Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

TOMASINI 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před 10 lety a asi jsem opomněl ho hodnotit. Teď byl znovu v TV a ani po 10-ti letech neztratil. Film byl překvapivý, protože představa námětu s Chýlkovou jako ministryní, a dvojicí Kraus-Trojan jako killeři - očekával jsem to špatné. A nakonec to nebylo tak špatné. I když to mohlo být lepší. 2 a 1/2. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Musím tě svést je spíše televizní film. Zdánlivě jednoduchý scénář nabízí x-tvou variaci na téma manželských vztahů a případných nevěr. Ač zajímavě obsazený, u mě spíše propadl. Krause mám vcelku rád, ale na roli svůdce se nehodí ani omylem. Tentokrát mě nepřesvědčil ani Trojan, ani Chýlková. Bylo to takové neslané nemastné. Slabý scénář, režie, nezajímavé dialogy? Nevím, ale na víc jak dvě hvězdy to není. ()

Reklama

Mara97 

všechny recenze uživatele

Navzdory nízkému hodnocení to vůbec nebylo špatné. Chýlková a Trojan ve svých rolích excelují, u Trojana se jedná o zaslouženého lva za výkon ve vedlejší roli, jen Kraus hraje jaksi stejně jako všude jinde - postavě z Gymplu či Vejšky jako by z oka vypadl. Stylem natáčení i hudbou mi to dost připomínalo Samotáře. Příjemná hodina a půl, jen se nemuselo tolik drahocenného času věnovat té dopravě - během těchto prodlev jsem měl jedinečnou šanci si prozkoumat staré okresní SPZ či původní podobu Nuselského mostu před rekonstrukcí. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Souhlas s movie - jedině v TV! Takhle jsem tento film shlédla já a byla ráda, že jsem počkala a nechvátala do kina. Mí oblíbení herci tu předvedli ne nepřesvědčivé, ale ani uvěřitelné výkony. Taky jsem z toho rozpačitá asi i z důvodu, že musím pořád myslet, že jsou Ivana a Jan životní partneři, takže ty pokusy o znásilnění byly pro mne více než úsměvné... Každopádně originální námět to aspoň trochu zachraňuje. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem pochybný shit, dostal vlastně to, co jsem podvědomě čekal. Andrea Sedláčková nepatří k tomu "hlavnímu proudu" a tak bylo jasné, že více, než o sledování BISkou, chce vyprávět o vztahu tří lidí. A mohu říci, že se jí to povedlo a že to tak být mohlo. Závěrečný výmluvný pohled Ivany Chýlkové mě naprosto dostal. Jedinou výtku bych měl k Janu Krausovi, který je v dramatických pasážích těžce nepřesvědčivý. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film se měl původně jmenovat „Utajené známosti“ nebo „Musím tě mít“. (Duoscop)
  • Jan Kraus, hrající roli programového svůdce Oty, je ve skutečnosti životním partnerem Ivany Chýlkové, která si s chutí zahrála citově frustrovanou političku. (Taninaca)

Reklama

Reklama