Reklama

Reklama

Vizionářský režisér snímků Dům tisíce mrtvol, Vyvrženci pekla a Halloween přichází s hrůzostrašným příběhem pěti zaměstnanců karnevalu, kteří jsou v noci před Halloweenem uneseni a drženi jako rukojmí v rozlehlém areálu. Vydáni napospas svým únoscům jsou nuceni hrát zvrácenou hru na život a na smrt zvanou 31. Během příštích dvanácti hodin budou muset bojovat o své životy s nekonečným zástupem vražedných maniaků. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Tvorba Roba Zombieho do roku 2009 rozhodne patrí medzi zaujímavé príspevky do hororového žánru. Excentrické metafilmy House of 1000 Corpses a Devils Rejects a Haunted World of El Superbeasto citujúce všetky zásadné atribúty amerického hororu, remake Halloweenu úctivo sa pohrávajúci (aj keď do slepej uličky vedúci) s pôvodnou látkou. __ Po roku 2007 sa zo Zombieho "fanúšikovského autorstva" stáva vyprázdnený pojem, prinášajúci šťavnatý vizuál, ale odumierajúci obsah. A vrcholom tohoto javu je 31. Zombieovsky "koolovo" fotogenicky nasnímaná, dynamicky zostrihaná, oblasti mizancény veľmi obžersko-fajnšmekerská freakshow. Ale namiesto bohatej metažánrovky a ohýbania klasík tu je vnútorne nič nehovoriaci film, v ktorom je Zombie zahľadený sám do seba v zlom zmysle slova - tápa sám v sebe, vykráda sám seba a zúfalo nemá čo povedať. V ranku "autora-fanúšika" má bližšie k Elimu Rothovi, než k (napríklad) G. del Torovi (aj keď je 31pre mňa podobným sklamaním, akým bol minulý rok Crimson Peak). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie se vrátil k tomu, co mu jde evidentně nejlíp, jenže ztracenou formu nelze hned získat zpět. Číslovka 31 z názvu filmu rozhodně neznačí počet mrtvol, které ve filmu uzříme, ani se nejedná o věk jeho ženy Sheri, která hraje jednu z hlavních postav. Jde o název hry, kterou si tak pojmenovali vyšinutí šílenci, kteří se baví masakrováním lidí. Moc originální námět to zrovna není, ovšem při troše krvavé vůle se z toho dalo leccos vymáčknout. Jenže film s hnusotou, krví a vražděním šetří. A co hůř - není zrovna extra kvalitně natočen. Nezajímavý vizuál, neoslnivá kamera, která spíše krvavým detailům uhýbá než aby je explicitně předvedla, výsledkem je slabé gore. To, co film nedopřál divákům po stránce gore, dohání v nápaditosti šílených maniaků, kteří se v smrtícím labyrintu postupně představují. A jsou to tedy pořádní psychopati! Jeden lepší než druhý a co teprve ta jejich jména! Problém akorát v tom, že jejich potenciál využil režisér dost polovičatě a kdyby se uchýlil k pořádnému vražednému běsnění, jaké film vehementně sliboval, mohlo se jednat o zářný hororový počin. Takhle se to ne a ne pořádně rozjet. Takže tentokrát byly (záporné) postavy mnohdy lahůdkové, režisérova žena pořád vypadá k světu a režisér se zbytečně krotil. 6/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase Rob Zombie nie je pre mňa to pravé orechové, na druhú stranu ale nehádžem flintu do žita a stále verím, že sa to zlepší a že raz začne točiť filmy kvalitatívne podobné tým jeho starším veciam. 31 žiaľ ešte nie je ten prípad. Bez atmosféry, bez napätia a s trápnym pokusom o "brutálne" hixplo a šokovať diváka, miestami to už zachádzalo až do akejsi karikatúrnosti. Išlo vlastne len o akúsi chaotickú naháňačku a prehliadku týpkov obľubujúcich mejkap a ďalšie "skrášľovacie" kraviny v márnej snahe docieliť dojem pekla a brutality. Ja si však peklo a brutalitu predstavujem úplne inak. 40/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Potenciál tu byla a i když Roba považuju za průměrného režiséra tak díky tomuto filmu spadnul do podprůměru. Tohle je tak šablovinovitý film až je to k pláči což zamrzí na to jak dlouho se čekalo. Vraždi jsou dost často mimo kameru což je u Roba taky nezvykem. Film je děsně pomalý a celá ta sestava "31" je dost o ničem byly to prostě obyčejní psychouši kteří vraždily obyčejně. Herci jsou podprůměrný chtěl jsem vyzdvihnout jako obvykle skvělého McDowella ale moc se tu nakonec nepředvedl, Sheri je už neuvěřitelně okoukaná a umí jen dva obličeje a ani u jednoho nedokázala zavřít hubu. Vlastně jediné co mě překvapilo a potěšilo byl Richard Brake který hrál naprosto parádně takovýhleho psychouše(nicméně jeho vraždy byly docela rutinní a odfláklé) a naprosto pardní hudba hlavně poslední skladba od Aerosmith "Dream On". 2* za prakticky posledních 20 minut jinak slabota. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V hororovej "brandzi" nepoznám viac preceňovaného režiséra, ako je Robino Zombie. Ten si ide neustále svoje, v časovej slučke zaseknutý, všetko opäť ako cez kopirák, akoby ani nemal záujem zaujať niečim novým. Minimálne zmeny v scenári už dnes prekvapia len hororovo neznalého, pričom tí, čo už sem tam niečo vzhliadli, budú sťažka vzývať ódy na radosť pre "stvoriteľa". Netvrdím, že je "31-tka" márna, že by snáď doslova nemala čo ponúknuť, no keď už chce v dnešnej dobe niekto zaujať takým subžánrom ako je "hixploitation", ktorý už pomaly ale isto v hororovom kúte umiera na samotu, minimálne tie násilné prvky musia obsahovať viac originality ako len siahnuť do vrecák po vystrelovačku. Gore taktiež nie je nijak mimoriadne, záver až na výborne "vpasovaný" soundtrack nedisponuje ničím strhujúcim, a tak sa opäť pýtam sám seba: za čo tých 69%? U mňa je to jasné ako facka (!), rozlomíme 31-tku na drobné, čiže: 3 x 1 = 3 - nech nežerem - 60% za škaredý "look", inak ozaj neviem, čo tento snímok robil v červených políčkach. P.S.: Lepšie ako Rob, je už na tom aj prihlúply Eli Roth so svojimi stupídnymi scenármi, no z môjho pohľadu s ponukou rozhodne väčšej dávky krvi či zábavy. Ten sa aspoň na nič nehrá, pričom divákovi ponúka akurát odľahčenú formu vtipu pri ktorej nemusí nijak mimoriadne používať hlavu. Keby sa nevoláš Zombie, ani neviem, že si tvorca hororov. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený za dvadsať dní. (FromHell)
  • Keď Rob Zombie pridal fotku z natáčania, jeden z jeho fanúšikov na Facebooku sa mu vysmieval a pýtal sa ho, ako môže niekto zabíjať motorovou pílou bez reťaze. Rob mu odpísal, že to možno nie je motorová píla a odkázal ho na slovo DICK, ktoré bolo na píle napísané. (Marceloo)
  • Tím kostymérov Roba Zombieho nebol schopný nájsť vyhovujúci kostým pre Malcolma McDowella (otec Murder). Tento problém vyriešil až obraz z filmu Barry Lyndon (1975), ktorý má režisér doma a vďaka ktorému ho napadlo, že by mohol vyzerať podobne, ako oblečenie hercov z filmu. So svojou ženou Sheri Moon Zombie tak objednali lacný kostým na internete a upravili ho do záverečnej podoby. Tá sa Malcolmovi McDowellovi nepáčila. (Marceloo)

Reklama

Reklama