Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Magnusek se zlepšuje v režii i v herectví a je to dost znát, jelikož Kluci z hor, na české poměry docela ujdou. Nakonec je z toho filmu docela depka, avšak uvěřitelná a do příběhu vtáhne. Příběh vzdáleně připomíná český (ne)amatérský film Andělé na kolejích, ten je teda sice o dost zdařilejší a odehrává se za druhé světové, tohle je v současnosti, ale hlavní duo si je dost podobné. Herci hrají překvapivě dobře, kamera funguje dobře, jen té hudby tam je až příliš. Rozhodně by tomu ale prospělo, aby si to v některých částech nehrálo na komedii, jelikož kdyby to bylo čistě drama, víc by to vyniklo. Nakonec mě to celkem překvapilo, přesto že tam je několik chyb a několik nelogičností, pořád to patří k tomu lepšímu z českých filmů v roce 2018. 3* ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pan magnusek chce něco sdělit. Není to tak iritující jako když něco sděluje hřebejk - je to stejně amatérské. Někde je to nevěrohodné, naivní až nesmyslné (lékařské a možná i právní závěry). Otázka mají-li filmaři něco sdělovat nebo svými filmy raději jen bavit zůstává tedy (v českém teritoriu) nezodpovězená. A u Dejdara mně průměrné herectví nepřekvapuje, u Lábuse ano. ()

Reklama

mardun 

všechny recenze uživatele

Magnusek je odpornej jak zjevem tak svym umem natocit film. Labus se na tuto roli absolutne nehodil a s Dejdarem mam taky problem. Proste Katastrofa. Dejdarovi neverim hrani, je to strasne amaterske a Labus je proste dobrej jako komik, ale hrani si na blazna mu proste neslo, bylo to smesne. Magnuska by mel nekdo poslat do blazince a nebo sponzori prestat davat penize na jeho debilni filmy. Tenhle fim by slusel Hynkovi Bocanovi, skoda. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Jsou mista, ktera funguji dobre a jsou mista, ktera jsou k neuvereni, ze je tvurci takhle nechali. Nedatazene, nedohrane (Dejdar) dialogy takove, jak by je nikdy ni´kdo nerekl. Pohravani si s atmosferou se tvurcum moc dobre nedari, zatlacit na pilu se nedari. A je to moc videt. Na druhou stranu dejove pestre, radost videt pana Labuse v tehle roli. Kupa hercu, kteri uz ve filmu nejsou casto k videni jsem videl moc rad (Vejmelkova, Korn). Do televize velmi slusne. Jsou tvurci, co by mohli zacit uz i zavidet takove tema. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Lábus hraje mentàlně zaostalého skvělé, Dejdar mu dobře sekunduje a všichni své role zahráli dobře a uvěřitelně.Scénář je kupodivu fakt dobrý a baví mě to mnohem víc než Domácí péče nebo Bába z ledu. Jen ten modrý filtr to filmu kazí, ale jinak technicky i herecky dobře natočený film.4* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér Tomáš Magnusek, kde točili celkem 20 natáčecích dní. [Zdroj: tojesenzace.cz] (sator)
  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)

Reklama

Reklama