má silný smysl pro esenci lidského hnusu. A když chce, dokáže rozpoutat fakt zábavnou prdel. Ke svému vlastnímu překvapení jsem se královsky bavil. Nejvíce od filmového sestřihu Cohenova Ali G pořadu Ali G, Aii. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Chvíle, kdy jsem neočekávaně zachrchlal smíchy považuju u Grimsby za jedny z nejtemnějších okamžiků svého života, ale koneckonců každému v genomu koluje trocha australopitéka. On jinak ten bezservítkový humor a totální rezignace na základní měřítka vkusu nejsou zrovna ten hlavní problém. Kamenem úrazu není obsah jednotlivých vtipů, ale jejich forma. Po většině z nich dostaneme sekundu na smích (i třeba s náhle vypnutou hudbou) a působí dojmem, že z filmu na poslední chvíli někdo vystříhal komický pohled Cohena do kamery a studiové hahaha. Třeba i proto má film naštěstí snesitelných 80 minut. Oproti předchozím dvou loňským kusům ve triu špiónská parodie (Kingsman, Spy) Grimsby překvapivě nezvládá moc akční scény, které jsou buď (nejen ve srovnání s perfektním Hardcore Henrym) odzívané POV či zběsile nastříhané bojůvky, kde zejména u bitky se Scottem Adkinsem to vyloženě zamrzí, protože ten člověk je takovej borec, že u něj není vůbec zapotřebí cokoli maskovat. Což vlastně koresponduje s tím hlavním problémem filmu, a to je ten, že ono parodování špionážních filmů ustoupí v průběhu plně už jenom Cohenovu šaškování, což bylo dle všeho až post-produkční rozhodnutí, vzhledem k nevyužitému potenciálu mnohých postav (zejména aktivace agenta Chilcotta má úvod jak rappovej song, ale tato linie naprosto vyšumí). Zkrátka smolík. Ale zase tu Rebel Wilson sundá tričko no... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku! Grimsby je pro žánr Komedie obdobně podstatný a průlomový jako I Spit On Your Grave pro Exploitation. Největší komediální nářez od Drž Hubu. Cohen se zde urval z řetězů a předvádí nejlepší komediální a situační humor za celou svou kariéru. Je zde neuvěřitelná spousta narážek na filmy i herce/celebrity, našlapané gagy v intervalu každých 5 minut a scény, které vyvolají zvláštní pachuť v ústech( Nekouká se na ně hezky, ale řvete a brečíte smíchy jak nikdy) a největším kladem filmu je akce, která je tak zdařilá, že překonává akční scény i v lec kterých akčních filmech ( Svižná, brutální, drsná a neokoukaná, byť zběsile prostříhána má to drajv i říz). Třešničkou na dortu je Souboj Adkinse s Boratem, Elephant bukkake párty a cucání varlete. 100% Mám chuť zajít na Grimsbyho znova. Odvaz jak svině. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Podarilo sa ti za pár sekúnd to, čo Voldemort nezvládol behom ôsmich filmov.“ O neúspech si Grimsby koledoval, keďže diváci nevedeli, čo si majú myslieť o už na pohľad zvláštnom mixe brutálnej boratovskej komédie s nezáživnou špionážnou paródiou s jedným z najnesympatickejších hercov súčasného Hollywoodu (alias s Markom Strongom). Výsledok? Akcia je dobrá, ale do snímky s Cohenom sa nehodí, scenár nemá zmysel rozoberať (nudné flashbacky do detstva bratov, míííííímoriadne nelogické scény – keď ho odzadu objal, nevidel pušku?) a ak v budúcnosti uvidím čo najmenej filmov so Strongom, tým lepšie pre mňa a tým pádom pre svet. No ak si toto všetko odmyslíme, čakajú nás dve hrste humoru, aký momentálne asi nikto v mainstreamovej kinematografii nemá odvahu čo i len dať na papier, nieto ešte reálne nakrútiť a následne poslať do kín. Len on - Sacha Baron Cohen. Na vysávanie jedu sa proste NEDÁ zabudnúť (a to je možno dôvod, pre ktorý tvorcovia „museli“ obsadiť nič-moc Stronga: nikto iný takú scénu skrátka nechcel hrať). Rovnako tak sa nedá zabudnúť na viaczmyselný dialóg o upchanom WC a šok budí i scéna so slonmi. A penis černošského chlapčeka, tínedžer na vozíku, Vin Diesel, Bill Cosby, Divoký Django, Ben Kingsley, Skeletor, no a samozrejme Daniel Radcliffe. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Debilní a nechutná prasárna, přesně jak to mám rád. Na nic nemyslet a užít si hodinu a půl naprosto imbecilního, ale přesto geniálního humoru, kterej by normální člověk prostě nevymyslel. Hlaškující a parodující akční jízda, která by nebavila jen naprostýho suchara. Lámal jsem se smíchy od začátku až do konce. A že ta akce byla taky špičková. Kratší stopáž utekla jako voda a za čas si to musím prostě dát ještě jednou, protože to člověk napoprvé jen tak nezpracuje. Sacha odvedl skvělou práci, Mark Strong sekundoval svojí vážnou roli úplně na jedničku a potěšil Scott Adkins v roli "zbytečného" záporáka. Britové prostě umí a ta britská angličtina byla top. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Slávna "slonia scéna" mala pôvodne 9 minút a až na naliehanie americkej komisie pre udeľovanie cenzúry MPAA bola skrátená na tri minúty. Film by bol s pôvodným zámerom klasifikovaný na neslávny rating NC-17, aký by sa výrazne podpísal pod tržby z amerických kín. (Paldiny)

Reklama

Reklama