Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, Magnusek natočil variaci několika starých, klasických snímků, ovšem v horším podání a hodně mu hapruje logika (nejvíc asi na konci závěrečných titulků, kde se píše, že v ústavech už to takhle dávno nefunguje -a skoro nic nesvědčí o tom, že je to dobovka- tak proč je tak zobrazil?) V tom zůstává pořád stejný, technicky se sice zlepšuje, promiňte, ale v tom ho chválit fakt nemůžu, jak dlouho budeme od něj čekat na film, který by byl aspoň průměrný? Samé otázky. Od kamaráda, který s Magnuskem spolupracuje, vím, že se chystá na "velký" film, tak jsem se chtěl přesvědčit, zda by na to mohl mít. Podle mě prostě ne. 30%. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pan magnusek chce něco sdělit. Není to tak iritující jako když něco sděluje hřebejk - je to stejně amatérské. Někde je to nevěrohodné, naivní až nesmyslné (lékařské a možná i právní závěry). Otázka mají-li filmaři něco sdělovat nebo svými filmy raději jen bavit zůstává tedy (v českém teritoriu) nezodpovězená. A u Dejdara mně průměrné herectví nepřekvapuje, u Lábuse ano. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Magnusek se netají tím, že filmy točí kvůli záchraně vysloužilých herců, což je jistě bohulibá činnost. Bohužel i tady selhává ve všech oblastech a dokonce i název působí jako naprostý nesmysl. Zřejmě chtěl zamést stopy, aby nikdo nepoznal, že společně s ochotnickým scenáristou brutálně vykradli snímky Rain Man a Přelet nad kukaččím hnízdem. Všemu pak nasadil korunu, když nám sdělil, že nežijeme v 50. letech. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Komorní drama - herecký koncert J.Lábuse a M.Dejdara. Jim zdatně sekundují E.Vejmělková, M.Huba, L.Krbová, vynikající E.Černá, L.Termerová, P.Nový, J.Korn, V.Venclík, J.Vodňanský, F.Němec, K.Švejda a další. Velmi výstižný byl J.Hromada jako cynický lobbista a zpěvák V.Neckář v malé roličce místního kněze (podle černé košile s bílým kolárkem asi římskokatolický) . 4 * a 67 % .  ***Jen tak mimochodem : v Kunvaldu (pár scén z místní "sámošky") vznikla po r. 1460 Jednota bratrská = čeští bratři, dnes celosvětově rozšířená - Unitas fratrum/církev Moravských bratří = Church of Moravian brothers. Je to kraj písmáků a "zapadlých vlastenců K.V.Raise ....  . ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Po těch hromadách českých "špatných" filmech, přišel konečně jeden na který se dalo se zaujetím koukat. Sledování mě bavilo, protože herce jako je pan Dejdar a Lábus se prostě neokoukají. Režisér Magnusek už pár svých vystoupení předvedl a nebyla věru špatná. Ani kluci z hor nepředvádí špatné výkony, jen mě to na tu čtvrtou hvězdu pořádně nepřesvědčilo. Pořád mě tam něco chybělo... Ale i tak velmi slušných 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Režisér snímku Tomáš Magnusek v rozhovoru prozradil, že se během natáčení filmu snědlo přes 6 000 housek, a to převážně s párkem. (Jantar2)
  • Scéna, kdy Martin Dejdar a Jiří Lábus jezdí na motorce, se točila hned několikrát, jelikož se Jiří Lábus bál rychlé jízdy a neustále nutil Martina Dejdara zpomalovat. Při jedné scéně dokonce jeli tak pomalu, až se nakonec převrátili do příkopy. (rublik05)

Reklama

Reklama