Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Koda 

všechny recenze uživatele

Kalendář Míši a Ríši nezklamal a jelikož je ochutnávka na další měsíc, vydáme se tentokrát na poušť zachránit krajany před Římany. Tenhle film je tak trochu ostřejší kvalitnější CZ dabingem - cituji: "Tak si zapiš za uši, že na Galy nikdy nebudeš útočit. Rozumíš debile jeden zelenej? Podívej se. Ze všech Cézarových podrobených provincií je Gálie nejvzpurnější. A ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnější. Nikdy tam nelez kreténe. Jsou to krvelačné bestie, odporné příšery, barbaři a divoši, lumpové, surovci a bezcitní hovada." Řekněte mi, teď by si žádní režiséři do klasických animovaných filmů výhradně pro děti nedovolili použít takové nadávky. Díky tomu nakonec mě naštvali z České televize, že nadabovali verzi, která není explicitní. Naštěstí tu s námi stále žije ten původní dabing, proto jsem nemusel kvůli tomu ubrat hvězdičku. Tak to je názor na dabing a teď k samotnému příběhu. Celkem se rysy podobá k příběhu s Británií. Zde naši hrdinové taky hledali lektvar, taky se oba dostali do nesnází a taky nakonec se stejně oba objevili u Cézara v amfiteátru. Na druhou stranu mě i tento příběh velice bavil, když si Římané strachem strhávali chloupky z těla, aby nedostali bombovku od Obelixe. Dále mě bavilo, když se oba učili... spíš tedy učili lektora, jak se stát gladiátorem s dalšími úplnými voly, kteří se do týmu připojili. Ať už jako Óle mexikánec, který místo učení hrál na ukulele, dále anglického newbie, který nerozuměl trenérským povelům a po každé jeho větě vyslovil: What he says? No a následná scéna, kdy Obelix hledal svého Idefixe a Asterixe neklesla na originalitě. Takže já jsem i za tento příběh velice spokojen, dávám zasloužené 4 hvězdičky a jsem vděčný tomu, že Asterix a Obelix neztrácí na originalitě. :) ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ze všech dílů můj nejoblíbenější. Příběhově nejepičtější i nejzábavnější podívaná s krásně zpívající a i v komiksu sexy vypadající Falbalou :-) Třeba takový úsek na stráži přímo miluju:"Si tady nový?!?...Tak si zapiš za uši, že na Galy nebudeš nikdy útočit, rozumíš, debile jeden zelenej??"...Ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnějších, nikdy tam nelez kreténe!..." :-) ()

Reklama

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Bez diskuze pro mě nejvtipnější film s dvojicí Asterix a Obelix se skvělým a jedinečným českým dabingem. Nespočet kultovních hlášek a jedinečnýcc vtípků. Namátkou pár krásných citátů: :-) Briseradius: Konec. Šmytec. Šlus. Loučím se s tebou. Caius Obtus: Kam jdeš? Briseradius: Půjdu radši prodávat preclíky. (Vypadne z okna.) :-D Lazebník: (zženštilým hlasem) Milí hošové... svlíkněte se. :-D Obelix: Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V tejto časti sa známi, galskí hrdinovia Asterix a Obelix vyberú oslobodiť krásnu Falbalu, neter ich náčeľníka, z rímskeho zajatia. Budú musieť vstúpiť do Legií, dostanú sa až do srdca ríše, do Ríma, podstúpia gladiatorský výcvik, stretnú sa s Cézarom a zdemolujú Koloseum. Pohodový, rodinný, animovaný film. Klasika z Francie. **** ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dalši film o Asterixovi a Obelixovi, ktorý je lepší ako asterix v Británií. Vtipné svieže síce bez pirátov, ale všetko sa to vykompenzuje výkonom indefixa, ktorému som zo všetkých najviac držal palce. Jediné čo ma mrzí že nie je viac takýchto rozprávok lebo tieto mali dušu a vtip aj to správne moralizovanie , ktoré nemohlo nikoho uraziť. Je to skrátka king medzi rozprávkami. Slovenský dabing a indefix rules ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)

Reklama

Reklama