Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

Weehaa 

všechny recenze uživatele

Deset z deseti a budu se hádat klidně s celým světem. Za Chýlkovou, Trojana, Krause. Za zajímavý námět. Za skvělou hudbu Kurtizán a Anny K. Za konec, jakkoliv nepopulární, přesto naprosto odpovídající realitě. Z dialogů mezi Krausem a Chýlkovou je místy cítit improvizace, což přidá na autenticitě a uvěřitelnosti. Ano, Jan Kraus vzhledem ke svému uvolněnému prosím obličeji těžko padne do vážných rolí, ale mně se podařilo se na něj koukat a vidět postavu, ne moderátora každopáteční šarády. Film má příjemně krátkou stopáž a vyvolá spoustu otázek a námětů na přemýšlení. U mě dobrý. U mě super. "Ale spát s Tebou nebudu!" "Ne ne, to by bylo strašný." ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hereckej koncert v úsměvné komedii, která je ale úsměvná jenom do určité chvíle, pak už to jde docela aji do černa. Dobrej scénář je podpořen nenucenou režií a uvěřitelnejma hereckejma výkonama a děj přirozeně plyne, až se aninevimjak dostanete ke konci a zjistite, že to celkem bavilo... Krausovy hlášky, jak kdyby je měl vzity z jeho show. Narážky na strašnou českou politickou scénu atd. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých snímků poslední dekády, u kterého jsem nevysílala tázavé pohledy na ostatní diváky u obrazovky. Nehemží se to v něm totiž sockama, úchylákama ani bláznama (možná proto, že námět nebyl tuzemský), disponuje příběhem a solidními hereckými výkony. Švih se místy vytrácí natahováním stopáže ilustrativními záběry nočních autostrád, byť příjemně doplněnými ústřední melodií. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Spíše televizně než celovečerně podané vyprávění o zajímavém milostném trojúhelníku. Základem úspěchu byla v tomto případě výborně obsazená ústřední trojice, zpětně mě dokonce trochu mrzí, že Českého lva tehdy nedostal Kraus (a Trojan ano), protože právě jeho role mi přišla nejlépe napsaná. Příjemný, neurážející, ale ničím výjimečný film. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT 1 (4:3) - Paráda, nečekal jsem takhle vtipný český film. Kraus mě velmi často rozesmával a dvojice Chýlková Trojan zdatně sekundovala. Nechápu nynější hodnocení (54%), protože na české poměry to bylo velmi dobré. Oceňuji vtip, svižnost a obecně se dá říct, že film měl šťávu. Proto tuto již 12-ti letou komedii ocením tak, jak mi přijde správné. 75% (with J.) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Jan Kraus, hrající roli programového svůdce Oty, je ve skutečnosti životním partnerem Ivany Chýlkové, která si s chutí zahrála citově frustrovanou političku. (Taninaca)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno