Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 3

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (441)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pecka sevřenou pěstí přímo do zubů. A pak že se už na poli hororu nedá nic vymyslet. Vždyť já měl pomalu strach jít k večeru zalít rajčata. V posledních letech už měly podobné amatérské kousky často mizernou úroveň...až do dneška. Člověk tak nějak cítí, že tohle dobře neskončí a že se jedná o buď hodně zdařilý kanadský žertík anebo .... Prostě nic neprozradím. Lidi užíjte si to. Nenadávejte na zpracování, atmosféra že by se dala krájet. 75% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jo, jednu hvězdičku za tlusťocha, který si ale umixoval prsty a snad ani ne po polovině stopáže se poroučel. Jinak ten film samozřejmě stál za h*vno (proto jsme o také vybrali, že), ale tím špatným způsobem. Nepobavil zdaleka tak jako třeba Babovřesky (3). Alespoň jsem pochopil, co znamená "ur" a díky této události máme doma Stuarta. Takže relativní úspěch... 20% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neznalí diváci by mohli být spokojeni, sečtělí hororoví fanoušci však dávno ví, že Unfriended je pouze recyklací a nepřináší nic nového. viz. Megan is Missing či the Den, které byly daleko více znepokojivější a objektivně více zdařilejší. Největším mínusem Unfriended je, že jako horor neobstál. Chybí lekačky, chybí krev, chybí mráz po zádech či husí kůže. Úmrtí kamarádů jsou tedy velmi rychle sestříhány a divák vidí víceméně prd(Stejný problém jsem měl v Sinisteru.) Co se týká samotné hry, tak i po téhle stránce film mohl být znepokojivější a lépe propracovanější, takže tohle jsou obrovské mínusy. Plusem je značná reálnost, pač s kyber kriminalitou se potýkáme denně narozdíl od sériových vrahů či nevysvětlitelných zjevení. Dále se mi líbilo, že film výstižně znázorňuje dnešní společnost mladých lidí, kteří se vzájemně nerespektují, nikdo nenese žádné pocity viny, nikdo nemá špatné svědomí a co provedli své kamarádce bylo vskutku trestuhodné. Špatné tedy vyloženě ne, škoda jen odbylé hororové stránky. 60% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo ještě před měsícem řekl, že mě bude bavit horor, v němž hlavní postavy jenom skypují a chce je zabít internetový duch, asi bych se mu vysmál do obličeje. Ono to ale díky svému neotřelému stylu opravdu funguje! Jasný bát se u toho příliš nebudete, jako teen napínák, který sviští od začátku do konce, to ale funguje na jedničku. Formát je využit na maximum a už si nepamatuju, kdy naposledy mi nějaká žánrovka tak rychle utekla. Škoda jen malinko uřvaného konce, v němž na sebe postavy spíše jen zoufale křičí, než aby se snažili z tohodle průseru nějak dostat. Ale i přesto až nečekaná spokojenost. 70% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, kdy takový horor přijde a bál jsem se, že až přijde, tak to bude blbost. Kupodivu nebyla a k mému překvapení si film zachovává koncept celou dobu filmu, skvěle a hravě s ním pracuje a herci hrají přesvědčivě, že po nějaké době se divák do filmu prostě zaboří. Není to lekačka ani gore film, ale atmosféra minutu po minutě příjemně nepříjemně thrillerově houstne a to se mi líbí. Sice jsem doufal v nějakou větší logičnost záporáka na síti, ale i tak musím do nadprůměrného hodnocení, protože jsem se upřímně bavil a nenudil. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Množstvo scén použitých v traileroch sa vo finálnej verzii filmu nenachádza. (beso74)
  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Celý film bol natočený v jednom dome, pričom jednotliví herci boli umiestnení v rôznych izbách. (beso74)

Reklama

Reklama