Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Asterix až v Římě se diví, jak jsou ti Římani divný. Docela strašidelný díl, který mě nejvíc děsil v obraze se záplavymi a Idefixovo "roadmovie" po římských kanálech. Opět plný podivínských nápadů a parodiií na burokracii "zkostnatělho impéria - říše chcete-li". A zvětšující se včela a homo vrátný do lázní nemají chybu... stejně jako - "To není zelený debil. Je to imbecil..." ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to o něco lepší, ale podle mého pořád platí to,co jsem napsal u dílu Asterix a Galové. Asterixe je lepší číst, než se na něho dívat. Někteří mí přátelé, rovněž Asterixovi fandové, mají stejný názor a tak doufám, že nejsem příliš subjektivní. Sešitová vydání jsou božská, animované podoby jsou nepovedené a pánové Goscinny a Uderzo se k nim nehlásili. ()

Reklama

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Ak rátam filmovú verziu Asterix a Kleopatra tak Prekvapenie pre cézara je pre mňa druhým sklamaním vo svete Asterixových filmov. Film vychádza s komiksu Asterix Gladiátorom z ktorého si berie príbeh o únose člena osady a jeho následnou rescue mission.Akurát namiesto v komikse uneseného barda Kantatrixa je tu unesená Falbala s milencom.To by nevadilo ale celé je to akési spomalené a bez patričnej šťavy, ktorá je tak známa v Asterixových filmoch.Navyše kresba mi prišla dosť odfláknutá,popravde aj skvelých 12 úloh pre Asterixa zo 76´ vyzeralo značne lepšie.Ale to je v podstate detail ktorý sa Uderzovi a Goscinymu dá v pohode odpustiť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to debil. Je to imbecil,“ prehlási znechutene rímsky kapitán vo chvíli, keď nový, prehnane ambiciózny desiatnik, do vojenskej pevnosti privedie dvoch zajatých Galov z neďalekej dedinky. Takže je jasné, aká strašná pomsta bude zo strany jej obyvateľov nasledovať. Malá galská dedina totiž odoláva (vďaka čarovnému elixíru, ktorého sa stačí napiť a štamgasti hádžu desiatky nepriateľov sto metrov do vzduchu za tri sekundy) nepriateľskej rímskej invázii a pokojne si žije svoje bežné galské životy uprostred lesa. Keď ale spomenutý desiatnik zajme niekoľkých z nich, jeho nadriadený ich ustráchane pošle do Ríma, aby sa na jeho hlavu nezniesla strašná galská pomsta. Asterix, Obelix, jeho pes Idefix (+ fľaška elixíru), sa teda vyberú zničiť Koloseum... Čo dodať, Asterix je bombový komiks s desaťročia dlhou tradíciou kreslených príbehov, ale i výborných kreslených celovečerných filmov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z těch příběhů, které mám docela rád a které mi přijdou zábavné. Celý příběh je vlastně jenom cestou za záchranu, ale na kresbě je vidět, jak se i v animovaných filmech vyvíjela a je jiná než předchozí snímek, navíc využívá - ku prospěchu věci - i jiný druh postav. Jeden z těch lepších dílů Asterixe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama