Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco, na co jsem se v ČT docela těšil, jak na základě tématu, tak především dobře vypadajících trailerů. Po první episodě to zatím nebudu hodnotit, ale přesto dost věcí mi přišlo zvláštních - jak je ostatně na veřejnoprávní TV poslední dobou zvykem. Především mi uniká význam toho, proč na jednu stranu naberu poměrně reprezentativní výběr slušných herců (excelují Sobota, Langmajer nebo Chýlková), a na straně druhé je promíchám se strašidelně vyhlížejícími pseudocelebritami, zvláště vodnická rada se jimi hemží - Ondřej Hejna, kterého proboha dokonce nechali (opakovaně) mluvit ve stylu "paní nesu vám psaní", taková ta modní blogerka Františka, a jiné příšery, vybrané dle nejasného klíče... Co alespoň místy funguje je humor, především různé vodnické vtípky a narážky, ale i tady mám pocit, že v trailerech ty pointy vynikly mnohem lépe, než tady, podivně pospojované něčím, co pravděpodobně měl být pokus o nějakou společenskou satiru. Šanci tomu ještě dám, v naději, že pilot byl takový zmatený protože je to pilot. EDIT po 12 episodach - nastesti pseudocelebrity jen ukázněně dělají křoví, vodnická mytologie je docela propracovaná a temná, a humorných narážek je tak akorát. Takže nakonec jeden z nejzajímavějších českých počinů posledních let. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zhruba do osmého, devátého dílu skvěle napsané. Jen tomu zoufale chyběla atmosféra, která by tomu vdechla ten nádech nadčasovosti až si člověk říkal, že na papíře to musela být bomba, které zfilmování krapet ubralo. Okolo dvanáctého dílu mi začalo trnout, protože bylo jasné, že si autoři nevědí rady s koncem a už vůbec ne s jednotlivými postavami (záhadné nezmínění toho, co se stalo s postavami Hádek a Boková je, i kdyby následovala další série, jeden z největších scénaristických provinění vůči divákovi a je to jev objevující se zpravidla spíše v soap operách a v uzavřeném seriálu je to jev takřka nevídaný). V zásadě ale nekritizuji, protože Radek Bejgar to měl vymyšlené dobře (i když tempo to občas moc nedrželo) až na ten konec. V pohodě koukatelné, většinu stopáže úsměvné a díky Simoně Babčákové místy doopravdy vtipné, té já říkám komediální herečka. A kromě toho, konečně snaha natočit něco nového, ne klasicky ohraného, jako se dnes u nás točí v jednom kuse (viz stejné náměty českých televizních a filmových děl za posledních deset let). 60% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký seriál, kde ti naši herci taky můžou něco zahrát. Většina z nich si role vyloženě užívá a už jenom ta radost, to jak je to baví, se cení. Má to celkově nějaký příběh, který někam směřuje, vodnický svět se všemi specifiky, mytologii, není to vůbec špatné. Hlavně- je to sranda. A něco pro srandu králíkům, to už se tady moc nenosí, takže jsem rád, že se zase něco po delší době objevilo. Pro vzdělanější a bystřejší diváky i spousta náznaků, odboček a teologických vtípků jako bonus. ČT se tentokrát vcelku pochlapila. Dal bych z radosti i plný počet nebýt těch zmršených posledních čtyř dílů.75% ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tak vtipný a zábavný český seriál už jsem hodně dlouho neviděla. Ten svět, kde vedle sebe žijí vodní a suší lidé, přitom ti druzí o existenci těch prvních nemají ani páru, mě neskutečně bavil. Dobrý seriál dělají dobré postavy a tady jich bylo dost, ale zajímavé je, že nositelkami zábavnosti tu jsou spíš postavy ženské. Dvojice Barbora Poláková - Simona Babčáková následovaná Ivanou Chýlkovou jako paní Vydrovou je prostě neodolatelná. Také jeziny jsou nezapomenutelné, i když jsem moc nepochopila, proč jsou ze začátku na oslovení "jeziny" háklivé a v posledních dílech už sami říkají: "my jsme jeziny". Nevím, jestli se uvažuje o pokračování, neukončení některých dějových linií by tomu nasvědčovalo, pokud ano, už se těším. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Židi prošli holocaustem a dneska mají vlastní stát. Teplouše dřív zavírali, dneska se ženěj. Černoši jsou v Americe prezidentama. Jenom my děláme, jakože nejsme." Jsou věci mezi nebem a dnem, kterým můj stoprocentní aquagen nerozumí, ale co se týká sekt, lobbismu a žab v želé, tak na to jsem odborník. Asi proto se mi mezi 7111 českými vodníky hodně líbilo, což hodlám zapít výjimečně osvěžujícím Lochnessem 1960 s naprděnými bublinkami od místní potvory. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Během křtu dětí ve 4. díle vodnický kněz Jaromír Dulava ponoří do vody jedno z dětí, při následném záběru, kdy ho vrací matce, je však naprosto suché. (ČSFD)
  • Dům, kde bydlí Jeziny (Jana Plodková, Sandra Nováková, Iva Pazderková), je na adrese U Železné lávky 554/2 v Praze na Malé Straně. Mýtní domek byl postaven jako sídlo výběrčího mýta současně s Rudolfovou lávkou, která spojovala Klárov na Malé Straně se Starým Městem v místech na Rejdišti. Lávku roku 1914 nahradil Mánesův most a hrázděný domek sloužil jako klubovna sdružení Gemini. (sator)

Reklama

Reklama