Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (243)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že jsem seriálu příliš nevěřil, asi za to mohla ta modrá v hodnocení a mé zkušenosti s valnou většinou českých seriálových počinů. Teprve v průběhu sledování mi došlo, že se uživatelé jen snažili tou červenou nerozrušit vodníky. Já jsem si totiž setkání se všemi svéráznými postavičkami docela užil, a přestože to občas zaskřípalo, velice dobře jsem se bavil. Silně mě překvapilo zmizení části důležitých postav, i když to bylo v ději vysvětleno, působilo to na mě trochu zvláštně. Ale to je vlastně jedno, humor se nevytratil a seriál na mě fungoval jako nenáročná zábava více než dobře. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Nemusí pršet, stačí když v rámci televizní produkce české provenience odkápne jednou za čas do éteru něco nápaditého, což se v tomto případě rozhodně stalo. Zpočátku jsem tomu sice příliš důvěry nedával, ale o to víc mě těší výsledek, který přenesl na obrazovky funkční vodnický svět a který svou přesně mířenou satirou a chytrým humorem plave ve vodách současné zábavy velmi zdatně. Pro mě jsou tedy Neviditelní příjemným překvapením, jemuž nechybí originalita a kvalitní herectví. Roztomilá blbka Barbory Polákové a neortodoxní páter Radka Holuba jsou naprosto dokonalí. Kámen. 80 % ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Po celém seriálu. Zpočátku to mělo zajímavě našlápnuto a hodně mne to bavilo. Zajímavě vytvořený svět, jeziny, nejasná postava Laušmana, omlazující voda a tajemná jeskyně, propojení s církví. Jenže někde po třetině to dech ztratilo a stala se z toho rozplizlá kravinka o ničem, nic nebylo nikam dovedené, natož do konce, vtipy se opakovaly a nudily, celé se to najednou soustředilo na pokus vodníků restituovat celý svět (ach, jak vtipná satira!), jenže ani to není nijak dotažené, a i to je podáno utahaně, až se jeden nudí. Čekal bych třeba záběry z oné tajemné vodnické jeskyně, nic, Laušman někam odplave, a pak najednou něco má. Ta církev je taky nakonec jen povrchní vtípek, nikam dál nedotažený. Dokonce se v následujících dílech ani nedodržují zákony dané v začátku seriálu. Promarněný potenciál. Jediné plus - super exteriéry a lokace kolem Vltavy. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se seriál po pár dílech neuvěřitelně rozplizne v nedějovost a vztahovost telenovely, aby ke konci opět nabral dech k velkolepému finále. Navzdory svému názvu obsahuje jen pár postav, u kterých by člověk neviditelnost a neslyšitelnost ocenil, třeba takoví Bartoška a Hádek ve svých rolích nijak zvlášť nezaujali. Naopak jsem poprvé slyšel Sobotův civilní hlas, a nikdy bych neřekl, že může existovat byť jen desetiminutové dílo, ve kterém se tenhle herec nezasměje. Tady vydržel absolutně vážný až do smrti. Nejúchvatnější výkon předvedla Barbora Poláková, jedině díky ní se dala přežít i ta nudná střední část seriálu. Co se týče dějové stránky, pravda, bylo zde pár věcí z morálního hlediska né zrovna nejčistší. Za á, adorace tunelářů. Vůbec bych se nedivil, kdyby jedním ze sponzorů díla byl Janoušek, Langmajer ho svým vzhledem celkem připomínal. Naopak bych vyloučil jako sponzora Rittiga, to by pak totiž musel hrát hlavní roli typově jinej herec, třeba Jandák. A za bé, tvůrci, herci, koneckonců i diváci mají velké štěstí, že seriál evidentně neviděl kardinál Duka. Když mu tolik vadilo jisté divadelní představení, nedokážu si představit, jak musel řádit při tomhle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. V jednu chvíli geniální humor a vzápětí bych tvůrcům nejradši nafackoval. Obrovskou devízou je herecké obsazení s řadou osvědčených jmen a hlavně s kouzelně naivní Barborou Polákovou. Ale ani tak to pořád není ono. Nicméně mráčkovský námět se mi líbí, několikrát jsem se od srdce zasmál a pobaví i cameo zeleného Lišky a dalších. Pevně doufám, že kvalita půjde ještě nahoru. Zatím 55%. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Samotné natáčení scény Laušmanovy (Jiří Langmajer) sebevraždy vzbudilo na pražské Kampě celkem rozruch a muselo se několikrát opakovat. Dokonce zde zastavil jeden z výletních parníků, který plul okolo. (Jirka_Globus)
  • Během rozhovoru Vydry (Jiří Bartoška) a Laušmana (Jiří Langmajer) v prvním díle, kdy oba aktéři sedí ve vodě na židlích, se v záběrech změní poloha ucha na kýblu, samotného kýblu a větve, která leží na břehu. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama