Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (233)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Já už začínám být opravdu silně alergický na takové ty české hybridní filmy/seriály, které pletou dohromady několik témat, žánrů a ve výsledku je z toho NIC. Jak může být téma vodníků zpracováno tak strašně vážně? Nebo je to moc vtipné, akorát já jsem to nepochopil? Celé to působí jako nějaký projekt pro intouše, nebo kravaťáky, kteří se v kanceláři se zapnutým notebookem u toho budou intelektuálně hihňat. A proč, do háje, všechno české vypadá tak PŘÍŠERNĚ STEJNĚ?!!! Bez nějakého rukopisu, či jinak podané formy? Proč, když vidím na scéně Langmajera s Bartoškou, tak jsem si úplně jistý, že koukám na Líbáš jako ďábel? A ty křeče v hereckých výkonech! Např. scéna, kdy Sobota před vodnickou komunitou říká něco ve smyslu, že vodník nemůže zabít vodníka, je tak nechutně amatérsky zahraná (včetně úplně nevhodně zvoleného úhlu kamery), že to beze srandy působí jako dětské představení na školní besídce, natáčené tatínkem v hledišti mezi ostatními rodiči. Odporný, nevtipný paskvil, totálně zbytečné plýtvání profesionální technikou a financemi. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tak vtipný a zábavný český seriál už jsem hodně dlouho neviděla. Ten svět, kde vedle sebe žijí vodní a suší lidé, přitom ti druzí o existenci těch prvních nemají ani páru, mě neskutečně bavil. Dobrý seriál dělají dobré postavy a tady jich bylo dost, ale zajímavé je, že nositelkami zábavnosti tu jsou spíš postavy ženské. Dvojice Barbora Poláková - Simona Babčáková následovaná Ivanou Chýlkovou jako paní Vydrovou je prostě neodolatelná. Také jeziny jsou nezapomenutelné, i když jsem moc nepochopila, proč jsou ze začátku na oslovení "jeziny" háklivé a v posledních dílech už sami říkají: "my jsme jeziny". Nevím, jestli se uvažuje o pokračování, neukončení některých dějových linií by tomu nasvědčovalo, pokud ano, už se těším. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou nápad v českých luzích a hájích. Absurdní humor a recese, jakoby tenhle seriál předurčovaly k nezapomenutelným zážitkům. Jenže je to bohužel celé zpracované poněkud nešikovně, až těžkotonážně, místy se člověk královsky baví a místy zklamaně mhouří oči nad nedotaženým vtipem. Nápad je opravdu dobrý, líbí se mi (záměrně) absurdní zvraty v ději, bohužel je však pravdou, že seriál byl šitý horkou jehlou a to, co mu nejvíc chybí, je řemeslo. Chtělo by to vypilovat vtipy, pointy a mohl to být (k dnešnímu dni 5/10/14) kultovní, dokonalý seriál. Opravdu mě to mrzí, protože potenciál tu je. Popravdě řečeno je to od dob Arabely po dlouhé době český seriál, na jehož pokračování se zatím i přes všechny mouchy těším:-)). ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Strašná tragedie a amatérismus, nepomáhá ani snaha narvat tam co nejvíc známých a profláklých herců. Dokonce mám pocit, že tam chvílema neumí hrát vůbec nikdo. To nemůže nikdo myslet vážně. A už vůbec ne, že se to tváří jako "nástupce" Jak utopit Dr. Mráčka. Škoda investovaných peněz a taky škoda dalších slov a úderů do klávesnice... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrdilo, že Bartoška si umí vybrat, v čem hraje. Když se člověk přenese nad to, že idol osmdesátých let značně šeple, nezbývá než ocenit práci jeho i ostatních. Samotný seriál je velmi příjemný a obsahuje bezpočet značně vtipných replik. Bohužel ne všechny díly jsou zábavné. Právě ta nevyváženost je zřejmě největším problémem. Zvažuji, zda hodnocení ještě nenavýšit, abych poněkud vyvážila „názor" uživatele s populární sestrou, kterému k zhodnocení stačilo pouhých deset minut. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Samotné natáčení scény Laušmanovy (Jiří Langmajer) sebevraždy vzbudilo na pražské Kampě celkem rozruch a muselo se několikrát opakovat. Dokonce zde zastavil jeden z výletních parníků, který plul okolo. (Jirka_Globus)
  • V 10. díle ve scéně, kdy mluví doktorka Mráčková (Lenka Vlasáková) s Laušmanem (Jiří Langmajer), je vidět v oknech pilíř mostu. Hned v následujícím záběru druhé mluvící osoby v oknech žádný ale most není. (kuky)
  • Do tajemné podzemní říše pod Vyšehradem vcházejí Vodní lidé přes kapli na hřbitově, na které je nápis „Neztrácet hlavu, Jan Křtitel“. Jak známo, Jan Křtitel ji ztratil. (sator)

Reklama

Reklama