Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jediný film, v ktorom uvidíte Toma Hardyho, ako na gay párty pláca prakerom po zadku nahého kolouška. "Gayovosť" jedného z bratov je tiež strojcom najvtipnejšej scény filmu (prvé stretnutie s lasvegaským mafiánom Chazzom Palminterim). Zábavná gangsterka, stojaca viacej na cool exhibícii hlavného dvoj-herca, než na dramaturgickom dejovom oblúku. Práve vzťah medzi bratmi a ich odlišnosť, ktorú Hardy zvládol tak dobre, sú motorom filmu. Tiež ma potešilo zobrazenie londýnskeho retropodsvetia optikou americkych gangsteriek (Scorsese). Druhá polovica filmu by sa dala zrýchliť, no i tak dávam štvrtú hviezdu. Pre diverznosť Hardyho double-kreácie, ktorú skúmať ma proste bavilo viacej než som čakal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Deppem je tohle rutinní, nudná a nezajímavá gangsterka, na které je zajímavá pouze Hardyho dvojitá porce. Je zde více romantiky než akce, lidé zde příliš neumírají, Hardy zde spíše řeší spory s bratrem, místo toho, aby se choval jako gangster a řešil spory ve městě. Vizuálně mě film také nechal chladným. Tohle mě minulo. 50% ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Od Helgelanda väčšinou čakáme príbehovejší film, ale ani toto nie je zlé. Ide predovšetkým o Hardyho a i keď neprekonáva THE TAKE je táto gangsterská prierezovka zaujímavá. Nič prevratné neprináša, ale ak máte radi Hardyho a nesadli vám artové experimenty typu VEREJNÍ NEPRIATLIA ani akčné šialenosti v štýle LOVCI GANGSTROV, mohli by ste sa baviť... Nejde o scenáristický skvost, ale pár scén ("Príde paranoidný schizofrenik do baru...") je celkom vtipných... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nebyť dvojitého Hardyho, ten film by nikdy neuzrel svetlo A-čkovej ligy a hlavne, celosvetovej pozornosti. Z dramaturgickej stránky je to, dá sa povedať, skôr nepodarok, než prínos. A tak je najsilnejšiou devízou filmu dvojrola zahratá jedným hercom. Posledná tretina na odzývanie. A to je veru zle. Čo dodať: Hardy je pán herec. Ale to už vieme dlhšie... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Za správný konec provazu uchopená řečnická otázka "Co může ještě chybět dobrému kriminálnímu thrilleru s Tomem Hardym?" Přece druhý Tom Hardy! A co může ještě proboha chybět dobrému kriminálnímu thrilleru se dvěma Tomy Hardyii? (ježiš to sem si na sebe vymyslel) Je to Emily Browning. Ňuf ňuf. Tři góly ještě před začátkem zápasu sice nejsou úplně fér, ale doba svědčí křivákům a navíc když mančaftu vládne pevnou rukou prověřený trenér Helgeland, tak bych si na něj vsadil tak jako tak. Tvrdě stylizovaná biografie, která místy hází divákovi čisté zlato (mafiánský lidový soud) a pak se zase nebojí mu zalhat v tom, co právě vidí. Snad jedinou škodou je očividný fakt, že režiséra Paybacku zase museli držet na vodítku, protože nejednou lze spatřit, že se mu chce šlápnout do trávníku, který je jasně označen cedulemi "Nevstupovat! Vaši producenti." Nicméně za ten příslib director's cutu a za toho opět neuvěřitelného Hardyho... No nemůžu jinak. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)
  • Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com) (Petrasuvicka)
  • Natáčení probíhá zejména v centru Londýna, konkrétně ve Waterloo v Roupell Street, v The Ivy House v Peckhamu, Watts Street v části Wapping, South London, East End, ve Vallance Road a na Burnham Beeches v Buckinghamshiru. (Zdroj: dailymail.uk) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama