Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (233)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když honíte deset zajíců najednou. 1) Přehršel vtipných, méně vtipných i téměř trapných nápadů mi připomněla seriál o princezně Arabele. Zaujala mě půvabná role lobbisty Laušmana (48letý Jiří Langmajer), jeho milenky Moniky (31letá Barbora Poláková) nebo strážce vyšehradské zázračné vody Krysy (46letý Radek Holub). Rovněž 29letý Lukáš Příkazský (pomocník komisařky), 32letý Kryštof Hádek (vodnický "korunnní princ"), 67letý Jiří Bartoška (šéf vodníků) či 41letá Simona Babčáková (komisařka) stojí za zmínku...o ceníku úplatků BIS nemluvě._____ 2) Seriál nabízí rozmanité dějové linky, které by si ovšem zasloužily kvalitnější rozpracování. Takhle mi připomíná mísu nakousnutých chaoticky poskládaných jablek. Chvílemi lehce nudné, chvílemi docela zábavné. Celkový dojem vlažný._____ 3) Z prvních 20 komentářů řazených podle počtu bodů uživatele jsem napočítal celkem 6 (!), jejichž autoři deklarují, že si svůj kvalifikovaný názor učinili na základě první epizody (jeden dokonce už po 10 minutách). Jak si pozorný čtenář všimne, i další komentátoři z uvedené dvacítky považují svá hodnocení za natolik přínosná, že je píší už někdy mezi prvním a druhým dílem, i když to veřejně nepřiznávají. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Nápady výborné, provedení kolísavé. Dotáhnout vedlejší herecké výkony, nenatahovat na 13 dílů a především (!) nesmáznout několik hlavních postav v polovině (odjeli...), byla by to světová "pohádka". jedna hvězda mínus za příšerně spoilerující "uvidíte příště". ... PS: ("Jak můžu mít deziluzi, když jsem neměla ani iluzi"). ()

Reklama

Matty

všechny recenze uživatele

Chápu, že se tvůrci snažili v první epizodě představit co nejvíc taháků seriálů, ale mohli tak učinit uvážlivěji. Nesnažit se naráz vysvětlit zákonitosti komplexního fikčního subsvěta, započít a rozvést asi tři motivicky hutné dějové linie (snaha zachovat čistotu rodu, spor o způsob vedení komunity, Laušman), poukázat rádoby-satirickou formou na vazby mezi světem vodníků a světem obyčejných lidí a navrch to celé naprosto zbytečně zarámovat jako dokumentární rekonstrukci s mluvícími hlavami a využitím pseudo-zpravodajských záběrů (baví mne myšlenka, že inspirací pro tento typ převyprávění nebyla obliba dokudramat, ale Temný případ). Výsledek je jednoduše přeplácaný. Nejen motivy a postavami, ale i žánry, neboť se neustále přechází mezi vztahovou telenovelou s prvky sociálního dramatu (snaha Johanny proniknou do světa vodnické šlechty), groteskou (nezapomenutelný závod s hovnocucem) a zmíněnou satirou, která ale není důsledná (natož vtipná) a působí z celého seriálu nejnuceněji (Babiš na zdi), jako snaha jít s dobou, což ovšem moc nejde dohromady s fantastickým, od reality odtrženým jádrem vyprávění. Přestože nejsem velkým obdivovatelem vodních bytostí, českým vodníkům bych přál konzistentnější seriálový svět, do něhož se nebudou diváci vracet jenom kvůli známým hercům (z nichž nejméně přehrává Sobota, což po Okresním přeboru ani není tak překvapující) a naději, že sem tam narazí na vtípek hodný uchechtnutí. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je to divné. Zlatej Mráček. Autoři to zde moc překombinovali. Tak strašně to chtěli mít vodnické, že to až přehnali. Co mně potěšilo, byla vodnická rada. Objevilo se v ní spousta neherců. Zpěvák Ondřej Hejma, hlasatelky Pavlína Danková, Jolana Voldánová, módní kritička Františka Čížková, ředitel rádia Frekvence 1 Michel Fleischmann, režisér Václav Vorlíček, psycholog Ivan Douda. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rozesmála mě jedna zajímavost, v níž se hlavní tvůrce netají inspirací slavným vodnickým filmem, kdyby Mráčka nebylo, téměř polovinu nápadů v seriálu by musel Radek vymyslet sám, navíc vykrádá třeba i snímek "Zabil jsem Einsteina, pánové." Tak dvě třetiny dílů dobře snesitelná záležitost, i ta satira (polepšení Laušmana je díky civilnímu Langmajerovi uvěřitelné). Po Evangeliu mnohosti, suverénně nejtrapnější záležitosti (Bajgar, producent pořadů Na vlastní oči či Občanské judo by si měl vážně lépe vybrat, do čeho se trefuje), už byl seriál pouze přeplácaný či absurdní na nesprávných místech (zásahová jednotka si neumí poradit se dvěma ženskými). Typická padesátiprocentní zívačka s několika lepšími vtipy. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Najhoršie vraj bolo nakrúcanie v starej čističke odpadových vôd v pražskej Bubenči, filmovací deň trval 14 hodín a voda tam strašne zapáchala. Herci aj členovia štábu sa zabávali na predstave, ako zlatý slávik sedí štrnásť hodín v smradľavej vode, keďže šéfa vodníkov mal pôvodne hrať Karel Gott, ale na poslednú chvíľu odmietol kvôli pracovným povinnostiam. (krasomama)
  • Režisér Radek Bajgar netají, že pri tvorbe námetu sa voľne inšpiroval slávnou komédiou Jak utopit Dr. Mráčka (1974). Pred začiatkom nakrúcania sa stretol s jej režisérom Václavom Vorlíčkom, autorom knihy Petrom Markovom a vdovou po scenáristovi Milošovi Macourkovi. Vorlíček dokonca prijal čestnú rolu jedného z členov vodníckej rady. Vorlíček však na toto nemá práve pozitívny pohľad. Vo svojej knihe "Pane, vy jste režisér!" hovorí, že nápad z filmu bol pre tento seriál de facto ukradnutý. Neskôr bol za to kompenzovaný čiastkou 100,000 Kč. (krasomama)

Reklama

Reklama