Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Magnusek se zlepšuje v režii i v herectví a je to dost znát, jelikož Kluci z hor, na české poměry docela ujdou. Nakonec je z toho filmu docela depka, avšak uvěřitelná a do příběhu vtáhne. Příběh vzdáleně připomíná český (ne)amatérský film Andělé na kolejích, ten je teda sice o dost zdařilejší a odehrává se za druhé světové, tohle je v současnosti, ale hlavní duo si je dost podobné. Herci hrají překvapivě dobře, kamera funguje dobře, jen té hudby tam je až příliš. Rozhodně by tomu ale prospělo, aby si to v některých částech nehrálo na komedii, jelikož kdyby to bylo čistě drama, víc by to vyniklo. Nakonec mě to celkem překvapilo, přesto že tam je několik chyb a několik nelogičností, pořád to patří k tomu lepšímu z českých filmů v roce 2018. 3* ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Asi neco nejvíc podobného filmu, co kdy Magnusek stvořil. Ovsem je to jen zasluhou Dejdara s Lábusem. Kdyby byl dobrý scénář a dal druhému jmenovanemu co hrát, jistě by předvedl koncert, ovšem tady má možnost jen neustále opakovat stejnou grimasu. Co je však horší, to je naprostá absence logiky v druhé pulce. Např. Takhle postiženého člověka by nezavřeli do vazebni cely, natoz by ho nenechal, jako nesvéprávného, podepisovat výpověď apod. Konec by rozhodně nebyl takový happy, spíše by dopadl jako v Rain manovi apod. Co čekat od pána, který tohle stvořil? ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První film od Magnuska, který jsem viděl. S tímhle obsazením se to nedalo výrazněji zkazit. Jsou tam silné chvíle a zároveň momenty jako z telenovely. Průvodní hudba jakoby naváděla k neustálému dojetí. Prostě je to podivný přístup k látce, ale celkový dojem přesto pozitivní. Oproti tomu co se převážně nyní v Čechách točí je toto pořád nadprůměr. 70% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je přírodní úkaz v české kinematografii! Vždycky se mu to nějak povede a vytvoří něco podobného filmu, co má zepředu i zezadu titulky. Většinou si k tomu bere straší ne příliš často obsazované herce, ovšem tentokrát sáhnul ke hvězdám. Dejdar, Lábus, Huba + dojemný příběh ... to by mělo na diváky fungovat ... Miraj zpívá, když nemůžeš, tak přidej, já bych řekla spíš, když neumíš, tak uber. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pan magnusek chce něco sdělit. Není to tak iritující jako když něco sděluje hřebejk - je to stejně amatérské. Někde je to nevěrohodné, naivní až nesmyslné (lékařské a možná i právní závěry). Otázka mají-li filmaři něco sdělovat nebo svými filmy raději jen bavit zůstává tedy (v českém teritoriu) nezodpovězená. A u Dejdara mně průměrné herectví nepřekvapuje, u Lábuse ano. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)
  • Režisér snímku Tomáš Magnusek v rozhovoru prozradil, že se během natáčení filmu snědlo přes 6 000 housek, a to převážně s párkem. (Jantar2)

Reklama

Reklama