Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

Monroe1991 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem vyrostl a rád se na něj kdykoli opět podívám. I když chápu všechnu tu kritiku, rozhodně jsou tu věci, které by se daly a měly vyzdvihnout. Například hudba, humor, krásné čínské prostředí a také ta myšlenka - proměna hlavního hrdiny, který se ze směšného teenagera mění v uznávaného shaolinského mnicha ..... Za tento můj filmový úlet se rozhodně nemusím stydět. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Americký Shaolin patřil v mládí k mým nejoblíbenějším filmům. Taky jsem jej viděl mnohokrát na VHSce. Odstupem času si samozřejmě i já všímám množství chyb a nelogičností, které se zde objevují, ale v té době mi to bylo šumák. Některé momenty sice smrdí lehkou trapností, ale s tím se musí u amíků počítat a tak i já dávám za staré časy tři hvězdy. Hlavně jsem do nedávna netušil, že si tu zahrál i můj oblíbenec z Lostu Daniel Dae Kim. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako malej jse mi ten film hodně líbil. Ale tehdy se mi líbili všechny filmi, ve kterých bylo slovo shaolin, ninja apod. a vůbec nezáleželo na jejich kvalitě. Mimochodem to prozpěvovačku jsem zpíval ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to tak krásně naivní a přímočarý film s tolika předvídatelnými situacemi, že se mu prostě nedá odolat. ()

Humans 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem to žral. Nějak mě lákaly vzpomínky se na to podívat znovu. Strašné, opravdu strašné, *** jen z nostalgie. Nevím, proč mám po zhlédnutí toho filmu pocit, že na něm pracoval někdo kdo o bojových sportech neměl ani páru. Podíval se na pár asijských akčňáků, posbíral v asijské čtvrti kopu amerických asiatů a snažil se udělat rádoby sportovní Kung-fu film. Udělané přesně jak si to američan představuje podle sebe a to že to s realitou nemá nic společného? nu co, lidi nezajímají detaily, hlavně že tam skáče, kope, lítají pěsti jak na gestapu, mlátí o zem. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě kultovní filmek a já takovýhle filmy strašně cenim. Líbilo se mi jak se vyvíjel vztah mezi amíkem a ostatníma mnichama, jak ho nejdřív odsuzovali a pak best friends forever. Celý film je sice jeden velký tréning a příprava zmidlit toho kripla s copánkem, kterej amíkovi na začátku strhl kimono a ukazal jeho slipy publiku, ale je to fakt libovka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)
  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)

Reklama

Reklama