Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na podobnou aférku nemají ty naše političky dost kuráže.. Námět o nastražení nevěry za účelem dobrých argumentů pro rozvod je podle mě sám od sebe docela zajímavý, akorát si říkám, a co tam jako budou hodinu a půl řešit. Ovšem snímek si hraje především s postavami, které i přestože od začátku mají jasně nastavené cíle, tak vlivem svých cest nakonec trošku prozřou.. Kdyby se do toho nemontovali emoce, půjde o chladnou prácičku, která by film udělala docela sterilním, avšak takhle když aktéři rozmýšlí do kdy to vlastně ještě hrají, a kdy už se jim hrát nechce, to bylo dobré.. Je tam sice spoustu absurdních až trapných situací, které jdou především za paranoií postavy ministryně Martiny. A současně si nejsem jistý zda tady nakonec má ten Ivan Trojan, co hrát a zda bych od něj neuvítal něco prozíravějšího. Ovšem to Krausovo (ne)herectví je tak unikátní, že i když je pravda, že o normální roli nezavadí, tak tihle plivající dementi jsou jeho.. V očekávání rozuzlení to bohužel lehce zklame, když si postavy uvědomí, že vlastně mají nějaké morální základy a skutečně tedy dojde k prozření, jen divácky to mohlo být daleko zajímavější v opačném případě.. Ve výsledku tak jde ale o uvolňující vztahovku, se kterou nemám vlastně větší problém. 55% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech to působí jako takovej obstojnej televizní film (ale vůbec ne komedie), kterej není ani tak špatnej jako spíš divnej (ty strojený dialogy Chýlkové s Krausem jsou fakt mimo realitu). Když akceptujete Krause jako svůdníka a hlavní zápletku o domluveném svádění kamarádovy ženy, zbyde podivný background story o paní ministryni, kterou sleduje BIS. Z čistě historickýho hlediska to ale má i tu hodnotu, že to ukazuje, jak před dvaceti lety vypadala Praha a prsa Ivany Chýlkové. ()

Reklama

AdaMM 

všechny recenze uživatele

no... spíš dva a půl hvězdičky. tři bych dal za to, kdyby vypadaly naše političky jako chýlková a ne jako součková a kdybych znal osobně krause, kterého sice nemám rád, ale tohle se mu docela zadařilo. dvě hvězdičky za pokažený námět a pitomý konec... možná že vás ten film zaujme a budete se napjatě dívat ... ale pak si řeknete: proč jsem tím proplýtval drahocenných 88 minut svého života? sám nevím... lákávý námět, ale jinak... nic moc. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Nejen v hranicích naší vlasti zřetelně nadprůměrný snímek, jehož psychologický, společenský i existenciální přesah mu může konkurence leda závidět. Nadhled a lehké pero režie a autorů působí až mrazivě a hranice klasických žánrů, jak je čteme výše ("drama", "komedie"), jim zdaleka nepostačily. Všem zaraženým doporučuju připomenout si poslední scénu, kdy ošklivec zírá do oken. Autenticita srovnatelná s dokumentem, podpořená jednoduchou, ale bezvadnou hudbou Tomáše Varteckého, která se na pár dní zařere pod kůži. S údivem civim na zdejších 54% a s pocitem, že jsem se vymanil z kolotoče převtělování, láduju plnou palbu. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kdyby toto měl být, byť jen zčásti, typický český filmový produkt, tak by u nás došlo k nanejvýš politováníhodné události, totiž k setření rozdílu mezi dílem filmovým a televizním. Scénář je tedy neuvěřitelně plytký a nestojí za starou bačkoru pouze díky jisté nedotaženosti, která jako by tady rezonovala pár příjemnějších nejednoznačností. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Jan Kraus, hrající roli programového svůdce Oty, je ve skutečnosti životním partnerem Ivany Chýlkové, která si s chutí zahrála citově frustrovanou političku. (Taninaca)
  • Svůj druhý celovečerní film natočila scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková na základě soudničky ve francouzském tisku. (Taninaca)
  • Film se měl původně jmenovat „Utajené známosti“ nebo „Musím tě mít“. (Duoscop)

Reklama

Reklama