Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný film, který jsme se sestrou sledovali na videokazetě, dokud nám ji táta nepřemazal. PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA je ukázkou toho, že i převracení historických faktů (Koloseum v Cézarově době ještě nestálo, Bretonci rozhodně nemluvili anglicky a Španělsko neexistovalo) nemusí nijak vadit, když je podáno vtipně a s nadsázkou. Navíc si myslím, že takhle nádherně sprostý dabing by pro děti už dnes nikdo nevyrobil. "Vždyť to jsou Galové. Ten debil!" (85.) ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ze všech dílů můj nejoblíbenější. Příběhově nejepičtější i nejzábavnější podívaná s krásně zpívající a i v komiksu sexy vypadající Falbalou :-) Třeba takový úsek na stráži přímo miluju:"Si tady nový?!?...Tak si zapiš za uši, že na Galy nebudeš nikdy útočit, rozumíš, debile jeden zelenej??"...Ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnějších, nikdy tam nelez kreténe!..." :-) ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ani si nemyslím, že nějak filmu ubližuje příběh, který je slátaný ze dvou komiksů. Tento animák bych řadil k těm lepším, které kdy s Asterixem byly, zajímalo by mě, nakolik tomu pomáhá výborný dabing jednak s dvojicí Fišer - Lábus, ale hlavně nebývale peprným překladem. Z tohoto filmu pochází moje vůbec nejoblíbenější asterixovská hláška a nemohu ji nenapsat. "- Ave Caesar! Jdoucí na smrt tě zdraví!" - "Ahoj, Julku!" ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Kalendář Míši a Ríši nezklamal a jelikož je ochutnávka na další měsíc, vydáme se tentokrát na poušť zachránit krajany před Římany. Tenhle film je tak trochu ostřejší kvalitnější CZ dabingem - cituji: "Tak si zapiš za uši, že na Galy nikdy nebudeš útočit. Rozumíš debile jeden zelenej? Podívej se. Ze všech Cézarových podrobených provincií je Gálie nejvzpurnější. A ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnější. Nikdy tam nelez kreténe. Jsou to krvelačné bestie, odporné příšery, barbaři a divoši, lumpové, surovci a bezcitní hovada." Řekněte mi, teď by si žádní režiséři do klasických animovaných filmů výhradně pro děti nedovolili použít takové nadávky. Díky tomu nakonec mě naštvali z České televize, že nadabovali verzi, která není explicitní. Naštěstí tu s námi stále žije ten původní dabing, proto jsem nemusel kvůli tomu ubrat hvězdičku. Tak to je názor na dabing a teď k samotnému příběhu. Celkem se rysy podobá k příběhu s Británií. Zde naši hrdinové taky hledali lektvar, taky se oba dostali do nesnází a taky nakonec se stejně oba objevili u Cézara v amfiteátru. Na druhou stranu mě i tento příběh velice bavil, když si Římané strachem strhávali chloupky z těla, aby nedostali bombovku od Obelixe. Dále mě bavilo, když se oba učili... spíš tedy učili lektora, jak se stát gladiátorem s dalšími úplnými voly, kteří se do týmu připojili. Ať už jako Óle mexikánec, který místo učení hrál na ukulele, dále anglického newbie, který nerozuměl trenérským povelům a po každé jeho větě vyslovil: What he says? No a následná scéna, kdy Obelix hledal svého Idefixe a Asterixe neklesla na originalitě. Takže já jsem i za tento příběh velice spokojen, dávám zasloužené 4 hvězdičky a jsem vděčný tomu, že Asterix a Obelix neztrácí na originalitě. :) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Asterixi, mám být laskavý?" nebo "Ty debile jeden zelenej..." :-D Kopa perfektních hlášek, rozuzlení architektonického zborcení kolosea a zamilovaný Obelix, který by byl ochten snad kvůli lásce i zhubnout nějaký ten galský gram!!! Jako student archeologie a zájemce o Kelty vidím v Asterixovi skvělý studijní materiál. Komixy se mimochodem zakládají hodně na antických psaných pramenech (nejen Zápisků od Julka), což z nich dělá přímo lahůdkové (po)čtivo. A když už se dívat na Asterixe vertikálně, tak jedině na tyhle kreslené filmy. Tenhle vznikl v roce mého narození, vyrůstal jsem s ním, pak dospíval a ted s nostalgií znovu a znovu připomínám, je to zkrátka takový můj domácí pes, dobrej kámoš :-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama