Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (395)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bývalý trestanec John Link (Mel Gibson) je kontaktován svojí pohřešovanou dcerou Lydií (Erin Moriarty) ohledně půjčení hotovosti, protože se dostala do situace, kterou sama nezvládne... Mel Gibson je stále bourák a má na to, ale chtělo to trochu vypilovanější příběh. Akce špatná nebyla, ale zkratkovitých 82 minut filmu bylo prostě málo. V závěrečných titulcích filmu je uvedno, že vznikl v roce 2015. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Old school, čistá hra dle starých pravidel. Spíš než k Odplatě bych přirovnal atmosféru k Tahle země není pro starý. Každopádně Gibsonovi role šitá na míru. Těžký prach poušti u hranic Californie a Mexika rozvířen válkou otce s gangy pro jednu sympatickou dceru, je třeba oprášit zákony jungle a vylézt se světel do stínu světa zločinu. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Horší jak první Taken, lepší jak všechny jeho sequely. Postavy dobrý, Mel výbornej, po dlouhé době postava, které nešlo úplně fandit, protože byl tak trochu kretén, ale aspoň se snažil to do poslední chvíle ještě otočit. Finále potěšilo, místy trochu nedotažený, ale tak s tím se počítalo. Režijně fakt jen lehkej nadprůměr (minimum roztřepané kamery a alespoň základní hrátky s kompozicí jsou fajn), nicméně na slušných 7/10 nakonec bohatě stačí. A teď šup s Melem zpátky do áčkovejch fláků! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson žije a pořád ještě umí hrát Mela Gibsona, třikrát hurá. Trochu Mad Max, trochu Martin Riggs a samozřejmě i ten drsňák z Odplaty... jen je mu tedy už asi devadesát, což mu jen nabrousilo hrany, takže už se nesere vůbec s ničím. A vlastně u toho s tím svým civilně hraným buranstvím vypadá i přirozeněji než Liam Neeson. A nesere se s tím ani režisér, což je pro jednoduché akční béčko více než příhodné, začátek zápletky vypadá sice jako hluboké rodinné drama o hledání cesty otce k nezdárné dceři, ale na tohle se tu fakt nehraje. Radši rozšmelcovat pár mexických gangstas na krvavé bifteky, sarkasticky to ohláškovat, a s brokovnicí v ruce jít rozstřílet na kusy další kus středozápadního vidlákova. 7/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem pořádnou řezničinu, ale byl mi dodán jen další snímek o tom, že je lepší, když lidi spolu vycházejí, kurva a v rodině zvlášť. Je na tom sice kus pravdy, ale kdo má na ty výchovný snímky koukat? A ještě to ti hajzli zabalí do fakt parádního obalu. Je to Krok za krokem sražený do hodiny a půl a blízko mexickejch hranic s tím, že Dejna do sebe cpe sníh po kubíkách a táta Frenk jezdí na mašině a brokovnicí ustřeluje jiným jednostopým motoristům řidítka. Takže, Blab blab fádr se trochu minul účinkem, ale i přesto se na to dá v pohodě koukat. Člověk se i pobaví. Gibson je prostě dobrej. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Film bol v post-produkcii takmer dva roky. Natáčanie v Novom Mexiku prebiehalo od 5. júna do 3. júla 2014, no premiéra sa konala až 21. mája 2016 na festivale v Cannes. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama