Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ti co Hardyho nemusí si odstraní z hodnocení dvě hvězdičky, protože jsou to právě jeho herecké výkony, které tahají poměrně standardní gangsterku nahoru. Legendy jsou až moc dlouhé na to jak málo se v nich stane. Buď to chtělo zkrátit nebo Krayovic Odysseu rovnou protáhnout na minisérii. Vůbec to není špatný film, ale potenciálu tu bylo mnohem víc. V konkurenci - v televizi Peaky Blinders - v kině libovolný Scorsese je vždy až ten druhý vzadu. Hardyho Reggie a Ronnie jsou ovšem tahouni za všechny prachy. Jak nad tím tak přemýšlim postava Emily Browning to možná zbytečně brzdila a zlidšťovala. Helgeland pořád umí, ale zvládá to i líp. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jediný film, v ktorom uvidíte Toma Hardyho, ako na gay párty pláca prakerom po zadku nahého kolouška. "Gayovosť" jedného z bratov je tiež strojcom najvtipnejšej scény filmu (prvé stretnutie s lasvegaským mafiánom Chazzom Palminterim). Zábavná gangsterka, stojaca viacej na cool exhibícii hlavného dvoj-herca, než na dramaturgickom dejovom oblúku. Práve vzťah medzi bratmi a ich odlišnosť, ktorú Hardy zvládol tak dobre, sú motorom filmu. Tiež ma potešilo zobrazenie londýnskeho retropodsvetia optikou americkych gangsteriek (Scorsese). Druhá polovica filmu by sa dala zrýchliť, no i tak dávam štvrtú hviezdu. Pre diverznosť Hardyho double-kreácie, ktorú skúmať ma proste bavilo viacej než som čakal. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jediné, co zajišťuje tomuhle komornímu gangsterskému retru účast v lichotivé společnosti "měli byste vidět", je okázale chameleonská kreace Toma Hardyho. Neplatí přísloví, že nejlepší scénáře píše život sám, protože Helgeland napsal jednoduchý filmový příběh zploštělý na stokrát obehrané téma "bad guys rising up", přičemž celá emocionální a psychologická stránka stojí celou svou vahou právě na výkonu Toma Hardyho - díky němu film funguje a nejenže se na něj dobře kouká, ale je i velmi zábavné ho poslouchat, ať už arogantní provokování policistů či gangsterů, nebo neodolatelně přiteplené sexuální narážky (Tom Hardy se tímto stává nejvíc cool gayem v historii filmu). Pomyslné pozlátko uplynulého filmového roku, který nepatřil DiCapriovi, Cruisovi ani Prattovi - patřil "šílenému" Hardymu... 70% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně se spíše přikláním na stranu lidí, kteří tento film kritizují jako slabý - ale stejně mu dám 4 hvězdy. Tom Hardy je prostě výborný, Emily Browning se mi moc líbila, jsou tam pěkná stará auta a pár scén je super (seznámení Reggieho s Frances, první Reggieho nástup do lochu, odjezd Reggieho ze hřbitova s plivancem na okně auta, rvačka obou bratrů, skládání střechy auta v dešti...) Subjektivně mi ve filmu dost vadilo, že se tam tolik kouří (od té doby, co jsem sám přestal, mi začalo kouření ve filmech nějak vadit, protože mi tam přijde naprosto zbytečné - jasně, film se odehrává v době, kdy kouřil každý, a k těm gangsterům ty cigára neodbytně patří, ale stejně si myslím, že kdyby se v tom filmu neobjevilo jediný cigáro, nijak by to nebylo na škodu, naopak) a že mi v jistém smyslu přišel jako glorifikace zločinu, respektive postav obou bratrů. Mně přišli oba krajně odpudiví, až směšní (ty Ronovy prsty obsypané zlatými prsteny!), a to mi zřejmě bránilo, abych si k tomu filmu našel víc cestu (normálně se s postavami kriminálníků identifikuji běžně, ale zde to nějak nešlo). Navíc mám pocit, že se v tom filmu neobjevuje nic moc, co bychom už neviděli ve spoustě podobných filmů z předchozích let (možná by šlo mluvit v mém případě až o jisté únavě z tohoto žánru). A celkově se nemohu ubránit dojmu, že by tomu filmu prospělo zkrácení a přitvrzení - ještě víc násilí, krve, vražd a především lepší nahlédnutí do fungování organizovaného zločinu - na to, že je film vyprávěn z perspektivy těch na špatné straně zákona, toho podle mě o fungování jejich světa říká až pohříchu málo. Slabé 4 hvězdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobek Hardyho = 2x více kvality? No tady to zrovna neplatí a to Hardy vytahuje z rukávu i takové perly jako vzpomínku na Bronsona nebo mluví hlasem, který není zase tolik nepodobný Baneovi. Příběhy o vzestupech a pádech pánů z podsvětí jsme viděli již hodněkrát. Londýnskou galérku nám již kdysi naservíroval Guy Ritchie, Matthew Vaughn a tentokráte se dirigentské taktovky chopil Brian Helgeland. A.... nezvládl to. Příběh se ke konci totálně hroutí. Emily Browning působí ve své roli nepatřičně. Pokud někdo kromě H potěší tak je to kingsmanovský Taron Egerton. Tak nějak si říkám zda to svého času s Gibsonovou Odplatou nebyla vlastně náhoda. 55% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)
  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)
  • Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama