Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (485)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nezačalo to úplně zle a i když efekty nepatřily k těm, které by vyrazily dech, dalo se na ně koukat. Ale to trvalo tak pět minut. Pak film sklouznul k obvyklému teenagerskému trdlování a nezáživnému pobíhání. Když už došlo na nějakou tu akci, odehrávala se ve tmě a tak nepomáhalo ani relativně solidní obsazení. Slabota. 15% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o film pro mládež, je příběh temný místy skoro až dospěle. Hned úvodní scéna (odprásknutí chlápka s krucifixem) mě příjemně překvapila, a zároveň i navnadila. A doufal jsem, že v podobném duchu bude příběh pokračovat až do konce. A ještě dlouho poté tomu tak i bylo a já si připravoval spokojené čyři. Ale v poslední půlhodině scénář zesenilní a atmoška jde nenávratně do kopru. Nejdřív se mimozemšťan Evan v mozkorvoucím proslovu přizná, že láska k husičce Cassie z něj udělala člověka, a vzápětí jsme svědky absurdní klauniády při likvidaci vojenské základny jedním mužem a osvobozování malého brášky z rukou nelidské armády. Takže výsledný dojem je hodně hodně vlažný a nebýt dobré výpravy, hudby a skvělé role pro Marii Bello, váhal bych i se třetí hvězdou. Jsem rozpačitě zvědavý na další díl (nebo možná na seriál?). ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal nadějně, ale první tři nejzajímavější vlny režisér sfoukne jak svíčku a místo pořádné řezničiny nám nabídne nablblou lovestory, jejíž pointa i průběh jsou předvídatelnější než postarší pán v béžovém baloňáku u dětského hřiště.Navíc scénář je opravdu jedna větší blbost než druhá a smírnější hodnocení tomu všemu dává pointa, která se asi dala čekat, ale můj mozek měl tolik starostí s náporem špatného herectví, scénáristických hoven a neskutečně píchatelné Chloë Grace Moretz, že mi nějak unikala.V podstatě další zabitý potenciál jako hrom.Asi jako kdyby se Zdeněk Troška pokoušel natočit čtvrté pokračování Insidous.Nerozumim tomu fenoménu neukončovat filmy i když jsou podle knižní série.Film vzhledem k rozpočtu sice úplně nepropadnul, ale pokračování se asi nedočkáme a knížky opravdu číst nehodlám, jako tohohle typu.45%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hrozné. 1) V edici Penguin Readers vychází mj. anglická literatura ve zjednodušeném jazyce - např. Hamlet na úrovni středoškolské angličtiny. Podobný mi připadá tento film - sci fi na úrovni pomocné školy (pravda, vyšších ročníků). 2) 21letý Nick Robinson (Ben "Zombie") byla jediná útěcha pro mé oči v tomhle filmovém zmaru. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slabé. Už len to, že s otrepaným motívom invázie (INVÁZIA LUPIČOV TIEL, INVÁZIA, FAKULTA...) sa tu narába ako s niečím novým, filmu podráža nohy. Celý film je totálne nudne natočený a príbehovo strašne slabý. Horšie ako LABYRINT aj ALIANCIA. A to máme všetci radi Chloë... Fanúšikovia HOSTITEĽA, toto je film presne pre vás... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Když vidíme Cassie (Chloë Grace Moretz) před benzínkou, má na nohou tenisky Converse, jakmile do ní však vstoupí, má nazutý jiný pár bot. (hansel97)
  • V knižní předloze je seržant Reznik muž, ve filmu je to žena (Maria Bello). Poundcake (kterého ve filmu hraje Nadji Jeter) je v knižní předloze obézní sedmiletý chlapec. V knize má Ringer (ve filmu představovaná Maikou Monroe)  černé vlasy a je asijské národnosti. Podle knižní předlohy se příběh se odehrává v Daytonu v Ohio. (willy1)
  • Při přípravách na odjezd z domova si Cassie (Chloë Grace Moretz) zabalí do batohu svůj telefon, když ji však vyruší bratr ve dveřích, můžete vidět telefon ležet opět na posteli. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama