Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

Abes 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl srovnávat třeba s Kids tak bych musel dát odpad. Kdybych chtěl srovnávat s Korineho scenáristickým počinem Ken Park, tak bych vpálil hvězdu jednu. Gummo totiž nenabídne nic než poflakování se v toluenem nasáklém obláčku éteru. To vše v redneck zapadákově, kde duševní obzor napříč generacemi zůstává poznamenán podobností v genetické informaci rodičů. Film plný beznaděje a bizarních symbolů se vám může od začátku hnusit ale rozhodně stojí za zhlédnutí. Infekce, špína, smrad. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale toto vynikající dílko mně vulgární (až na jednu samoúčelnou scénu se zastřelením králíčka) nepřišlo, spíše naopak bylo docela decentní vzhledem k tomu, kam až mohli autoři zajít, kdyby měli více odvahy. Tedy pokud někomu připadá vulgární pohled na jednoduššího jedince, který se živí zabíjením koček, nebo na pár různě postižených sousedů, tak pak chápu, že je tento film vrchol vší vulgarity a nejhorší špíny, se kterou se může slušný člověk potkat, a nejenom v Ohio. Jinak pornografie a dokonce erotika je ve filmu tak umně ukryta, že jsem žádnou neviděl. Uzavřel bych to sdělením, že mě povedená ústřední dvojice čichačů kvalitního lepidla více než pobavila. ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

"Life is beautiful. Really, it is. Full of beauty and illusions. Life is great. Without it, you'd be dead." Absolútny klenot amerického nezávislého filmu a pre mňa veľmi osobná záležitosť, ktorá mi každým ďalším zhliadnutím dáva viac a viac (a vždy niečo iné!). Harmony Korine je pravdepodobne najzaujímavejším súčasným americkým tvorcom a hovorí nám o tejto krajine omnoho viac, než ktokoľvek z hollywoodu. „Médiá sú v New Yorku a v Los Angeles.‘ vysvetlil Korine. ‚A čokoľvek, čo sa udeje v strede buď nechcú vidieť, alebo vyfabulujú. Číže keď ľudia vidia pravdivý portrét toho prostredia, tak sa buď nahnevajú, alebo to poprú, alebo ich to nezaujíma.‘“ Nenechajme sa zmiasť nihilistickou white trash škrupinou, ako sa to stalo mne pri prvom zhliadnutí pred desiatimi rokmi. Ľudskosti je v nej omnoho viac. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Každý mohl v minulosti chodit po tomhle světě a na hlavě mít velké růžové králičí uši. Korine zobrazuje úděl lidí, realitu, všednost každého dne nejen na druhém konci světa, ale i v naší blízkosti. Bizarnost, která zaslouží pozornost. Rozhovor dívenky a jejím otci zamrazí. Vše podané amatérsky a realisticky. Svět je špatný a Gummo to krásně zobrazuje. Přesto jde o film na jedno zhlédnutí a bez emocionální vsuvky. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Čistě nezávislá filmařina a sociologická sonda do amerického maloměsta. Dominuje zde řada ujetých scén, hrubého výraziva a celkově se koncept částečně rozpadá pod vahou režisérových uměleckých ambic. Toužebná očekávání tedy naplněna nebyla, jelikož talent Harmony Korineho zde jede asi tak na půl obrátky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • A síce Gummo obsahuje drsné scény so zvieratami, k žiadnej ujme nedošlo, používali sa umelé figuríny. (classic)
  • Ve scéně, kde se Solomon (Jacob Reynolds) koupe a jí špagety, je na zdi za ním nesmyslně přilepený plátek slaniny. (moukey)
  • Nakrúcanie trvalo 20 dní a pracovalo sa s rozpočtom 1.3 mil..$. (classic)

Reklama

Reklama